№ 38

19 вересня 2024 року

Сучасний томограф для Прилуцької лікарні

  • Четвер, Бер. 21 2024
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Днями Прилуцька центральна міська лікарня отримала дороговартісне, сучасне медичне обладнання. Мова йде про новий комп’ютерний томограф вартістю майже 9 мільйонів гривень.
Діагностичне обладнання для закладу охорони здоров’я придбали коштом Міністерства охорони здоров’я України, завдяки проведенню державної закупівлі, в рамках співпраці зі Світовим банком.
Оновлення матеріально-технічної бази лікарні відбулося в тому числі й за сприяння Прилуцької міської ради. Згідно вимог у кабінеті, де буде встановлено діагностичне обладнання, необхідне проведення ремонтних робіт. Власне даний напрямок і профінансовано з міського бюджету.
За словами міського голови Ольги Попенко, такій важливій для міста події передувала досить значна робота всього колективу, на чолі з адміністрацією Центральної міської лікарні, а також депутатського корпусу, які своєчасно прийняли одноголосне рішення про виділення додаткових коштів для облаштування саме відповідного приміщення (відповідно всім вимогам). Власне завдяки цьому, на переконання головної лікарки Прилуцької ЦМЛ Яни Погорілої, саме наша громада чи не першою в області отримала таке необхідне обладнання.


Зазначимо, що облаштування кабінету для проведення КТ-діагностики на сьогодні є необхідністю, адже незабаром Прилуцька центральна міська лікарня долучиться до кластерної мережі медзакладів. А згідно вимог НСЗУ та МОЗ у переліку кластерних лікарень обов’язково має бути таке обладнання. Адже воно повинно використовуватися, без перебільшення, майже в усіх важких випадках, які потребують додаткової діагностики.
Загалом за допомогою КТ встановлюються патології майже по всім органам і системам. Зокрема в таких органах як серце, легені, печінка та нирки, що робить його незамінним інструментом для медичної діагностики. Детальні зображення, отримані за допомогою КТ, допомагають лікарям точно поставити діагноз і призначити необхідне лікування.
«Серед першочергових і важливих для нас – це діагностика судинної патології, саме інсультів, адже за допомогою даного обстеження встановлюються показання для проведення тромболізису, а це дії, які рятують життя», – говорить Яна Погоріла.
Сьогодні, у той час коли триває підготовка кабінету для встановлення нового обладнання, сам медзаклад працює в напрямку отримання спеціальної ліцензії на відповідний вид діяльності. Тому максимально в короткий термін пацієнти Прилуцької міської лікарні вже матимуть можливість отримувати якісну та доступну допомогу в нашій громаді – прямо на місці, а не бути направленими у віддалені регіони.
Варто зазначити, що цей вид допомоги стосуватиметься всіх мешканців нашої громади, це також і внутрішньо переміщені особи та військовослужбовці, яким дана медична установа надає медичну та реабілітаційну допомогу.
Ну, і найголовніше, що отримання такого високовартісного обладнання, як і будь-якого іншого обладнання, дає можливість закладу отримати додаткові кошти від НСЗУ, а значить безоплатні послуги для пацієнтів.

За матеріалами міської ради

Прочитано 27 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 490 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!