№ 38

19 вересня 2024 року

Грошовий потік

  • Середа, Квт. 03 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Бізнес-ігри – це потужний механізм саморозвитку та освіти. Безперечно, основним умінням, яке повинна освоїти людина, ступаючи в доросле життя,– правильно розпоряджатися фінансами.
Зовсім не дитячі завдання постали перед учнями Прилуцької гімназії №1 ім. Г. Вороного під час тренінгу, що проходив 23 лютого 2019 року. Перед ними були поставлені такі проблеми: «Як розрахуватися за кредит і відкрити власну справу?», «Як забезпечити фінансову стабільність багатодітної родини на зарплату продавця-консультанта?» та інші.
Тренінг проходив у вигляді досить відомої нині гри «Cashflow» («Грошовий потік»), яка була розроблена американським «економічним гуру» Робертом Кийосакі. Саме ця гра і створила в нашій діловій мові новий термін – «грошовий потік». Новий вираз прийшов із арсеналу американських ділків. Англійський термін cash flow (грошовий потік) означає обсяг готівки, що проходить через ваші руки, яким ви можете розпоряджатися, а не просто зберігати його в банку. Нині й прилуцькі школярі змогли спробувати в ній власні навички, ерудицію, логіку та свій життєвий досвід.
Бажання запровадити цю гру вже давно виникало в депутата міської ради Артема Рожка. Крім цього, він взяв на себе всі витрати заради підвищення рівня грамотності старшокласників у сфері фінансів. Депутат зазначає: «Важливим є донести молодим людям, що необов’язково чекати, що держава надасть їм роботу та зарплату. Часто варто самим зробити крок назустріч успішному майбутньому: навчитися заробляти, спробувати відкрити власний бізнес і створити робочі місця».


Перед початком гри консультанти-експерти міжнародних проектів, прилучанка Надія Єременко та сумчанин Богдан Мосунов, на пробному тренінгу навчали тренерів, котрі працювали з гімназистами.
Суть гри – стати фінансово незалежним, правильно управляючи особистими фінансами, які ви отримуєте в грі. На початку гри кожен учасник вибирає свою мрію. Виграє той гравець, який швидше за всіх її здійснить. Існує ще один спосіб виграти – це істотно збільшити свій грошовий потік.
Граючи в «Cashflow», старшокласники вивчили правила поводження з грошима, принципи інвестування та збільшення капіталу. Гра захопила дітей, які старанно намагалися прийняти правильні фінансові рішення. Переможці гри отримали цінні подарунки від Благодійного фонду Артема Рожка.
Не дивно, що через 2 тижні дана гра-тренінг пройшла й у школі №9, де також здобула популярність серед учнів. У майбутньому, одним із планів Благодійного фонду Артема Рожка заради розвитку міста є залучити до даної акції й інші навчальні заклади Прилук. На черзі Прилуцька гімназія №5 ім. В.А. Затолокіна. Проведення гри варто очікувати протягом навчального року.

Анастасія Змєєва, Ангеліна Валько

Прочитано 1091 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 347 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!