№ 38

19 вересня 2024 року

МІСЬКІ НОВИНИ

  • Середа, Лип. 01 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

День Конституції України та День молоді в Прилуках

У Прилуках, із дотриманням карантинних вимог, відбулося святкування відразу двох свят: Дня Конституції та Дня молоді.
Двадцять чотири роки тому Верховна Рада ухвалила Основний Закон нашої країни, який став початком нової сторінки історії України. Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Щороку в цей день ми вшановуємо непорушні принципи громадянського суспільства – право, закон, демократію та незалежність.
Цьогоріч одночасно з державним святом прилучани відзначили й День молоді. Це свято безсумнівно є особливим та унікальним, бо саме такою є молодість. Це неповторна та відповідальна пора, коли людина вступає у самостійне життя, ухвалює свої перші власні рішення. Це та пора, коли маленька перемога стає запорукою життєвого успіху. Святкування Дня молоді – це нагода ще раз підкреслити ту важливу роль, яку відіграє молодь у житті міста та країни загалом.
Зважаючи на карантинні обмеження цього року, пов’язані з можливістю поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, грандіозних масових заходів провести не було можливості, та все ж низка урочистих заходів мала місце.
Прилучани поклали квіти до пам’ятних знаків загиблих земляків, захисників Батьківщини, вшанували пам’ять Великого Кобзаря, загиблих воїнів АТО/ООС, афганців і чорнобильців.
Не обійшлося того святкового дня й без відзначення найкращих прилучан, які прославляють наше з вами місто з нагоди Дня Конституції України та Дня молоді. У сесійній залі міської ради з рук міського голови Ольги Попенко почесні грамоти виконавчого комітету та символічні подарунки отримали близько з пів сотні прилучан, якими пишаються Прилуки, а вони у свою чергу горді тим, що можуть бути корисними рідному місту.


У нашому місті живе прекрасна молодь. Розумна, активна, цілеспрямована, про наших молодих прилучан знають не тільки в нашому місті, але й далеко за його межами. Вони активно заявляють про себе в спорті, роботі, навчанні та творчості. Для молодості немає кордонів, нездійсненних мрій, головне, йти впевнено до своєї мети.

Перемога у нас в крові

23 червня 2020 року в місті відбулася благодійна донорська акція «Перемога у нас в крові», яка стартувала 12 червня 2020 року по всій Україні за ініціативи Товариства Червоного Хреста України й Міністерства молоді та спорту України. Чимало прилучан взяли участь у цій акції та долучилися до благодійної справи допомогти тим, хто потребує донорської крові в щоденній боротьбі за своє здоров’я та життя.
Метою цієї акції є формування культури добровільної здачі крові, сприйняття донорства як прояву доступної донації, підвищення обізнаності та важливості донорства, а також особистої відповідальності кожного з нас. Особливо це актуально зараз, коли з початком пандемії COVID-19 кількість донорів значно зменшилася.
На жаль, через чисельні карантинні обмеження пункти прийому крові суттєво спорожніли. Але донорська кров необхідна як завжди. Насправді ж варто розуміти, що така акція є безстроковою і кожен бажаючий у будь-який момент може звернутися до відділення переливання крові, що знаходиться за адресою: м. Прилуки, вул. Київська, 56 (територія КНП «Прилуцька центральна міська лікарня») та врятувати чиєсь життя віддавши частинку себе!
Хочеться нагадати нашим містянам, що добрі справи робити просто. Адже – Перемога у нас в крові!

Інформація «ГП»

Прочитано 679 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1206 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!