№ 38

19 вересня 2024 року

«10 гривень Прилуки»

  • Середа, Квт. 08 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

10 гривень – це багато чи мало?
Насправді, спірне питання. З одного боку сьогодні і буханку хліба за ці гроші не купиш, а комусь саме цієї незначної суми не вистачає для здійснення своєї мети, купівлі якоїсь украй необхідної речі, оплати послуги чи лікування.
Уже давно стало гарною звичкою не боятися попросити про допомогу, коли вона тобі так необхідна. Не є дивиною ті випадки, коли буквально за лічені дні, а то часом і години, з усіх усюд збираються гроші на лікування українців, які того потребують, – онкохворих, поранених військових або ж найголовнішого в нашому житті – дітей. Адже від хвороби не застрахований ніхто. Вона не запитує дозволу, коли раптово стукає до вас у двері. Тому завжди треба бути людяними, щиросердними та пам’ятати, що той, хто допомагає іншим, завжди може очікувати на добро у відповідь.
Певно, такої ж філософії притримується й група прилуцьких активістів, котрі організували благодійну вайбер-групу із символічною назвою «10 гривень Прилуки». Це саме та сума, яку легко можна віддати, не нанесши урону власному гаманцю, але яка зможе стати в нагоді так би мовити для загального добра. Існує дана спільнота вже близько 3 років (із серпня 2017 року) і мету має благородну – щомісячні збори коштів та втілення в життя різних локальних культурних, соціальних, спортивних, освітніх проєктів. За весь цей час реалізовано вже понад 50 проєктів.
Зовсім недавно пам’ятаємо один із них – відкриття в холі Центральної міської лікарні прекрасної фотозони, де відтоді мають змогу робити свої перші яскраві й пам’ятні фото всі поро- діллі, які народжували в Прилуцькому пологовому, зі своїми малюками під час виписки.


Але з початком пандемії коронавірусу дана вайбер-група вирішила трохи перепрофілюватися. Наразі зібрані кошти витрачаються виключно на допомогу медичній сфері нашого міста. Як говорять самі активісти, усе відбувається швидко, адже є прямий контакт із головним лікарем Прилуцької центральної міської лікарні Яною Погорілою. Таким чином вони завжди знають, у чому є потреба в першу чергу.
Так, із початку карантину для Центральної міської лікарні було закуплено 8 безконтактних термометрів на суму більш ніж 8 тисяч гривень; пошито 10 багаторазових захисних протичумних костюмів (6 тис. грн) і 14 захисних респіраторів (1540 грн); 110 респіраторів захисту F-3 (понад 10 тис. грн); придбано 6 штук захисних окулярів для швидкої допомоги Прилуцького району (540 грн) та ще 8 штук для швидкої допомоги міста Прилуки (1280 грн); захисні окуляри, рукавиці та дезінфікуючі розчини для Сухополов’янської амбулаторії (близько 2,5 тис. грн); 10 респіраторів і 5 захисних окулярів для районної лікарні (1560 грн); 500 захисних фартухів і стільки ж пар нарукавників для ЦМЛ (1280 грн); мікрохвильову піч для лікарів міської лікарні (1000 грн); 30 рушників для офтальмологічного корпусу ЦМЛ (565 грн), який на час пандемії переобладнали спеціально на потреби медиків. Крім того, для працівників Прилуцького центру зайнятості передали 6 захисних респіраторів на суму 660 грн.
Загальна сума зборів під час карантину досягла 38 160 грн. Насправді, як зізнаються активісти, суми надходять різні – від указаних 10 грн до 500 грн. Та й долучаються до зборів абсолютно різні люди, у тому числі й місцеві підприємці, які внесли кошти понад 500 грн. Таких уже більше 20 осіб.
А з перших днів квітня благодійна група «10 гривень» налічує вже 1000 небайдужих учасників. Вони подають приклад того, як треба об’єднуватися й не чекати, доки хтось щось зробить замість тебе, не критикувати, а діяти. І як показує практика, це їм удається. Адже в екстримальних ситуаціях наші прилучани дуже швидко активуються та готові допомагати своєму місту. Бо хто ж, як не ми самі?
Обмежень за кількістю учасників у групі немає, тож кожен бажаючий може долучитися до поповнення загального бюджету та стати маленькою часточкою величезної доброї справи під назвою «10 гривень Прилуки». А долучитися до спільноти можна через їхню сторінку у Facebook, де й указано посилання в додатку Viber (https://invite.viber.com/…).
Прилучани, не будьте байдужими!

Мар’янаГибенко

Прочитано 1095 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 344 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!