№ 38

19 вересня 2024 року

Чому не працює громадська вбиральня?

  • Четвер, Трав. 18 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Відсутність громадської вбиральні (вбиралень) – один із індикаторів рівня комфорту в місті, його пристосованості до потреб мешканців, що позначається не тільки на щоденному побуті городян, а й суттєво знижує рейтинг туристичної привабливості будь- якого міста.
На сьогоднішній день у центральній частині Прилук діє громадський туалет, що був переданий на баланс комунального підприємства «Послуга» у 2015 році. На жаль, він як не облаштований для потреб маломобільних груп населення та осіб із особливими потребами, так і не забезпечує в повній мірі потреб громади особливо під час проведення ярмарків та інших загальноміських заходів, бо не відповідає санітарним та естетичним вимогам сьогодення. Водночас комунальники не забували про нього зовсім і час від часу проводили там прибирання та дезінфекцію.
У 2019 році в тій же парковій зоні була побудована нова громадська вбиральня, яка, на відміну від старої вже відповідала вимогам санітарно-гігієнічних, епідеміологічних і екологічних норм, була оснащена сучасним устаткуванням і автоматикою, і таким чином, виявилася комфортабельною для користувачів, особливо – для маломобільних груп населення, оскільки там наявний пандус і спеціальна кабінка для громадян такої категорії, а також вона відповідала вимогам електро- і пожежної безпеки. Ну, і звісно ж, була максимально адаптована до естетики міського середовища.
Від моменту здачі даного об’єкту в експлуатацію, міська громадська вбиральня знаходиться на балансі КП «Послуга» і функціонує відповідно до затвердженої Міської цільової програми «Забезпечення функціонування громадської вбиральні» (затверджується на 3 роки).


Фінансування даної Програми традиційно відбувається за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством. Таким чином, кошти, передбачені Програмою, направляються на утримання 2 працівників громадської вбиральні та самої вбиральні за рахунок бюджетних коштів через казначейську мережу. Тут мова йде про всі необхідні матеріали типу паперу, засобів для прибирання та дезінфекції, ну і, звісно ж, кошти на оплату комунальних послуг.
Уже певний період часу громадська вбиральня не працює, містяни не могли цього не помітити, і вже не раз жваво обговорювали дану проблему на сторінках фейсбуку.
Роз’яснити ситуацію, яка склалася, спробував директор КП «Послуга» Руслан Ніязов. Так, посадовець укотре наголошує, що КП «Послуга» в цілому сьогодні перебуває в досить скрутному фінансовому положенні, адже ні бюджет на 2023 рік не затверджено, ні відповідну Міську цільову програму, а отже підприємство не може працювати, люди не отримують заробітну плату за свою роботу.
Дійсно, на початку року, близько двох місяців, громадська вбиральня ще працювала. Однак, відбувалося це, можна сказати, на добровільних засадах працівників, оскільки заробітної плати в них не було вже тоді. Була лише надія, що скоро депутати зберуться, сесія відбудеться, і головний фінансовий документ затвердять, разом із усіма життєво необхідними для міста Програмами.
Як бачимо, цього досі не сталося. Було прийняте рішення тимчасово призупинити роботу громадської вбиральні. Водночас Руслан Ніязов говорить, що до них також із даного приводу часто звертаються прилучани. Причому, озвучують дві позиції: «Чому вбиральня не працює?» та «Як вбиральня взагалі може працювати (на прикладі січня-лютого), якщо Програма не затверджена, куди йдуть зароблені кошти?»
Тож, підсумуємо: міська вбиральня не може працювати за умов, які наразі склалися – немає документу, який би дозволяв таку діяльність (Програма), немає фінансування з міського бюджету на утримання вбиральні (заробітна плата для 2 працівників, комунальні послуги).

За матеріалами міської ради

Прочитано 89 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Є проблема
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 307 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!