№ 38

19 вересня 2024 року

Дорожня розмітка на віддалених перехрестях

  • Четвер, Лист. 02 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Дорожня розмітка – невід’ємна частина сучасної транспортної інфраструктури. Вона використовується, щоб спрямовувати водіїв та інших учасників дорожнього руху, вказувати транспортний потік і сприяти безпеці. Однак багато людей можуть не до кінця розуміти важливість дорожньої розмітки та роль, яку вона відіграє в безпеці дорожнього руху. Саме тому часто виникають спори з приводу доцільності її нанесення в осінній період і взагалі нині, в період дії військового стану, мотивуючи наявністю важливіших сфер, які потребують фінансування.
Нагадаємо, що цьогоріч Прилуцька міська рада передбачила 750 тисяч гривень на нанесення дорожньої розмітки. Перший етап відбувся ще у вересні. Тоді, після проведення відповідних тендерних процедур (переможцем стала фірма з міста Запоріжжя) оновлені пішохідні переходи з’явилися в більшості своїй на центральній вулиці, тобто на дорозі з інтенсивним рухом автотранспорту, а також біля об’єктів комунальної власності, таких як школи, садочки та Центральна міська лікарня.
Наразі в Прилуках продовжують наносити дорожню розмітку. Під другу чергу потрапили такі перехрестя: Київська – Перемоги, Київська – Житня, Івана Скоропадського – Незалежності, Коптєва – Костянтинівська, Костянтинівська – Пушкіна (в районі дитячої лікарні), а також у мікрорайоні БАМ: поблизу магазину «Космос», біля педколеджу, по вулиці Гвардійській (перехід до Ліцею №9), та на ряді інших вулиць.


Як неодноразово зазначав начальник управління житлово-комунального господарства Прилуцької міської ради Олег Созінов, продовження нанесення дорожньої розмітки стало можливим завдяки економії бюджетних коштів. Річ у тім, що після проведення першої закупівлі вдалося зекономити чималу суму, і саме на ці кошти було запущено повторну процедуру закупівлі. Тендер відбувся, укладено договір із переможцем – це та сама фірма, ТОВ «МАГ ЕНЕРГІЯ».
У рамках укладеного договору заплановано нанести дорожню розмітку «пішохідний перехід» на загальній площі 1670 кв. м. Загальна сума договору складає 246 тисяч гривень.
Не дивлячись на те, що погодний режим значно змінився, інженер із технічного нагляду запевняє, що розмітка виконується з дотриманням усіх технічних норм. Стосується це і самої фарби, яку застосовують при нанесенні розмітки. Так, використовується спеціальна фарба для дорожніх робіт. Наносити ж її на дорожнє полотно можна за температури не нижче за +50С, та не вище за +350С. Таким чином, умови наразі досить сприятливі. Що ж до терміну висихання, то він варіюється від 20 до 30 хвилин.
Як пам’ятаємо, у вересні розмітку наносили виключно пізно ввечері, коли дорожні шляхи звільнялися від руху авто. Цього ж разу фірма працює також і вдень. Фірма-виконавець має всі відповідні погодження від районної військової адміністрації. До того ж робітники дослухалися й до інших зауважень інженера з технічного нагляду, аби уникнути непорозумінь у подальшому.

Прочитано 72 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 374 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!