№ 38

19 вересня 2024 року

Опалювальний період набирає обертів

  • Четвер, Лист. 16 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

КП «Прилукитепловодопостачання» своєчасно отримало акт готовності теплового господарства до роботи в опалювальному сезоні 2023-2024 рр. У результаті, відповідно рішення виконавчого комітету міської ради №290 від 17 жовтня 2023 р., опалювальний сезон для міської лікарні та Будинку грудної дитини «Надія» розпочато 17 жовтня, для всіх інших категорій споживачів – із 19 жовтня, дитяча ж лікарня розпочала опалювальний сезон найпершою – з 10 жовтня 2023 р.
За період 19-20 жовтня працівниками підприємства та АТ «Чернігівгаз» було відновлено газопостачання всіх котелень міста та почала надаватись і надається на даний момент послуга з теплопостачання 233-м багатоквартирним будинкам і всім об’єктам, які отримують послугу централізованого опалення.
Таким чином, офіційно опалювальний період для житлового фонду в місті розпочався 19 жовтня. Однак, довго теплими батареї в прилуцьких багатоповерхівках не були – температура повітря піднялася, відповідно опалення автоматично відключилося. Про особливості роботи котелень у нашому місті розповів начальник КП «Прилукитепловодопостачання» Андрій Гавриш у ході апаратної наради міського голови.


Для початку зауважимо, що на сьогодні в усіх багатоповерхових будинках Прилук уже встановлено теплові лічильники, тож мешканці можуть сплачувати кошти за фактично отриману послугу з теплопостачання.
Що стосується температурного графіка – із 56 котелень лише в 9 є обслуговуючий персонал. Решта працюють в автоматичному режимі. Отож, регулювання подачі газу відбувається за встановленим температурним графіком. Так, якщо надворі +100С і більше, котельня взагалі не включається. У разі ж зниження температури повітря підвищується температура теплоносія і ми отримуємо тепло в квартирах.
Посадовець зазначив, що відповідно до нормативних документів температура в квартирі повинна триматися на рівні не нижче +180С. Крім того, не варто забувати про необхідність стравлювати повітря з батарей на верхніх поверхах чи в квартирах індивідуальників. Адже без цього тепло також не буде розподілятися рівномірно по кімнатах і квартирах у багатоповерхівці. Якщо ж уся система працює за температурним графіком, то температура повітря в квартирах завжди буде на відповідному рівні. А рівень нагрівання батарей напряму залежить від температури надворі.
Крім того, Андрій Гавриш анонсував надання ще однієї послуги прилучанам. На даний час підприємство планує відновити в місті послугу гарячого водопостачання. У зв’язку з тривалою відсутністю гарячого водопостачання та для упередження аварійних ситуацій, усім управляючим компаніям були надіслані листи з вимогою надати акти готовності до отримання послуги гарячого водопостачання. По мірі отримання актів готовності управляючих компаній, підприємство планує відновлювати подачу гарячої води.


За матеріалами міської ради

Прочитано 34 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 328 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!