№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Лист. 11 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Привітали працівників культури й аматорів народного мистецтва

9 листопада своє професійне свято відзначають усі працівники культури й аматори народного мистецтва. З цієї нагоди в стінах Прилуцької міської ради традиційно пройшли урочистості.
Відзначення Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва – це визнання ролі української культури в процесі пробудження та формування національної свідомості. Завдяки справжнім подвижникам своєї справи культура Прилук, як галузь, попри всі труднощі та негаразди, розвивається, збагачується новими іменами, цікавими формами роботи.
У зв’язку з тим, що місто Прилуки знаходиться в «помаранчевій зоні» епідемічної небезпеки поширення COVID-19, захід відбувався з дотриманням протиепідемічних вимог, передбачених нормативними документами, з метою недопущення поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої вірусом SARS-CoV-2, що передбачає наявність засобів індивідуального захисту в учасників події.
З професійним святом усіх присутніх привітала заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко та вручила Подяки міського голови і Почесні грамоти виконавчого комітету міської ради. Посадовець побажала присутнім здоров’я, успіхів у професійній діяльності, невичерпної енергії, прагнення до самовдосконалення, творчого натхнення, великого людського щастя та щирої вдячності від глядачів.
Працівники культури також отримали вітання від своїх колег: начальника відділу культури та туризму міської ради Катерини Мовчан і голови міської професіональної спілки працівників культури Євгенії Гнатів.
Свої музичні вітання цього святкового дня колегам дарували: директор міського Будинку культури Олександр Дубовик і викладач Прилуцької дитячої музичної школи імені Л.М. Ревуцького Вячеслав Бенеда.
Усім працівникам культури, майстрам народної творчості та аматорам сцени бажаємо здоров’я, успіхів у професійній діяльності, невичерпної енергії, незгасаючого прагнення до самовдосконалення, творчого натхнення та щастя.
Зичимо вам нових мистецьких перемог, успішної реалізації творчих ініціатив і нових культурних проєктів.

Киснева магістраль у міській лікарні

6 листопада під головуванням міністра охорони здоров’я України Максима Степанова відбулася всеукраїнська селекторна онлайн-нарада з регіонами з питань подолання COVID-19, в якій взяли участь близько 500 учасників, серед яких – лікарі медзакладів, що надають допомогу хворим на COVID-19, керівники штабів, представники центрів первинної меддопомоги та департаментів охорони здоров’я.
Від Прилук участь у нараді взяли заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко та керівники місцевих закладів охорони здоров’я.
На порядку денному стояло основне питання – готовність медсистеми надавати допомогу в умовах швидкого розповсюдження коронавірусу.
Міністр наголосив, що наразі головне завдання для регіонів – забезпечити киснем до 80% лікарняних ліжок, визначених для прийому хворих на COVID. Відповідне розпорядження областям було надано ще в серпні, проте дотепер у повному обсязі не виконане.
Заступник головного лікаря КНП «Прилуцька центральна міська лікарня» Віктор Зінченко доповів, що загалом лікарня розрахована на 315 ліжок. Із них 80 ліжок виділено для надання допомоги хворим на коронавірусну інфекцію. До цих ліжок централізовано підведено 22 точки через кисневу магістраль. Лікарнею придбано 63 кисневі концентратори. Наразі ж ведуться перемовини зі спеціалізованою організацією щодо установки кисневого генератора.
Крім того, Віктор Зінченко зазначив, що Прилуцька центральна міська лікарня законтрактувалася з Національною службою здоров’я України щодо надання допомоги при мозковому інсульті, а також приймання пологів. Тому, якщо доведеться розширювати кількість ліжко-місць для ковідних хворих, то їх не може бути більше 105.

Нові ліхтарі біля пам’ятника Мономаху

На площі поблизу пам’ятника Володимиру Мономаху полюбляють відпочивати містяни. Але з настанням сутінок ця віддалена частина великої Соборної площі стає аж надто темною і це вносить свої незручності. Але наразі проблему вирішено. Відтепер ця територія освітлена.
Як ми знаємо, модернізацією зовнішнього освітлення в Прилуках займається комунальне підприємство «Міськсвітло». Тож упродовж минулого тижня спеціалісти даного підприємства якраз і працювали над встановленням світлових комунікацій на Центральній площі.
Частина площі поблизу пам’ятника Мономаху, про яку ми вже говорили, не освітлювалася багато років. Тому нарешті було вирішено цей недолік виправити. Усі роботи здійснювалися за кошти міського бюджету. Врешті було встановлено 4 опори та 8 ліхтарів на них, на що пішло близько 400 тисяч гривень.
Переконані, що тепер відпочинок у цій історичній частині міста стане набагато комфортнішим.

За матеріалами виконавчого комітету

Прочитано 773 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1406 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!