№ 38

19 вересня 2024 року

Використання бюджетних коштів на підтримку ЗСУ та ТрО

  • Четвер, Жовт. 19 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Про використання коштів бюджету Прилуцької міської територіальної громади, передбачених міськими цільовими програмами «Підтримка Збройних Сил України на 2023 рік» зі змінами» та «Територіальна оборона м. Прилуки на 2022-2024 роки» зі змінами» розповіла начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності міської ради Інна Яценко.
Так, відповідно до Указу Президента України 24 лютого 2022 року щодо введення воєнного стану в Україні, ЗУ «Про оборону України», Указу Президента «Про положення про територіальну оборону України», управлінням надзвичайних ситуацій та оборонної роботи міської ради була розроблена міська цільова Програма «Територіальна оборона м. Прилуки на 2022-2024 роки». Вперше вона була затверджена 6 березня 2022 року.
На виконання цієї Програми у 2022 році з міського бюджету було виділено 10 мільйонів. На кінець бюджетного року використано 8 млн 554 тис. грн. Ці кошти були спрямовані на матеріально-технічне забезпечення військових частин територіальної оборони міста Прилуки.
3 мільйони гривень із зазначеної суми було перенаправлено шляхом надання субвенції з міського бюджету територіальної громади обласному бюджету. Ці кошти пішли централізовано на придбання одягу для військових.


На підставі звернень командирів військових частин виконавчим комітетом Прилуцької міської ради у 2022 році було здійснено видатків на 5 млн 554 тис. грн. На ці кошти було закуплено:
– оргтехніки на 49 тис. 200 грн;
– продуктів харчування та послуги з харчування на 437 тис. 900 грн;
– автозапчастин на 178 тис. 800 грн;
– канцтоварів на 26 тис. 800 грн;
– господарських та електротоварів на 1 млн 512 тис. грн;
– одягу та взуття для військових та інше спорядження на 1 млн 889 тис. грн.
Крім того, міська рада відшкодовувала вартість комунальних послуг – 1 млн 268 тис. грн.
Відповідно цієї Програми також було виділено кошти на перевезення мобілізованих на загальну суму 198 тис. 500 грн.
На 2023 рік відповідно даної Програми були передбачені кошти в сумі 10 мільйонів гривень. 2 мільйони – на поточні видатки, 8 мільйонів – на капітальні видатки.
Станом на 13 жовтня здійснено видатків на суму близько 1 мільйона гривень. За ці кошти було придбано:
– оргтехніки на 99 тис. 100 грн;
– будматеріалів та інструментів для ремонту на 74 тис. 300 грн;
– господарських та електротоварів на 329 тис. грн;
– автозапчастин на 308 тис. 600 грн;
– прожектори пошукові на 96 тис. грн;
– заключено договір на перевезення мобілізованих на 100 тис. грн.
На даний час виконавчим комітетом Прилуцької міської ради запущено тендерні процедури відповідно до поданих звернень командира військової частини: на закупівлю квадрокоптерів на очікувану вартість 4 млн 700 тис. грн; зарядних станцій на 105 тис. грн; оптичного обладнання на 2 млн 400 тис. грн; технічного обслуговування та поточного ремонту автотехніки військових, очікувана вартість – 1 млн грн.
12 жовтня на сесії Прилуцької міської ради було виділено додатково 10 мільйонів гривень. Ці кошти будуть спрямовані на придбання та оснащення 6 пікапів, придбання технічного обладнання та пристроїв. Відповідне звернення надійшло від командира військової частини територіальної оборони.
Зауважимо, що всі подібні звернення у 2022 році, а також усі рахунки, накладні та договори в обов’язковому порядку проходили через погодження районної військової адміністрації. Тільки після погодження Черновим Володимиром Олексійовичем виконком міської ради міг здійснювати якісь проплати.
У 2023 році всі звернення, які надходять до міської ради від територіальної оборони, повинні погоджуватися в Чернігові – вищим командуванням територіальної оборони.
Щодо міської цільової Програми «Підтримка Збройних Сил України на 2023 рік», то на її реалізацію в цьому році виділено також 10 мільйонів гривень. На засіданні голів депутатських фракцій було погоджено розділення цих 10 мільйонів навпіл: 5 мільйонів буде спрямовано на підтримку Збройних Сил України, які дислокуються на території міста Прилуки, інші 5 мільйонів – на підтримку ЗСУ загалом.
За роз’ясненнями Міністерства фінансів України органи місцевого самоврядування, відповідно до цієї Програми, не можуть здійснювати закупівлю самостійно. Тому всі кошти, які виділяються відповідно до Програми, будуть перераховані шляхом субвенції з міського бюджету до державного. Тобто, всі звернення командирів військових частин спочатку будуть погоджуватися вищим командуванням, після чого вони потраплятимуть на розгляд голів депутатських фракцій, і тільки після цього фінансове управління матиме змогу перераховувати кошти (надавати субвенцію).

За матеріалами міської ради

Прочитано 42 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 315 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!