№ 38

19 вересня 2024 року

Працюватиме за відсутності електрики та зв’язку

  • Четвер, Жовт. 26 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

У Прилуках в укритті встановили автоматичне відчинення дверей

Нещодавно в Прилуках встановили автоматичний доступ до одного з укриттів. Відтепер двері у це сховище відкриваються автоматично з оголошенням повітряної тривоги.
Одне з найпростіших укриттів у Прилуках було обрано за погодження Прилуцької районної військової адміністрації в якості пілотного проєкту. Якщо ж система виявиться зручною в користуванні для жителів мікрорайону, її поступово впроваджуватимуть у решті сховищ.
Автоматична система доступу – це власна розробка української компанії «Некен», яка допоможе людям без перешкод потрапити у сховище під час повітряних тривог. Вони отримали офіційний доступ до API «Повітряна тривога», який був створений за підтримки Мінцифри. Встановлена система отримує прямий канал із цього застосунку, коли оголошується повітряна тривога саме в цьому регіоні, й відбувається автоматичне відкриття дверей.


Встановлення такої системи не зайняло багато часу. Усе зробили протягом одного дня. Окрім замків у сховищі встановлено також і камери спостереження на всіх виходах. Крім того, в системі передбачені тривожні кнопки виклику поліції, рятувальників і швидкої. Коштує така система від 45 тисяч гривень.
Як це працює – натискається кнопка, поліція одразу отримує виклик, і приїжджає на цей виклик, вона буде бачити адресу, буде бачити, що це за укриття.
Система працює на програмному забезпеченні, яке розробила компанія «Некен». Передача даних відбувається через Інтернет. Звісно, якщо Інтернет пропадає, система не спрацьовує. Однак, і на такий випадок усе продумано – людина може підійти до входу, натиснути кнопку й отримати безумовний доступ до укриття. Для цього встановлено спеціальний контроллер, магнітний замок і дотягувач. Також є кнопка аварійного виходу з укриття по закінченні тривоги. На випадок, якщо укриття закрилося само собою, люди можуть натиснути кнопку та спокійно вийти.
Також, якщо тривога лунатиме під час відключень світла, в укритті буде можливість підзарядити до 20 телефонів. Для цього вмонтовано планку з USB-виходами для зарядки телефонів. Вона працює в автоматичному режимі, тобто можна приходити й заряджати телефони, а коли світло з’являється – вона сама заряджається.
Питання доступності укриттів сьогодні, особливо в нічний час, надважливе і його треба вирішувати. Зокрема це стосується багатоповерхівок. Тому що це спільне майно і постійно піднімається питання забезпечення доступу та збереження речей, які знаходяться там. Автоматичний доступ до укриття відповідно до того, як працює система, – це один із шляхів вирішення даної проблеми.

Прочитано 35 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 514 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!