№ 38

19 вересня 2024 року

З Нового року в новому приміщенні

  • Середа, Груд. 23 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт


З Нового року в новому приміщенні

Переїзд Прилуцького центру надання адміністративних послуг до нового відремонтованого приміщення трохи затягнувся, але нарешті цей процес вийшов на фінішну пряму. І цілком можливо, що вже з нового року громадян зможуть приймати в модернізованому сучасному ЦНАПі.
Нагадаємо, що місцевий Центр надання адмінпослуг увійшов до переліку аналогічних установ, які потрапили під дію Програми з модернізації ЦНАПів «U-LEAD з Європою». Днями до Прилуцького ЦНАПу привезли обіцяну комп’ютерну техніку для роботи 13 операторів (монітори, системні блоки, мишки, клавіатури) та ще 7 лазерних принтерів на загальну суму близько 12 тисяч євро. Наразі це лише перша партія технічної допомоги. На черзі – спеціалізовані меблі. Це будуть архівні, робочі меблі, рецепція, диванчики для відвідувачів, сповивальний столик і меблі для дитячого куточка, який знадобиться, якщо відвідувачі Центру прийдуть за отриманням адміністративних послуг із дітьми. Згідно з Програмою все обладнання буде устатковано відповідно до єдиного брендбуку та підключено до програмного комплексу автоматизації.
Крім того, за умовами проєкту ЦНАПи будуть забезпечені спеціальними вивісками та інформаційними стендами. Не менш важливим нововведенням має стати Електронна черга. У середньому таке обладнання вартує 450 тисяч гривень, а Прилуки його отримають безкоштовно, знову ж таки згідно з Програмою. Та й узагалі, буде налаштоване абсолютно нове програмне забезпечення, з яким наші оператори Центру ще не працювати, адже воно також дороговартісне. Абсолютно безкоштовно буде встановлено такі програми, як «Вулик» і «Трембіта». Для чого ж вони потрібні?


«Вулик» спрoєктовано власне для автоматизації мінімальних, базових потреб Центрів надання адміністративних послуг. Одна із «офіційних» назв системи – Програмний комплекс ЦНАП. «Вулик» полегшує роботу із заявками, забезпечує можливість приймати та відправляти документи; вести контроль за виконанням послуг за заявкою та формувати статистику надання адмінпослуг; вести довідники для їх повторного використання; зберігати в «хмарі» мінімальний набір скан-копій документів (заяви, переліку документів, згоди на обробку персональних даних і результат виконання/відмови заяви). Даний Програмний комплекс сканує документи безпосередньо в електронну картку справи і так далі. Тобто система робить якіснішими та швидшими послуги для громадян і водночас спрощує роботу адміністраторам ЦНАП. А «Трембіта» – це система обміну даними між державними органами. Тобто програми ці взаємопов’язані.
Варто зазначити, що загальна вартість технічної та системної допомоги від Програми «U-LEAD з Європою» складає близько півтора мільйона гривень. Ще стільки ж було виділено з міського бюджету для реконструкції приміщення та приведення його до відповідних норм. Власне, завдяки цьому Прилуки й змогли стати учасниками Програми.

Діана Батрак

Прочитано 1537 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1484 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!