№ 38

19 вересня 2024 року

За хабар на поруки

  • Середа, Лист. 08 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

В одному з минулорічних номерів газети майже всі ЗМІ Прилук і області писали про те, що директора Прилуцького медичного училища Віктора Рябоволенка викрили на хабарі в розмірі 5000 грн за «допомогу» одному з абітурієнтів при вступі до цього навчального закладу. Кримінальне провадження стосовно В. Рябоволенка вже рік як закрите, але результати його не донесені до наших читачів. Тому багато хто цікавиться, чим же закінчилася ця резонансна справа.
На теперішній час будь-який громадянин може відслідкувати всі судові справи та рішення по ним у Єдиному державному реєстрі судових рішень через мережу Інтернет. Цим способом скористались і ми. І повідомляємо нашим допитливим читачам інформацію по цій справі.
Так, на початку червня 2016 року пан Рябоволенко, маючи умисел на заволодіння грошовими коштами шляхом обману одного зі своїх абітурієнтів, повідомив, що може посприяти у здачі вступних іспитів, хоча не мав на це відповідних повноважень. Директор пообіцяв надиктувати особисто чи з допомогою когось із членів екзаменаційної комісії необхідні відповіді на екзамені з біології та надати копію екзаменаційного диктанту з української мови, хоча достовірно знав, що наданий ним текст не буде використовуватись під час проведення вступних іспитів, оскільки 18.03.2016 р. перелік диктантів з української мови вже був затверджений приймальною комісією КЗ «Прилуцьке медичне училище». За це він вимагав не більше – не менше 5000 грн.


У ході досудового розслідування дії обвинуваченого Рябоволенка кваліфікувалися за ч.1 ст.190 КК України, як заволодіння чужим майном шляхом обману. Але у зв’язку з тим, що обвинувачений уперше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину невеликої тяжкості, щиро покаявся, повністю визнав свою вину, мав позитивну характеристику за місцем проживання, рішенням загальних зборів трудового колективу Прилуцького медичного училища від 26 жовтня 2016 р. вирішено було клопотати перед судом про взяття його на поруки. Тому під час судового розгляду це клопотання було підтримане прокурором та потерпілою.
За наведених вище обставин, суд ухвалив звільнити Віктора Рябоволенка від кримінальної відповідальності на підставі ст.47 КК України у зв’язку з передачею його на поруки трудовому колективу Прилуцького медичного училища за їх клопотанням за умови, що він протягом одного року з дня передачі його на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку, а справу закрити.

Інформація "ГП"

 

Єдиний державний реєстр судових рішень (ЄДРСР) – це автоматизована система збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання електронних копій судових рішень.
До Реєстру вносяться судові рішення Верховного Суду України, вищих спеціалізованих, апеляційних та місцевих судів – вироки, рішення, постанови, накази, ухвали, окремі ухвали (постанови) суду, що ухвалені (постановлені) судами у кримінальних, цивільних, господарських справах, у справах адміністративної юрисдикції, у справах про адміністративні правопорушення, крім судових рішень, які містять інформацію, що є державною таємницею.
Судові рішення, внесені до ЄДРСР, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України відповідно до Закону «Про доступ до судових рішень».
Головна сторінка єдиного реєстру судових рішень містить поля вводу параметрів для пошуку судових рішень. Шукати тексти рішень можна за контекстом, за найменуваннями судів чи прізвищами суддів,  або за реквізитами судового рішення чи судової справи. Результати пошуку відображаються у вигляді таблиці з посиланнями на документи.


Прочитано 1693 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Кримінал
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 511 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!