№ 38

19 вересня 2024 року

МІСЬКІ НОВИНИ

  • Середа, Квт. 15 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Без опалення та гарячої води в квартирах

Надворі значно потепліло, і відповідно до чинного законодавства це дало підстави для офіційного завершення опалювального сезону майже на тиждень раніше. Відтак із 9 квітня централізоване опалення в Прилуках залишилося лише у двох медичних закладах – комунальних некомерційних підприємствах «Прилуцька центральна міська лікарня» та «Прилуцька міська дитяча лікарня».
Відзначимо, що відповідно до розпорядження міського голови, з 4 квітня, офіційно завершився опалювальний сезон для об’єктів соціальної сфери міста. І це зрозуміло, адже в умовах карантину заклади освіти та культури не працюють, відповідно й опалювати їх наразі немає сенсу.
А вже в понеділок, 13 квітня, Прилуки залишилися і без гарячої води. Причиною припинення постачання даної послуги став багатомільйонний борг мешканців перед комунальним підприємством «Прилукитепловодопостчання». Як зазначає начальник КП Андрій Гавриш, борг населення становить 38 млн 530 тис. грн. А це майже вдвічі більше, ніж наприкінці опалювального сезону 2019 року.
Як пам’ятаємо, саме 20-мільйонний борг минулого року не дозволив місту бути влітку з гарячою водою. Відповідно, як буде цьогоріч – залежить виключно від прилучан. Для того, щоб не гріти воду в каструлях на плиті, потрібно сплатити заборгованість по наданню послуги гарячого водопостачання, яка накопичилася за зиму.
За словами Андрія Гавриша, з початку місяця загальний борг населення зменшився трохи більше, ніж на 100 тис. грн.

Дезінфекція багатоповерхівок

Комунальне підприємство «Прилукижитлобуд» продовжує дезінфікувати під’їзди багатоповерхових будинків. Ручки вхідних дверей, поручні, поштові скриньки, вікна та підвіконня – усе без винятку проходить санітарну обробку розчином дезактину.
Як зазначають на підприємстві, такому процесу піддаються всі багатоповерхівки окрім тих, які створили ОСББ. Також варто відмітити, що дана послуга не закладена в абонплату, але в умовах сьогодення конче необхідна, тому виконується за розпорядженням міського голови силами підприємства.
Окрім того, протиепідемічні заходи під час карантину працівники КП «Прилукижитлобуд» здійснюють не лише в під’їздах. Дезінфікуються також і лавки на прибудинковій території.
Загалом від початку карантину в Прилуках уже в усіх будинках було проведено таку дезінфекцію. Наразі проходять по другому кругу. Так, повторна дезінфекція була вже в мікрорайонах БАМ і Рокитний.
Цього тижня відповідні роботи проходитимуть по вул. Вокзальній, у деяких будинках військового містечка №12 та по вул. Вавілова.

Субсидії в умовах карантину

Субсидія – це одна з невідкладних послуг, від яких залежить матеріальний стан громадян. В умовах карантину важливо, щоб громадяни могли залишатися вдома, натомість не втрачали можливість отримувати такий вид державної допомоги.
Сьогодні на державному рівні приймаються важливі рішення, спрямовані на підтримку українців під час карантину. На законодавчому рівні населенню було гарантовано безперебійне надання комунальних послуг і відтермінування штрафних санкції за їх невчасну оплату.
Зараз Уряд здійснив ще один важливий крок у підтримці громадян в умовах карантину – спростив порядок надання житлової субсидії та запровадив додаткову компенсацію витрат на оплату комунальних послуг на час карантину.
Згідно з постановою, на період карантину забороняється припиняти надання житлових субсидій, окрім обставин, що унеможливлюють надання житлової субсидії (переїзд родини або смерть одинокої особи).
Ще одне нововведення полягає в тому, що українці, які втратили роботу під час карантину також мають можливість отримувати субсидію на оплату житлово-комунальних послуг. Однак, у відділі соціальних виплат управління праці та соціального захисту Прилуцької міської ради наголошують, що для її нарахування необхідно зареєструватися в центрі зайнятості як безробітний. У такому випадку для розрахунку розміру субсидії братимуть до уваги розміри допомоги по безробіттю.
Також наразі урядом запроваджено додаткову компенсацію витрат на оплату комунальних послуг. Як зазначають в управлінні, розрахунок житлових субсидій на період карантину відбуватиметься з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів користування такими комунальними послугами, як централізоване водопостачання та водовідведенням, постачання гарячої води, газу та електроенергії для побутових потреб (окрім опалення).
Також усім домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2019/2020 років, субсидія на наступний період має призначатись автоматично. Отож, не варто поспішати в управління праці із заявою та декларацією. Краще залишайтеся вдома.

За матеріалами виконавчого комітету

Прочитано 762 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!