№ 38

19 вересня 2024 року

МІСЬКІ НОВИНИ

  • Середа, Лип. 08 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Нове життя санаторію «Берізка»


Уже близько 10 років санаторій «Берізка», який розташований на березі річки Удай не приймає на оздоровлення дітлахів. Але цю ситуацію має намір змінити Прилуцький міський голова Ольга Попенко. Вона вже кілька років поспіль тримає шефство над цим закладом відпочинку та оздоровлення та має величезне бажання відновити його роботу. До такої важливої ініціативи Ольга Попенко залучила і спонсорів.
Наразі нарешті повністю замінено дах, який страшенно протікав, у зв’язку з чим стеля, стіни та підлога в приміщеннях давно втратили нормальний вигляд. Днями управлінській команді міста вдалося перевірити якість виконання робіт під час сильної зливи. На щастя, жодних протікань не було виявлено.
У зв’язку з тим, що в країні карантин, ремонтні роботи трохи затяглися. Але зараз, із послабленням карантинних обмежень, відновлення закладу продовжиться, переконує міський голова.
На черзі повна заміна вікон, дверей і балконних блоків. У санаторії нараховується близько сотні вікон, зрозуміло, що коштів треба буде чимало. Але використовуватимуться знову ж таки кошти не з міського бюджету, а спонсорські – кошти благодійників.
Маємо велику надію, що вже найближчим часом ремонтні роботи в «Берізці» продовжаться.

ЦНАП готовий до другого етапу

Перший етап проєкту «ULID з Європою» в Прилуках реалізовано. Нове приміщення Центру надання адміністративних послуг готове до експлуатації. Будівельникам вдалося здати об’єкт «під ключ» у чітко встановлені строки.
Відповідно до проєкту кошти на реконструкцію/будівництво нового приміщення було виділено з міського бюджету (1 млн 600 тис. грн). А от наступний крок – виключно за кошти координаторів проєкту. Таким чином на сучасний дизайн і технічне оснащення Центру місто отримає 1,5 млн грн.
Регіонального координатора програми «ULID» Прилуки чекають уже найближчим часом.


Прилуки беруть участь у міжнародній програмі

З липня місто Прилуки приймає участь у програмі «Соціальні послуги в громадах – планування та реалізація», що впроваджується Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні для 15 громад Чернігівської області.
До команди від Прилук, яка успішно пройшла конкурсний відбір, увійшли фахівці Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міської ради, Центру комплексної реабілітації дітей із інвалідністю «Світанок», а також управління праці та соціального захисту населення міської ради.
У рамках реалізації програми учасники пройдуть ряд семінарів і тренінгів в онлайн-форматі за участі польських експертів. Навчально-практичною частиною програми передбачено розробку планів надання соціальних послуг у громадах, опрацювання питань соціальних послуг для осіб похилого віку, проєктний менеджмент.
Представництво Фонду міжнародної солідарності в Україні також надає можливість отримання грантової підтримки для соціальних проєктів громадам на конкурсній основі.

Ремонт вулиць триває

У Прилуках продовжується капітальний ремонт вулично-шляхової мережі. Буквально ще кілька днів тому містяни могли спостерігати, що ремонтні роботи були зосереджені на вулиці Вокзальній. Ремонтники демонтували старі та встановили нові бордюри, облаштували нові заїзні кармани для паркування, провели укладання твердого покриття щебнем, а вже вихідними завершили роботи укладанням новенького асфальту.
Це вже друга черга капремонту вказаної вулиці: роботи проведено від перехрестя з вул. Костянтинівською.
Як зазначила міський голова Ольга Попенко, цього року має відбутися і третя черга робіт до вулиці 1 Травня. Таким чином тверде покриття проїжджої частини вулиці Вокзальної буде відновлено на 80% її протяжності.
Відновлювальні роботи проводяться за кошти державної субвенції на будівництво, реконструкцію та ремонт автомобільних доріг комунальної власності. Технічний нагляд здійснюється обласним управлінням капітального будівництва, яке і є замовником робіт.
Уже кілька років поспіль тривають ремонтні роботи на прилуцьких автошляхах. Можна помітити, як будівництво щороку продовжується саме з того місця, де зупинилися до того. Таким чином вдалося повністю відновити вул. Київську, частково Костянтинівську, Незалежності, а тепер і Вокзальну.
При цьому осторонь не лишаються віддалені вулиці. По всіх мікрорайонах витрати на виявлення та ліквідацію ямковості зменшуються щороку.
Як зазначила міський голова, управлінська команда міста вже близько 4 років як відійшла від практики проведення поточно-середнього ремонту на вулицях нашого міста. Наразі проводиться виключно ямковий ремонт та капітальне будівництво вулично-шляхової мережі. Навряд чи хтось буде сперечатися з тим фактом, що вулиці в Прилуках перебувають у досить занедбаному стані, а хочеться, щоб авто- та мотолюбителі відчували на дорогах комфорт і зручність.
На глибоке переконання Ольги Михайлівни, нам потрібно ще буквально 3-4 роки для того, аби повністю завершити будівництво всіх вулиць у Прилуках.
Наразі, як стало відомо, у планах є відновлення за кошти державної субвенції й таких вулиць як Миколаївська, Ярмаркова, можливо Перемоги. Та й рух у даному напрямку вже розпочато. До обласного управління капітального будівництва вже подали проєкт- но-кошторисну документацію по вул. Ярмарковій. Аналогічні ПКД є по вул. Пушкіна, Андріївській і на стадії завершення знаходиться виготовлення проєкт- но-кошторисної документації, мабуть, однієї з найпроблемніших вулиць – об’їзної вулиці Перемоги.
Але окрім асфальтованих вулиць у нашому місті є ще й багато з ґрунтовим покриттям, і їхня кількість у рази більша. На сьогодні ґрунтових вулиць і провулків у Прилуках близько 400. Приємно те, що вони також не лишаються без уваги. Наразі для того, щоб хоча б частково привести їх до ладу використаний під час ремонтів асфальт розподіляють та спрямовують відповідно до побажань мешканців.
Ще одним способом упорядкування вулиць із ґрунтовим покриттям являється грейдерування – підсипка вулиць крихтою старого асфальту, який знімають при капремонті. Такі роботи також розпочато вже з цього з понеділка. Цього року на такі потреби було спрямовано близько 700 тис. грн з міського бюджету.

За інформацією виконавчого комітету

Прочитано 928 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1362 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!