№ 38

19 вересня 2024 року

МІСЬКІ НОВИНИ

  • Середа, Квт. 22 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Ринки Прилук припиняють роботу

Таке рішення було прийнято під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 21 квітня.
З метою протидії поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19) у місцях масового скупчення людей вирішено заборонити функціонування ринків (продовольчих, непродовольчих і змішаних) на території міста.

Новий апарат ШВЛ для міської лікарні


Міські лікарні області, у тому числі й Прилуцька центральна міська лікарня, готуються до прийому хворих на коронавірус. Дуже добре, що в складний час боротьби з пандемією допомагають у цьому також благодійники, які закуповують обладнання та засоби захисту для медичних працівників, адже тільки разом, об’єднавши свої зусилля ми зможемо здолати цю хворобу.
Так, 15 квітня на озброєнні інфекційного відділення центральної міської лікарні з’явився новенький апарат штучної вентиляції легень експертного класу німецького виробництва, вартістю понад 1 млн грн, який допоможе лікарям якісно провести інтенсивну терапію. Такий украй важливий на сьогодні подарунок місту зробили підприємці Анатолій Мирошниченко та Сергій Варнавський.
Як зазначили самі підприємці, таких німецьких апаратів ШВЛ усього 5 на всю Україну. І приємно те, що 2 з них знаходяться саме в Прилуках, у нашій міській лікарні.
Що ж до самого медичного пристрою, про який так часто говорять останнім часом, то його назва говорить сама за себе. У випадку, коли легені людини перестають дихати самостійно, за них має це зробити саме апарат ШВЛ. В умовах пандемії, коли вірус найчастіше вражає саме дихальні органи, апарат стає практично єдиним шансом на порятунок критичних хворих.
У середині даного медичного пристрою знаходиться турбіна, яка накачує повітря. Так, через систему трубок і спеціальний зволожувач у легені хворого надходить повітря. Те ж саме й у зворотному напрямку – за необхідності допомагає витягувати повітря, якщо легені погано працюють.
Хтось може подумати, що ж буде з апаратами ШВЛ по завершенню пандемії коронавірусу. Та не варто хвилюватися, без роботи вони точно не залишаться. Завдяки його багатофункціональності можна буде врятувати безліч життів людей із пневмоніями, жертв автокатастроф чи пацієнтів у післяінфарктних станах.
Сьогодні весь світ потребує таких апаратів, які є, на жаль, великим дефіцитом і ми вдячні нашим землякам-благодійникам, які вчергове підтримали прилуцьку громаду. Адже підтримка лікарні в такий особливий час – благородна справа та вдячний жест від підприємців лікарям, гарна спроба допомогти й полегшити працю рятівникам людських життів.

Фінальні штрихи

Карантин карантином, а будівництво одного з найважливіших об’єктів у нашому місті тепер уже точно вийшло на фінальну пряму. На сьогодні другий корпус гімназії №1 на 95% готовий до здачі в експлуатацію. Таким чином, довгоочікуваний момент відкриття нового корпусу гімназії, як і приміщення ЦНАПу в червні.
Загалом залишилося внести останні штрихи до загального процесу виробництва. У середині приміщення роботи практично виконані. Хіба що залишилося встановити фонтанчики для пиття та обкласти їх плиткою, ну і, звісно ж, завезти меблі в шкільні кабінети. Також прокласти 1 гілку зовнішнього кабелю та провести зовнішній газопровід. На пришкільній території також усе майже готово. Облаштовано яму для стрибків, тенісний, баскетбольний та волейбольний майданчики. Залишилося встановити баскетбольні щити, волейбольні стійки та ще деяке спортивне обладнання, яке вже зовсім скоро буде доставлено на об’єкт.
Крім того, поряд зі школою розмістили альтанку для відпочинку дітей, яку залишилося пофарбувати, посадили дерева та кущі. На черзі – висаджування квітів на клумбах і зелених газонів.
Як бачимо, 9-річне будівництво нового корпусу гімназії нарешті завершується. Але пам’ятаємо, що при здачі об’єкта в експлуатацію наше місто отримає не лише новий сучасний осередок освіти, а й перший басейн. А він теж уже повністю готовий, був кілька разів випробуваний і в будь-який момент готовий до того, аби прийняти перших відвідувачів.
За планом басейн має працювати не лише для шкіл і садочків, а й для всіх бажаючих прилучан. Саме тому для повноцінного функціонування будівлі в ході роботи було внесено деякі корективи. Насамперед зміни стосувалися системи опалення. Школу вирішили не підключати до системи централізованого опалення, а побудували на її території окрему індивідуальну котельню. Крім того, від’єднали опалення гімназії від власне приміщення басейну, щоб усе заплановане могло реалізуватися.
Отож, наразі з упевненістю можна сказати, що учні гімназії №1 ім. Георгія Вороного розпочнуть новий 2020-2021 навчальний рік у приміщенні нового корпусу.

Триває модернізація ЦНАПу

Ще на початку 2020 року стало відомо, що Прилуки стали учасником міжнародного проєкту «U-LEAD з Європою», основною метою якого є допомога в модернізації центру надання адміністративних послуг.
І от перший етап програми вже реалізовується. В обраному приміщенні, на ремонт якого з міського бюджету було виділено 1 млн 680 тис. грн, наразі тривають активні роботи. Це буде цільове приміщення, в якому надаватимуться адміністративні послуги. Не дивлячись на карантин і всілякі обмеження підрядні організації поспішають із ремонтними роботами, адже за умовами міжнародного проєкту все має бути завершено до початку червня. Наявне приміщення вже багато років не використовувалося, відповідно тут будуть повністю замінені всі мережі. Не залишиться без уваги й прибудинкова територія – її обладнають тротуарною плиткою, буде встановлено пандус для людей із обмеженими можливостями. Таким чином, усе повинно відповідати сучасним нормам.
Загалом капітальний ремонт у новому приміщенні ЦНАПу триває вже близько 3 тижнів і йтиме ще трохи більше 2 місяців, як прописано в програмі. І якщо всі умови проєкту будуть виконані, «U-LEAD» обіцяє повністю фінансувати дизайн приміщення ЦНАПу, його технічне та програмне забезпечення. Для цього на міський бюджет було виділено півтора мільйони гривень, щоб обладнати приміщення всією необхідною комп’ютерною технікою та меблями.
Так, уже зовсім скоро тут будуть працювати 15 спеціалістів у відкритому просторі. Тобто жодних кабінетів, усе буде розміщено в одному великому залі. Згідно з програмою проєкту модернізований Центр надання адміністративних послуг у Прилуках буде здано в експлуатацію 15 червня поточного року.

За матеріалами виконкому міської ради

Прочитано 838 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 362 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!