№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Четвер, Лют. 23 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

КСН – місток між владою та прилучанами

Сьогодні в Прилуках функціонують 7 комітетів самоорганізації населення (КСН), до яких входить 34 вуличні комітети, які охоплюють 190 вулиць, 108 провулків і 39 в’їздів.
КСН №1 Центрального мікрорайону очолює Тищенко Валентина Миколаївна;
КСН №2 Заудаївського мікрорайону – Коток Віра Миколаївна;
КСН №3 мікрорайону Рокитний – Чумаченко Ганна Леонідівна;
КСН №4 мікрорайону М’ятно-дослідної станції – Мартиненко Владислав Олегович;
КСН №5 Плискунівського мікрорайону – Новак В’ячеслав Миколайович;
КСН №6 в/м №12 та №17 – Шкурат Валентина Віталіївна;
КСН №7 мікрорайону 273 кварталу – Правосуд Любов Олександрівна.
Треба сказати, що наразі голова КСН №5 захищає нашу країну в лавах ЗСУ, тож із березня 2022 року його обов’язки виконувала голова суміжного комітету №7.
Загалом комітет самоорганізації населення – це представницький орган, створений жителями для вирішення питань місцевого значення згідно закону України «Про місцеве самоврядування». КСН нашого міста значно розвантажують виконавчі органи місцевого самоврядування, залучаючи громадян до участі в діяльності місцевих органів влади, що сприяє не лише гласності й підтримці їх роботи, а й практичному роз’ясненню різних проблем. Ця взаємодія й співпраця громадян та органів місцевого самоврядування активно впливає на процес прийняття рішень, їх практичну реалізацію.


Зазначимо також, що КСН є неприбутковими організаціями і згідно Положення про комітет являються юридичною особою. Фінансовою основою діяльності КСН є кошти місцевого бюджету або добровільні внески фізичних чи юридичних осіб. Тобто комітети не є розпорядниками бюджетних коштів так само як і не є виконавчими органами влади.
Під час запровадження воєнного стану в 2022 році всі голови комітетів самоорганізації працювали на місцях: проводили прийоми громадян, долучалися до волонтерської та гуманітарної діяльності, проводили роботу по створенню умов для участі жителів в реалізації соціального та економічного розвитку, сприяли наданню відповідних послуг, допомагали в організації житла внутрішньо переміщеним особам, залучали мешканців до прибирання та благоустрою території, проводили опитування прилучан стосовно перейменування вулиць міста з метою дерусифікації міських урбанонімів, проводили переписку з даного питання з Українським інститутом національної пам’яті.
Варто сказати, що головною формою роботи комітетів є засідання. Згідно Положення вони проводяться 1 раз на квартал, але в разі необхідності можуть проводитися й частіше. Усього впродовж 2022 року комітетами було проведено 25 засідань, на яких розглядалися питання організаційного характеру, благоустрою мікрорайонів, підсипки та грейдерування вулиць, питання по наданню гуманітарної допомоги, питання волонтерства, підсумки роботи комітетів.
Згідно рішення Прилуцької міської ради комітетам надані власні та делеговані повноваження. Основними завданнями, на виконання яких комітети спрямовували першочергово свої зусилля, є проведення робіт із благоустрою, озеленення, утримання в належному санітарному стані садиб, дворів, вулиць, здійснення контролю за якістю житлово-комунальних послуг, залучення громадян до участі в роботі органів місцевого самоврядування через форми їх реалізації та розгляд звернень громадян.
Крім того, комітети тісно співпрацюють із усіма комунальними підприємствами нашого міста, службами та організаціями для вирішення питань і запитів містян.
Серед таких: за звітний період було прогрейдеровано й підсипано всього 26 вулиць міста, 3 провулки, 2 в’їзди, одне перехрестя з ґрунтовим покриттям; встановлені світлофорні об’єкти на перехресті вулиць Костянтинівської та Котляревського (Центральний мікрорайон) та перехресті вулиць Боброва й Густинської (Заудаївський мікрорайон). Постійно комітети співпрацюють із КП «Послуга», особливо у весняно-осінній періоди, коли є підвищена потреба в прибиранні листя та гілля.
Також у приміщеннях комітетів у різні години та дні проводять прийом спеціалісти Центру безоплатної правової допомоги. Спільно ж із Прилуцькою лікарнею ветеринарної медицини комітети організовували та проводили щеплення свійських тварин від захворювань і сказу.
Головами комітетів постійно проводилася робота по підтримці громадян похилого віку, інвалідів, малозабезпечених і багатодітних сімей. Це стосується і оформлення субсидій, і розгляду спірних питань із сусідами, обстеження матеріально-побутових умов, обстеження осель із пічним опаленням і багато іншого. У таких складних життєвих умовах, в період воєнного стану людина не повинна залишатися наодинці зі своїми проблемами. Саме комітети самоорганізації відіграли тут ключову роль. Адже вони є своєрідним місточком між владою і громадою. І те, наскільки цей місток буде стійким і надійним, залежить безперечно від голови комітету.

Доходи та витрати Центральноїміської лікарні

Дохідна частина фінансового плану КНП «Прилуцька центральна міська лікарня» за 2022 рік склала 179 млн 211 тис. 500 грн, що становить 99,9% від плану на складається з наступних доходів.
Основну дохідну частину фінансового плану підприємства складають доходи від реалізації послуг медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій згідно з договором із НЗСУ, обсяг яких за 2022 рік становить 97 млн 313 тис. 600 грн.
Фінансування з місцевого бюджету згідно Цільової програми «Надання населенню вторинної медичної допомоги» склало 40 млн 413 тис. 500 грн. Із них: видатки на заробітну плату – 16 млн 922 тис. 300 грн; видатки на пільгові ліки – 146 тис. 900 грн; на енергоносії – 14 млн 559 тис. грн; поточний ремонт хірургічного корпусу в частині облаштування підвального приміщення як найпростішого укриття – 1 млн 215 тис. 800 грн; ПКД на ремонт даху інфекційного відділення – 48 тис. 700 грн; придбання медичного обладнання на суму близько 3 млн грн. Із названих сум на фінансування видатків депутатами Чернігівської ОДА придбано медичного обладнання на суму 89 тис. 900 грн. також мала місце субвенція на придбання апарату УЗД на суму 4 млн 750 тис. грн.
Від надання платних медичних і немедичних послуг підприємством отримано 4 млн 410 тис. 500 грн. Крім того, ними отримано благодійної допомоги та централізованих поставок на суму 37 млн 172 тис. 300 грн. це препарати крові, СНІД-препарати, вакцини, ліки тощо.
У свою чергу витратна частина фінансового плану у 2022 році склала 186 млн 687 тис. 300 грн. Переважна частина коштів витрачалася на виплату заробітної плати, придбання медикаментів, оплату комунальних послуг. У структурі видатків заробітна плата складала 64%, енергоносії – 10,5%, медикаменти – 20,8%.
Отож, розрахунки з бюджетами виконані на рівні 100% від запланованих.

За матеріалами міської ради

Прочитано 169 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 460 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!