№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Груд. 08 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Відбулося засідання Громадської ради

Відповідно до порядку денного 6-го засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради заслухали питання «Про роз’яснення щодо виплати щорічної разової грошової допомоги до 5-го травня згідно ст.13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», після прийняття їх Конституційним Судом України від 21.02.2020 року». З даного питання присутніх поінформувала Ярослава Чумак, провідний спеціаліст-юрисконсульт відділу праці управління праці та соціального захисту населення міської ради.
Так, згідно Закону виплати повинні проходити в таких розмірах:
– інваліди війни 1 групи повинні отримувати допомогу в розмірі 10 мінімальних пенсій за віком (на сьогодні мінімальна пенсія становить 1769 грн);
– інваліди війни 2 групи повинні отримувати допомогу в розмірі 8 мінімальних пенсій за віком;
– інваліди війни 3 групи – 7 мінімальних пенсій за віком;
– учасники бойових дій – 5 мінімальних пенсій;
– члени сімей загиблих учасників війни – 3 мінімальні пенсії.
Як зазначила спеціаліст управління, загалом ці виплати відбуваються лише за рішенням суду. Управління не отримує фінанси в повному обсязі, надходження відбуваються відповідно до Постанов, котрі ухвалюються щорічно. Відповідно громадянам нараховується лише невелика частина загальної суми. Недовиплачену різницю можна отримати через суд.
Члени Громадської ради задали ряд запитань доповідачу та ухвалили рішення інформацію взяти до відома.

Відзнака міського голови знайшла адресатів

У ході чергового засідання Громадської ради начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю міської ради Олена Александрова повідомила, що на ім’я міського голови надійшли клопотання від голів громадських організацій щодо нагородження Відзнакою міського голови м. Прилуки «За заслуги» членів їх громадських організацій, а саме:
• від Прилуцького міськрайонного добровільного товариства Спілки «Чорнобиль» – Гавриша Івана Миколайовича та Сурмача Василя Васильовича;
• від Всеукраїнської спілки ліквідаторів інвалідів «Чорнобиль 86» – Онищенка Григорія Михайловича;
• від громадської організації «Ветерани афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини», до ГО якої також входять чорнобильці – Руденка Володимира Володимировича.
Громадська рада більшістю голосів ухвалила дорадче рішення задовольнити клопотання голів громадських організацій та рекомендувати міському голові нагородити Відзнакою м. Прилуки «За заслуги» членів громадських організацій із нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Таким чином, 14 грудня 2021 року до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС четверо прилучан ліквідаторів отримають Відзнаку міського голови.

Заміна вікон у закладах освіти

Уже до кінця цього року в Прилуках мають завершити заміну вікон і дверей у шести закладах освіти: чотирьох ДНЗ (№11, 19, 27 та 28) та двох школах (№2 та 12), адже комфортний мікроклімат для наших дітлахів – це найголовніше. Станом на сьогодні, відповідні роботи відбулися в ДНЗ №28 і завершуються в ДНЗ №11.
Так, у ДНЗ №28 до цього часу на енергозберігаючі було замінено лише 2 вікна – в кабінеті директора та практичного психолога. Тепер нарешті дійшла справа й до групових приміщень. Усі ми знаємо, що вікон у дитсадках багато й усі вони досить великі. Тому відразу всі замінити досить тяжко у фінансовому плані. Для початку обрали саме ті приміщення, де стабільно фіксувалася найнижча температура, а відповідно не дотримувався температурний режим. У результаті замінили 13 вікон. Пізніше в рамках цих робіт у закладі облаштують відкоси, вставлять підвіконня. Варто відмітити, що окрім енергозберігаючого ефекту, змінився й естетичний вигляд будівлі зовні.
Наразі заміна вікон відбувається в ДНЗ №11. На об’єкті працюють представники чернігівської фірми, яка виграла тендер.
Загалом же міська влада запланувала замінити 74 вікна в шести освітніх закладах. На це з міського бюджету виділили майже мільйон гривень.
З упевненістю можна сказати, що на цьому крапку не буде поставлено й енергомодернізація прилуцьких шкіл і садочків продовжиться й наступного року.

Дах ліцею №7 змінюється на очах

Роботи на даху старшої ланки ліцею №7 в активній фазі й повинні завершитися вже за кілька тижнів.
Загалом основа покрівлі залишається старою – стропильна система, дошки, лише над їдальнею частково зроблено новий дах. І вже почалося укладання металочерепиці.
Загалом же роботами передбачено заміну 2,5 тис. метрів квадратних металочерепиці, супутнє утеплення та вогнезахист конструкції даху. Це перший етап низки заходів, які спрямовані на масштабну термомодернізацію одного з центральних закладів освіти нашого міста.
Варто зауважити, що незважаючи на ремонтні роботи, навчальний процес у ліцеї вирішили не припиняти. Лише дещо змінили розклад і тимчасово скоротили уроки.
Нагадаємо, що перший етап комплексу заходів із термомодернізації, як і решта проєкту відбудеться за кошти державної субвенції на соціально-економічний розвиток. Мова йде про 8 млн гривень, із яких на капремонт даху запланували 3 млн.
Наступним етапом термомодернізації ліцею №7 стане утеплення стін і встановлення металопластикових вікон та дверей. Крім того, у планах міського голови – облаштування шкільного подвір’я, яке на сьогодні, на жаль, перебуває в досить незадовільному стані. У школярів досі немає ні достойного майданчика для занять спортом, ні зони відпочинку на пришкільній території. Усе це заплановано й буде точно реалізовано.

За матеріалами міської ради

Прочитано 654 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1068 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!