№ 38

19 вересня 2024 року

МІСЬКІ НОВИНИ

  • Середа, Сер. 12 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Першачки готуються до школи

Не за горами 1 вересня. І найважливішим цей день стане саме для маленьких першокласників, які вперше в житті переступлять шкільний поріг, сядуть за парти та познайомляться зі своєю першою вчителькою, яка на найближчі 4 роки стане для них другою мамою.
Цьогоріч близько 600 маленьких прилучан cтануть учнями прилуцьких шкіл, гімназій і ліцеїв уперше. В управлінні освіти Прилуцької міської ради повідомляють про завершення формування перших класів. Наразі подано 586 заяв, але, можливо, це ще не кінцева цифра. Адже перший етап зарахування пройшов ще до 1 червня, другий – до 15 червня, а зараз ще надходять поодинокі звернення батьків на зарахування їхніх діточок до 1 класу, які з певних причин досі не дійшли до школи.
Цього року планується відкрити 23 перших класи. Найбільше їх буде в гімназіях №№1 і 5 та в Ліцеї №6 – по 3 перших класи. Загалом же можна відмітити, що кількість цьогорічних першачків буде приблизно такою ж, як і минулого навчального року.


Ситуація з COVID-19

На жаль, не дивлячись на наявні карантинні обмеження та постійні нагадування про важливість дотримання гігієнічних вимог і соціальних дистанцій кількість хворих на коронавірус у країні стрімко зростає. Аналогічне погіршення ситуації спостерігається і в нашому рідному місті.
Щотижня ми чуємо про нові цифри, які не можуть не насторожувати. Так, на ранок понеділка 10 серпня медики констатували вже 82 підтверджених випадки захворюваності на COVID-19 у прилучан.
На обліку в первинній ланці, тобто на амбулаторному лікуванні, перебуває 61 ковідпозитивний. Ще 120 осіб вважаються контактними. На стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Прилуцької центральної міської лікарні знаходиться 21 хворий. Усі вони в середньо-тяжкому стані. Власне з тяжким перебігом захворювання є 10 хворих, які потребують кисневої підтримки. Найголовніше те, що всі пацієнти отримують відповідне лікування, затверджене протоколами, та знаходяться під цілодобовим медичним наглядом.
Вкотре хочеться нагадати, дорогі прилучани, пам’ятайте, що дотримання рекомендацій щодо особистої гігієни, самоізоляції, відповідального ставлення до свого здоров’я допоможе врятувати життя вам і вашим рідним!
Тож одягайте маски в громадських місцях, уникайте скупчення людей, частіше мийте руки та користуйтеся антисептиком! Провітрюйте приміщення та проводьте їхню дезінфекцію.
Бережіть себе, залишайтеся вдома та будьте здорові!


Благоустрій території біля АТБ

Нарешті міська рада знайшла порозуміння з власниками супермаркету АТБ, який розміщено в Прилуках, і вже близько тижня тривають масштабні роботи з благоустрою. Уже до кінця місяця власники торгівельного об’єкту зобов’язалися власним коштом провести облаштування прилеглої території. Є спеціальний проєкт, який погоджено з міською радою.
Так, зовсім скоро біля супермаркету з’явиться ще одна площадка для стоянки автомобілів. Це буде зразкова парковка з в’їздами та виїздами для інвалідів на візках із кольоровою розміткою. Також увесь тротуар буде закладено плиткою в колір тій, що використовується на вулицях у центральній частині Прилук.
Крім того, зміни торкнуться і самого приміщення супермаркету – буде проведено капітальний ремонт його фасаду.

Інформація «ГП»

Прочитано 662 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 377 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!