№ 38

19 вересня 2024 року

Тимчасове вирішення проблеми

  • Четвер, Черв. 22 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

З п’ятниці 16 червня КП «Послуга» повідомило про те, що фінансовий стан комунального підприємства є критичним і вони призупиняють надавати послугу з вивезення твердих побутових відходів.
Усе в зв’язку з непроплаченими роботами по благоустрою міста, податковою заборгованістю та заборгованістю по виплаті заробітної плати працівникам, відсутністю коштів (зокрема, на придбання палива та ремонт спецтехніки).
Як пояснює директор КП Руслан Ніязов і спеціалісти міської ради, загалом ситуація склалася таким чином, адже діючі тарифи на послуги з вивезення та захоронення ТПВ на сьогодні є економічно необґрунтованими, а отже, збитковими та, на жаль, не відшкодовують собівартості послуг, оскільки востаннє переглядалися в 2021 році, коли пальне коштувало близько 20,00 грн, а запчастини на ремонт спецтехніки були вдвічі дешевші. Тому проблема заборгованості за вивезення ТПВ якраз і підкинула дров у вогнище кризової ситуації підприємства та поставила під загрозу взагалі існування КП «Послуга».
Для того, щоб комунальне підприємство працювало у звичному режимі, необхідно провести сесію міської ради. Оскільки на сьогодні цього не вдається зробити, для розблокування роботи КП міська рада пішла іншим шляхом.


Уже в понеділок 19 червня було проведено комісію ТЕБ та НС, де обговорили наслідки, які можуть бути від несвоєчасного вивезення сміття та можливі варіанти вирішення складної ситуації. У результаті, члени комісії одноголосно підтримали пропозицію надати підприємству позику у вигляді пального, яке зберігали для обслуговування генераторів. Мова йде про 2 т 300 л дизельного палива та 200 л бензину.
Завдяки цьому послугу з вивезення твердих побутових відходів вдалося відновити вже наступного дня. У свою чергу працівники КП «Послуга» уже впродовж цього тижня зможуть прибрати та вивезти все те сміття, яке накопилося в сміттєвих баках і на контейнерних майданчиках Прилук.
Але це тимчасове вирішення проблеми. Треба розуміти, що для повноцінного та безперебійного надання послуг комунальним підприємством потрібно застосувати комплексний підхід, а саме СЕСІЙНЕ прийняття програми фінансової підтримки, СЕСІЙНЕ прийняття програми з благоустрою, а також пере- гляд економічно обґрунтованих тарифів і залучення інвестицій тощо.

Прочитано 83 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Є проблема
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 326 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!