№ 38

19 вересня 2024 року

МІСЬКІ НОВИНИ

  • Середа, Сер. 05 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Приймальне відділення тимчасово переїхало

 

Прилуцька центральна міська лікарня – одна серед 9 опорних медзакладів на Чернігівщині, що прий- має участь у реалізації президентського проєкту «EMERGENCY 2020», головна мета якого – створити комфортні для пацієнта умови, а головне – місце, де громадяни зможуть отримати якісні медичні послуги.
Отож, уже 3 серпня стартували роботи з капітального ремонту приймального відділення місцевої лікарні. У зв’язку з цим прилучани можуть відчути незручності, адже на старому місці їх просто ніхто не прийме. Річ у тім, що приймальне відділення тимчасово переїхало. Починаючи з 30 липня отримати відповідні послуги прилучани та мешканці сусідніх районів зможуть у фізіотерапев- тичному відділенні, яке розташоване ближче до центрального входу в лікарню.
За умовами проєкту всі 212 приймальних відділень країни (серед яких і наше, прилуцьке) модернізують згідно з визначеними стандартами та забезпечать відповідним медичним обладнанням. Дизайн приміщення буде єдиним для всіх закладів: від кольорової гами до розташування кімнат і приміщень. Для реалізації проєкту на кожну лікарню виділено по 7 млн грн.
Що стосується Прилуцької центральної міської лікарні, то після реалізації запланованого проєкту ми матимемо вже не звичайне прий- мальне відділення, а відділення екстреної невідкладної допомоги, де зможуть спостерігатися хворі від 1 до 2 діб для вирішення питання їхньої госпіталізації, чи після спостереження відпустяться додому для амбулаторного лікування.
Чекає на приймальне відділення і серйозне технічне поповнення. У переліку обладнання – УЗД-апарат, ендоскопічне обладнання, кардіомонітори, дефібрилятор, апарат ШВЛ, лабораторне обладнання, МРТ, ангіограф. Уся ця сучасна апаратура дозволить вчасно поставити діагноз хворому. А вчасно поставлений діагноз – це правильне лікування та порятунок пацієнта.


Також варто зазначити, що у зв’язку з початком проведення робіт із реконструкції прий- мального відділення КНП «Прилуцька центральна міська лікарня» номер телефону даного відділення змінено: (04637)3-82-69. Саме за цим номером тепер можна буде навести довідку щодо госпіталізації або ж хтось шукатиме своїх рідних і близьких, або звернеться за консультативною допомогою.

Модернізоване приймальне відділення повинно обслуговувати пацієнтів уже після 15 жовтня 2020 року.

 

Новий тротуар у мікрорайоні Рокитний

Останнім тротуаром, який побудували цього року стала тротуарна доріжка по вулиці Челюскінців, що в мікрорайоні Рокитний. Чисельні прохання місцевих мешканців були почуті й на місці жахливих чагарників і стихійного сміттєзвалища нарешті з’явився гарний, рівненький асфальтований тротуар.
Хоча це й не центр міста, але вулиця Челюскінців вважається однією з ключових, адже фактично сполучає два житлові масиви та знаходиться по сусідству з двома навчальними закладами – ДНЗ №4 «Веселка» та ЗОШ №3. Оскільки тротуарної доріжки там ніколи не було, то всі жителі мікрорайону, і дорослі, і діти, ходили проїжджою частиною, що не могло не наражати їх на небезпеку.
Та все ж проблема вирішилася. А роботи відбулися за спільного фінансування коштів депутатського фонду депутата Прилуцької міської ради Павла Сакадьола та міського бюджету. Загалом це 183 тисячі гривень. Будувало новий тротуар місцеве підприємство «Ремдорбуд».
Крім того, було проведено масштабні роботи з розчищення узбічь проїжджої частини від чагарників і сміття. Тепер шлях до школи та дитсадка став набагато зручнішим і безпечнішим.

Інформація "ГП"

 

Прочитано 781 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 372 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!