№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Бер. 31 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Оздоровча кампанія – 2021

Не дивлячись на стан епідемічної ситуації у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 у країні й у нашому місті зокрема, діти повинні бути забезпечені можливістю отримувати знання в учбовий період року та якісно оздоровитися й відпочити в канікулярний час.
Саме про організацію оздоровлення та відпочинку прилуцьких школярів і вихованців дошкільних навчальних закладів інформувала членів виконавчого комітету начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Олена Опанасенко.
Так, за словами посадовця, у разі стабілізації ситуації з пандемією цього року заплановано охопити оздоровленням і відпочинком близько 2,5 тисяч дітей. На це в міській казні закладено 1 млн 335 тис. грн. Традиційно літні табори відпочинку діятимуть на базі 11 закладів загальної середньої освіти та 2 закладів позашкілля – Центру творчості дітей і юнацтва та Прилуцької дитячо-юнацької спортивної школи.
Олена Опанасенко наголосила, що до початку табірних змін буде здійснено ретельне обстеження всіх навчальних закладів, на базі яких власне й будуть утворені табори з денним перебуванням. Без сумніву, особлива увага буде приділена саме безпеці перебування дітей у закладах відпочинку.
Окрім активного відпочинку та цікавого проведення часу в колі друзів, дітлахи будуть забезпечені й корисним харчуванням, яке традиційно надаватиметься комунальним підприємством «Комбінат шкільного харчування «Шкільний». Так, за рахунок міського бюджету (1 млн 93 тис. грн) цього літа оздоровиться 1480 діток пільгових категорій. За решту ж дітей, не пільгової категорії, вноситиметься батьківська плата.
Окрім пришкільних таборів, прилуцькі дітлахи можуть оздоровитися і в інших спеціалізованих закладах, які розташовані як у межах Чернігівської області, так і по всій території України. На даний час Міністерство молоді та спорту вже запропонувало нашому місту 4 путівки до «Молодої Гвардії» в м. Одеса для дітей пільгових категорій, а саме: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей із багатодітних сімей.

Маршрут №20 знову відмінили

Тепер лише 18. Стільки автобусів на сьогоднішній день курсує містом. Днями автобус №20 припинив перевезення пасажирів за маршрутом 273 квартал – мікрорайон Газове – залізничний вокзал.
Перевізник в односторонньому порядку розірвала Договір із виконавчим комітетом міської ради на здійснення перевезень у даному лоті, мотивуючи своє рішення збитковістю маршруту.
Як зазначив заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Олександр Сивенко, автобус №20 почав курсувати ще у 2016 році на вимогу прилучан. Однак упродовж цих 5 років маршрут не користувався значним попитом серед пасажирів. Саме тому за цей час на ньому змінилося вже 5 перевізників.
Та й карантинні обмеження 2020-го року внесли свої корективи в обслуговування певних маршрутів. Змінився графік руху поїздів, деякі просто відмінені, а впродовж всієї весни минулого року перевезення взагалі не здійснювалися. Усе це стало приводом збитковості маршруту №20 і він просто «не втримався на плаву».
Чи з’явиться новий перевізник, який захоче обслуговувати даний маршрут наразі невідомо, але відповідний конкурс для перевізників уже скоро буде оголошено.

Працевлаштування безробітних

Протягом 2020 року на обліку в Прилуцькій міськрайонній філії Чернігівського обласного центру зайнятості перебували 1955 безробітних, що на 578 осіб більше в порівнянні з минулорічним показником. Серед них 1199 осіб – жінки, 614 безробітних – молодь віком до 35 років.
Робота Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості направлена на допомогу в працевлаштуванні громадян, які з тої чи іншої причини залишилися без роботи. Так, протягом 2020 року за направленням було працевлаштовано 552 безробітних. Кількість же вакансій, поданих роботодавцями до служби зайнятості протягом минулого року становила 2326.
Крім того, за 2020 рік на підприємствах, в організаціях та установах міста Прилуки (з кількістю найманих працівників 10 осіб і більше), в порівнянні з IV кварталом 2019 року, на 904 чоловіки збільшилася кількість штатних працівників до 12193 осіб (7,2% від загальної кількості в області). Та й середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств порівняно з 2019 роком зросла на 13,3% і становила 10596 грн. Це у 2,1 раза більше рівня мінімальної заробітної плати (5000 грн) та на 4,2% більше середнього показника в регіоні (10163 грн).

За матеріалами виконавчого комітету

Прочитано 535 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1218 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!