№ 38

19 вересня 2024 року

МІСЬКІ НОВИНИ

  • Середа, Черв. 03 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Черговий етап послаблення протиепідемічних заходів

29 травня міський голова Ольга Попенко провела позачергове засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради. На розгляд вносилось одне питання порядку денного: «Про послаблення протиепідемічних заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції на території м. Прилуки».
Після обговорення, керуючись протоколом №20 позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 28 травня 2020 року, члени виконкому ухвалили рішення послабити протиепідемічні заходи в місті.

З 1 червня запрацювали заклади фізичної культури та спорту

Відповідно до рішення виконавчого комітету з 1 червня 2020 року дозволяється відвідування закладів освіти її здобувачами для участі в пробному зовнішньому оцінюванні та державній підсумковій атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.
Крім того, відновлюють свою роботу заклади фізичної культури та спорту, Прилуцька ДЮСШ, спортивні зали, фітнес-центри (крім проведення групових занять із кількістю учасників більш ніж 10 осіб) за умови одночасного перебування в закладі з розрахунку не більше 1 особи на 10 квадратних метрів площі зали для індивідуальних занять та однієї особи на 5 квадратних метрів площі зали для групових/командних занять (не більше 10 осіб у групі) з дотриманням вимог, визначених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 26.05.2020 року №28 «Про затвердження тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19».
Натомість варто зауважити, що відвідування вищезазначених закладів дітьми віком до 12 років заборонено.
Також частково відновлює роботу Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Світанок» із дотриманням усіх санітарно-епідемічних норм і карантинних обмежень і запроваджує поступовий вихід із карантину персоналу, без прийняття відвідувачів.

Відкриття садочків міста знову відтерміновано

За ініціативи міського голови Ольги Попенко 29 травня в сесійній залі міської ради відбулася зустріч із директорами закладів дошкільної освіти Прилук і представниками батьківської громадськості.
Метою зібрання стало вирішення питання відновлення роботи дитячих садочків міста в умовах адаптивного карантину.
Річ у тім, що відповідно до Постанови головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 року №25 про «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)», перш ніж відкривати садочки для дітей, потрібно підготувати заклади відповідно до вимог, визначених у цій постанові. І це виявилося не таким простим завданням.
Ольга Попенко зазначила, що дане питання знаходиться на контролі міської ради, адже для забезпечення садочків усім необхідним потрібно вирішити ряд питань, серед яких виділення коштів із міського бюджету, проведення необхідних закупівель на державній платформі ProZorro (офіційний портал оприлюднення інформації про публічні закупівлі України).
Ще однією перепоною виявилися цьогорічні погодні умови. Самі ж батьки, які були присутні на зустрічі, висловили думку, що навіть із 9 червня відкривати садочки ще зарано, адже температурний режим у закладах наразі не відповідає нормам. І ранній вихід із карантину легко може призвести до захворюваності серед дітей. Тим більше, що для малечі дотримання всіх вимог буде неможливим і адаптаційний період після таких затяжних канікул буде непростим.
Присутні запевнили міського голову, що готові чекати покращення погодних умов, підвищення температурного режиму в закладах і послаблення карантинних обмежень на рівні держави.
Якось навіть символічно, що саме 1 червня, в День захисту дітей, відбулася позачергова сесія міської ради, на якій власне й розглянули питання виділення коштів для матеріального забезпечення дитячих садочків у відповідності до вимог викладених у Головного державного санітарного лікаря України.

Прилуцька центральна міська лікарня уклала договори з НСЗУ

Нарешті КНП «Прилуцька центральна міська лікарня» уклала договори з Національною службою здоров’я України на надання медичної допомоги за 11 пакетами. У тому числі, і на пріоритетні – медична допомога при пологах та раннє обстеження щодо виявлення раку. Загальна сума контракту з НСЗУ – понад 40,6 млн грн.
Варто відмітити, що кожного року Центральна лікарня надає медичну допомогу близько 200 тисячам пацієнтів з міста Прилуки та ще з п’яти найближчих районів Чернігівщини, оскільки являється госпітальним центром. А зараз ще й допомогу хворим із COVID-19.
Головний лікар КНП «Прилуцька центральна міська лікарня» Яна Погоріла неодноразово наголошувала, що як тільки було оголошено про початок трансформації системи охорони здоров’я в Україні, вона, як керівник закладу, звернулася до місцевої влади з проханням допомогти в його реорганізації та оснащенні.
За цей час уже вдалося закупити найновітніше діагностичне обладнання на загальну суму 4,7 млн грн. Власне, це й дозволило укласти договори з НСЗУ на пакети з таких пріоритетних медичних послуг як раннє обстеження щодо виявлення онкохвороб. Крім того, Центральній лікарні дуже допомагають фахівці з Північного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України.
Нагадаємо, що даний медичний заклад надає планову та ургентну медичну допомогу вторинного рівня, амбулаторну та стаціонарну допомогу, а також медичну допомогу при пологах. Також його визначено опорною лікарнею в регіоні. Тож зараз відбувається оновлення приймального відділення згідно європейських стандартів.

Прилуцькі медики отримали 300% виплати

КНП «Прилуцька центральна міська лікарня» законтактувалося на пакет із надання стаціонарної допомоги хворим на COVID-19. І от уже 26 травня на рахунок закладу надійшли кошти по договору з НСЗУ, які дозволили керівнику здійснити додаткові 300% виплати працівникам, які були безпосередньо задіяні в наданні допомоги хворим із COVID-19 та в ліквідації наслідків спалаху.
Яна Погоріла зауважила, що не кожна лікарня зараз може похвалитися тим, що заплатила людям за їхню роботу. Були прикладені значні зусилля, щоб зробити все оперативно та швидко. Результат – ми одні з перших у регіоні.

Інформація «ГП»

Прочитано 1053 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 758 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!