№ 38

19 вересня 2024 року

Підтримка Рад із питань ВПО

  • Четвер, Жовт. 26 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

У Прилуках відбулася дводенна стратегічна сесія для Ради з питань ВПО при Прилуцькій міській раді за підтримки БО «БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез».
Захід відбувався на базі новоствореного молодіжного простору «Думка», де члени Ради працювали над стратегічним планом і напрямками діяльності. Стратегічна сесія спрямована на підвищення організаційного розвитку Ради. Усі напрацювання поки не розголошуються.
Як відомо, Ради з питань ВПО створюються в різних громадах, тож і подібні зустрічі відбуваються по всій Україні. Як зазначила тренерка від Благодійного Фонду Ольга Палькова-Свірчевська, такі Ради необхідні, адже держава та громадський сектор самі по собі не можуть вирішити проблеми внутрішньо переміщених осіб. Створення Рад дає можливість підключити співпрацю і ради, і громади, й самих ВПО для вирішення важливих питань.
У свою чергу, стратегія, тобто план роботи необхідний для того, щоб не ходити колами й рішуче йти до досягнення конкретної цілі. До того ж, кожна громада самостійно вирішує найбільш гарячі для неї питання.
Одним із позитивних впливів цього навчання має стати те, що члени цієї Ради зможуть тісніше, активніше та результативніше співпрацювати, зможуть правильно ставити перед собою цілі та визначати й добирати засоби для їх досягнення.


Так, за результатами дводенної сесії члени Ради з питань ВПО разом із запрошеною тренеркою спільно напрацювали Анкету для переселенців. Розміщуватиметься вона на декількох локаціях. Усе це соціальні установи, де внутрішньо переміщені особи проходять процес реєстрації або перереєстрації. Зокрема, реєстрацію ВПО проходить у Центрі надання адміністративних послуг. Відтепер у кожного фахівця є така анкета, яку людина зможе заповнити (за бажанням) під час реєстрації та вказати всю необхідну про себе інформацію та зазначити свої індивідуальні потреби. У ЦНАП уже розпочали збирати таку інформацію та вважають це гарною ініціативою. За допомогою анкети можна визначити соціальні, психологічні, медичні та правові потреби ВПО.
Також заповнити аналогічну анкету можна і в Прилуцькому управлінні праці та соціального захисту населення міської ради, адже в цій установі внутрішньо переміщені особи проходять перереєстрацію. Після збору інформацію опрацьовуватиме Рада з питань ВПО та застосовуватиме її в дії.
Таким чином, основною метою діяльності Ради є забезпечення комфортних умов перебування вимушено переміщених осіб на території нашого міста та допомога з їх інтеграцією в життя прилучан.
Нагадаємо, підтримка Рад із питань ВПО відбувається в межах проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб», що реалізується Благодійною організацією «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» за підтримки Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

За матеріалами міської ради

Прочитано 37 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 543 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!