№ 38

19 вересня 2024 року

Ялинковий базар відкрито

  • Середа, Груд. 15 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

У новорічні дні кожна людина мріє про те, щоб в її затишному будинку стояла новорічна ялинка. Незважаючи на велику кількість штучних ялинок у продажі або ялинкових гілок, багато людей не уявляють собі новорічно-різдвяних свят без справжніх живих сосонок чи ялинок із неповторним ароматом хвої.
Але при цьому купувати новорічні деревця поспішають не всі. Дехто прагне зрубати лісову красуню в найближчому лісі. Але не варто забувати, що самовільно зрубане деревце принесе велику шкоду як природі, так і людям. А лісівникам Державного підприємства «Прилуцьке лісове господарство» новорічні свята, як і всій лісовій охороні країни, приносять не тільки відчуття радості, але й тривоги за ліс, який вони вирощують і оберігають.
Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур тягнуть за собою накладення штрафу:
– на громадян – від 510 до 1020 гривень;
– на посадових осіб – від 2550 до 5100 гривень.
У свою чергу, для запобігання нещадного знищення молодих насаджень і задля забезпечення потреб населення в повній мірі, ДП «Прилуцьке лісове господарство» проводить заготівлю достатньої кількості новорічних ялинок на спеціально відведених для цього плантаціях. У подальшому відпуск заготовлених у лісгоспі хвойних дерев здійснюється з наявністю самоклейних етикеток і відповідних документів. Варто зазначити, що до продажу готуються дерева віком в середньому 5-7 років. За цей час зелена красуня досягає висоти 1,5-2 м. Це найпопулярніший варіант, зізнаються на ДП.
Приємно повідомити, що ялинковий базар офіційно в Прилуцькому лісовому господарстві відкрився вже 14 грудня і працюватиме до 31 грудня включно.


Кожен бажаючий може звернутися в лісгосп за адресою: м. Прилуки, вул. Київська, 288 (графік роботи – щодня з 8.00 до 16.00 год). Такий вид послуги як доставка відсутній, тому за ялинкою чи сосною треба буде приїхати особисто, і вже на підприємстві ви зможете обрати та придбати те деревце, яке вам до вподоби і за помірною ціною (від 100 грн).
Як зазначають на підприємстві, на ялинковому базарі в них представлено 2 найпопулярніші породи хвойних дерев: ялину Європейську (звичайну) та сосну. Причому, у відсотковому співвідношенні ялин заготовлено менше. Це пов’язано з тим, що в зрубаному вигляді сосна стоїть значно довше, а відповідно й довше радуватиме ваше око.
Для тих же, хто хоче мати живу зелену красуню на новорічні свята, але проти зрубування, Прилуцький лісгосп пропонує альтернативний варіант – ялинка в горщику. Такі хвойні деревця зазвичай невеликі, компактні – 1-1,5 м заввишки, але головне те, що по закінченню свят ви зможете висадити ялинку просто в себе на подвір’ї. Так, ялинка в горщику вартуватиме вам в середньому 350 грн.
Детальніше про реалізацію новорічних ялинок і сосен можна дізнатися за телефоном 5-01-05, (050)-413-74-90.

Мар’яна Гибенко

Прочитано 1040 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1099 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!