№ 38

19 вересня 2024 року

«Сталевий гарт-2021»: Прилуками пробігли ультрамарафонці

  • Понеділок, Сер. 23 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Уже третій рік поспіль у період із 15 по 24 серпня проходить Всеукраїнський ультрапробіг єдності під назвою «Сталевий гарт» і присвячується, звісно ж, Дню Державного прапора України та Дню Незалежності України. Щоразу він пролягає за новим маршрутом, і цього року учасники біжать так: Харків – Охтирка – Суми – Ромни – Прилуки – Бровари – Київ.
У це складно повірити, але учасники забігу за 10 днів мають подолати відстань у 500 км. І все це з метою популяризації здорового способу життя, демонстрації прикладу сили волі українців, об’єднання суспільства в сучасній боротьбі за незалежність.
З метою безпеки учасників постійно супроводжує автомобіль, який кожні 5 км створює мобільні пункти гідратації та прийому спортивного харчування. Також форматом заходу передбачена підтримка з боку любителів спорту в містах, через які проходить маршрут, тому до безпосередніх учасників ультрапробігу в різних населених пунктах тимчасово приєднуються представники спортивних федерацій, клубів і команд.
7-й день ультрапробігу (21 серпня) припав на наше рідне місто Прилуки. За цей день ультрамарафонці пробігли 60 км, усього ж від старту подолано 371 км.


Тепла зустріч зі спортсменами прой- шла в стінах міської ради, де мужні чоловіки без жодної тіні втоми на обличчях, незважаючи на подоланий шлях, радо розповіли присутнім про себе.
Як розповів організатор «Сталевого гарту» Ігор Мишко, цьогоріч у Харкові стартувало 4 бігуни – 3 чоловіки та 1 дівчина, щоправда на половині пройденого шляху їй довелося зійти з дистанції за станом здоров’я. Решта ж упевнено рухаються до наміченої цілі. Серед ультрамарафонців, які завітали в Прилуки, лише один – Олександр Головацький – є професійним спортсменом. Двоє інших – Володимир Сковорода та Дмитро Левченко – просто любителі. Але це зовсім не значить, що в ультрамарафоні участь може взяти кожен. Відбір учасників дуже прискіпливий. Кожен із них повинен мати в своєму арсеналі вже 3-4 пробіги на дистанцію від 50 км і більше.
Чоловіки зізнаються, що сильна втома відчувається 2-3 дні, а далі все йде, як на автоматі. М’язи поступово звикають до такого напруження й біль практично не відчувається. Але найбільше вони чекають останнього дня – фінішу в Києві, коли все це скінчиться, з посмішкою говорить Ігор Мишко.
Від себе бажаємо спортсменам легкого бігу, приємних людей на шляху та неймовірних емоцій.

Мар’яна Гибенко

Прочитано 855 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1464 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!