№ 38

19 вересня 2024 року

День звернень

  • Середа, Жовт. 23 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

61-а (позачергова) сесія міської ради 7 скликання, яка відбулася 18 жовтня в сесійній залі міської ради, пройшла під негласною назвою «День звернень».
Перше питання, яке, власне, і зібрало депутатів, стосувалося ситуації на найбільшому заводі нашого міста ПрАТ «А/Т Тютюнова компанія «В.А.Т.-Прилуки», який є одним із трьох найбільших платників податків в Україні й заплатив у 2018 році 16,05 млрд грн податків. Але 11 жовтня вони змушені були призупинити своє виробництво. Про це стало відомо з репортажу одного з місцевих телеканалів.
У сюжеті йдеться, що компанія звернулася за допомогою до місцевої влади. Річ у тім, що 4 жовтня Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №1049 «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». А вже за день до голосування групою народних депутатів було внесено поправку №8, якою регулюються торговельні націнки на сигарети для дистрибуції.
Суть поправки зводиться до встановлення торговельної націнки (так званої «маржі») на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі на рівні 7% та 13% від максимальної роздрібної ціни відповідно. А це, за словами Генерального директора «В.А.Т.-Прилуки» Артема Скрипки, робить виробництво сигарет нерентабельним.
Саме тому міський голова Ольга Попенко та старший юрист із корпоративних і правових питань приватного акціонерного товариства «А/Т Тютюнова компанія «В.А.Т. - Прилуки» Артур Гусейнов ініціювали «Звернення Прилуцької міської ради до Президента України Зеленсько- го В.О., Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо тимчасового припинення виробництва на ПрАТ «А/Т Тютюнова компанія «В.А.Т.-Прилуки» та негативні передумови для формування міського бюджету на 2020 рік», яке було підтримане депутатами одноголосно.
І, мабуть, таки не дарма. Адже вже 21 жовтня під час брифінгу в Києві прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що цього тижня уряд планує зустрітися з представниками тютюнової фабрики Прилук і знайти з ними спільну мову. «Тютюнові компанії є одним із найбільших платників податків в Україні. Тому, ми, звісно, уважно стежимо за тим, що там відбувається. Цього тижня ми плануємо провести з ними зустріч, щоб пояснити позицію уряду та знайти спільну мову з ними. Нам дуже важливо, щоб не лише вони, а й будь-який бізнес бачив, що ми не будемо стояти на боці лобістів якихось окремих інтересів», – сказав Гончарук. За його словами, правка, що стала підставою для виникнення занепокоєння в тютюнових компаніях, була подана народним депутатом, а не урядом. Тож вони спробують з усім розібратися.


Окрім того, депутат міської ради Владислав Кіча вніс на розгляд колег проєкт рішення «Про звернення депутатів Прилуцької міської ради до Президента України Зеленсько- го В.О., Верховної Ради України щодо недопущення реалізації «Формули Штайнмаєра», що вже було зроблено в багатьох містах України.
Більш суперечливим виявилося питання «Про звернення Прилуцької міської ради до Центральної виборчої комісії» з проханням скасувати постанову Центральної виборчої комісії від 11 жовтня 2019 року №1920 «Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 22 грудня 2019 року» у частині проведення виборів депутатів Сухополов’янської сільської ради об’єднаної територіальної громади та Сухополов’янського сільського голови Прилуцького району Чернігівської області.
Владислав Кіча наголосив, що з юридичної точки зору, ніхто не має права втручатися в роботу Центральної виборчої комісії, а тому подібне звернення є абсурдним і суперечить Закону. Але, незважаючи на це, більшість депутатів таки підтримала ініційоване звернення до ЦВК.

Інформація «ГП»

Прочитано 1463 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 293 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!