№ 38

19 вересня 2024 року

“Love Pryluki, as I do…”, — Yuriy Koptev

  • Четвер, Сер. 25 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Читаю статтю газети «Град Прилуки» — «Дерусифікація в Прилуках» і ось, що думаю з цього приводу.
37 вулиць, в’їздів і площ треба перейменувати і цю задачу в місті підтримати, а депутати все вирішать по закону. Мені особисто не хочеться читати вулицю, яка названа на честь росії чи росіянина, який би він не був.
Сьогодні йде війна, ворог злий, веде війну жорстоко, людиноненависно, і мета в нього одна – Україну, українців стерти з лиця землі, з історії.
Поки ми не бачимо та не чуємо, щоб самі росіяни осудили того ката, який затіяв цю війну. Гинуть наші хлопці, ми їх хоронимо, проводимо в небо, стаючи на коліна. Жаль і смуток.
Але за перо мене змусило взятися інше. Наприкінці статті журналіст усе-таки дає зрозуміти жителям міста, що вулиця Коптєва змушує нас усе більше думати, як бути – ворог ця людина, чи друг для міста Прилуки? А все ж таки?
“In love with my town”
Узяв із полички своєї бібліотеки фотоальбом, випущений Коптєвим 2012 року, а там слова: “Як тебе не любити, місто моє…».
Навідався до стелли, поставленої Юрієм Коптєвим у центральній час- тині міста, там знову призив до наших жителів: «Любіть Прилуки так, як люблю їх я».


14 серпня пройшовся вулицею Коптєва. Для чого? А, щоб поспілкуватися з людьми, які там мешкають і дізнатися їхню думку. Зустрів 11 людей і кожному задав питання: «Що будемо робити з вашою вулицею?» Усі, як один, знають про дерусифікацію і про те, що зробив для Прилук Юрій Коптєв. Але погодитися з Оленою Каліш жоден із них не може. Місту й Україні він не ворог.
Особисто я познайомився з Юрієм у 2004 році. Будучи тоді керівником однієї парторганізації, вирішив звернутися до нього за допомогою в ремонті офісу. Прийняв мене він у кабінеті будівельної компанії.
Хвилин 30-40 наша бесіда тривала в діловому руслі, далі перейшла на життєві позиції. На моє запитання, чому так часто приїжджає в Прилуки та що для нього значить рідне місто, Коптєв прямо відповів: «Тягне мене сюди, та й задоволення отримую, коли можу зробити щось для міста». Розмовляли тоді, звісно ж, російською.
Запитав я і чи не збирається переїжджати з Москви до нас. Відповів, що не виходить, колеги його не відпустять, адже компанія міжнародна. Хоча часто тягне додому, до рідної школи №5, яка вивела в життя.
Та це все спогади про хорошу людину, росіянина.
Сьогодні я б хотів, щоб Коптєв залишився для нас ніяк не ворогом, а другом.
Але перед тим, як депутати приймуть рішення, а воно обов’язково буде одноголосним – вулицю треба перейменувати, як і всі інші зі списку, керівництву міста перед зібранням сесії треба вийти на розмову з Юрієм Коптєвим і пояснити йому ситуацію, яка нині складається. А також передати йому, що він залишиться для Прилук і прилучан людиною честі й гідним поваги.

В.Г. Тимошина

P.S. Я, як і інші жителі міста, не можу назвати Юрія Коптєва боягузом, тому, що він мовчить. У душі він патріот України, але стати на захист там, у тих обставинах – це значить загинути.
Але Україна сьогодні у вогні, його несе до нас наш ворог, агресивна армія. Тому бути патріотом на 50% чи 75% – не піде. Тільки стовідсотково бути патріотом, а решта, хто не досяг до 100%, – це вороги, зрадники. Іншого не дано.
Я вірю, що Юрій метається в душі, поки прийняти рішення не може, але мовчки ненавидить путіна.
Чекаємо, яке ж рішення для себе прийме Коптєв. Вірю, він усе-таки подзвонить у Прилуки.

Прочитано 9363 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Є проблема
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!