№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Четвер, Черв. 20 2024
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Експериментальний проєкт надання соціальних послуг

У Прилуках реалізується експериментальний проєкт надання соціальних послуг особам похилого віку, особам із інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.
Порядком реалізації експериментального проєкту з надання в закладах охорони здоров’я, які належать до сфери управління Міністерства соціальної політики, окремих соціальних послуг деяким категоріям осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.03.2023 р. №248, передбачено під час реалізації експериментального проєкту безкоштовне надання на базі Спеціалізованого Трускавецького санаторію «Батьківщина» та Спеціалізованого Миргородського санаторію «Слава» таких соціальних послуг:
підтримане проживання;
надання притулку;
догляду стаціонарного;
соціальної адаптації.


Право на отримання соціальних послуг у межах реалізації експериментального проєкту мають особи похилого віку, особи з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися з територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, в тому числі під час обов’язкової евакуації, або в яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження та інформація про яке підтверджується відомостями Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації.
Для визначення права на отримання соціальних послуг у межах реалізації експериментального проєкту можна звернутися до Управління соціального захисту населення Прилуцької міської ради за телефоном (050) 750-07-95.

Допомога обласних депутатів

У ході чергового засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради начальник фінансового управління Олена Ворона повідомила, що в місто надійшла субвенція на виконання доручень виборців депутатами обласної ради.
Так, 85 тисяч гривень до Прилук спрямувала депутат Чернігівської облради Віта СОЛОРЕВА. Ці кошти направлять управлінню житлово-комунального господарства міської ради для оплати послуг із благоустрою міста, а саме:
– послуги з благоустрою населеного пункту шляхом відновлення освітлення пішохідної доріжки в районі парку «Рокитний» у м.Прилуки – 14015,00 грн;
– послуги з благоустрою населеного пункту шляхом відновлення освітлення пішохідної доріжки по вул. Гвардійській (від вул. Польової до вул. Ладанської) у м. Прилуки – 13469,00 грн;
– послуги з благоустрою населеного пункту шляхом відновлення освітлення пішохідної доріжки в сквері «Сорочинський» у м. Прилуки – 8462,00 грн;
– послуги з благоустрою населеного пункту шляхом відновлення освітлення пішохідної доріжки між будинками №107 та №148 в напрямку будинків №146 та №94 у військовому містечку №12 в м. Прилуки – 11317,00 грн;
– послуги з благоустрою населеного пункту шляхом відновлення освітлення парку «Центральний» – 37737,00 грн.
Як відомо, світлоточки на вказаних локаціях пошкодили вандали. Саме тому, аби прилучани могли з комфортом відпочивати у вечірній час, депутат Віта Солорева й направляє дану субвенцію.

Затверджено План відновлення та розвитку громади

У Прилуках нарешті затвердили План відновлення та розвитку громади. Це рішення було ухвалене членами виконавчого комітету в ході чергового засідання.
Прилуцька міська рада кілька місяців працювала над розробкою даного стратегічного документа, беручи участь у пілотному проєкті з планування відновлення на місцевому рівні.
Нагадаємо, що для роботи в рамках ініціативи було відібрано 10 громад України. Прилуки – єдиний представник Чернігівщини. Активність реалізує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Партнерами ж проєкту стали ПРООН та уряд Японії.
Як розповів заступник міського голови Олександр Сивенко, від самого початку до розробки Плану розвитку долучилася велика кількість людей: посадовці, керівники комунальних підприємств, закладів освіти, культури та медицини, громадські активісти. У ході їхньої роботи було визначено ряд потреб і виведено їх в передпроєктні заявки чи пропозиції, які стосувалися абсолютно всіх сфер життєдіяльності Прилук. Таких пропозицій було 110.
Пізніше, за результатами опрацювання, на кінець березня 2024 року експертами проєкту було залишено 96 заявок. Але за результатами засідання робочої групи, яке відбулося на початку травня, після об’єднання деяких напрямків (наприклад, придбання автотранспортної техніки для комунальних підприємств, придбання сміттєвих контейнерів; об’єднання напрямків у сфері культури чи напрямків розвитку економіки) даних заходів залишилося 86.
План відновлення та розвитку громади – це ключовий документ і головний орієнтир роботи громади на найближчі роки. Це документ, за яким місто може жити, розбудовуватися, рухатися вперед і шукати партнерську підтримку.
На сьогодні цей стратегічний документ на близько 130 сторінках – План відновлення та розвитку громади – оприлюднено на сайті міської ради, де кожен бажаючий має змогу з ним ознайомитися. Однак, як зазначає Олександр Сивенко, План відновлення не є «мертвим» документом і будь-які заявки від громадськості нашого міста продовжують прийматися. Тож, кількість передпроєктних пропозицій ще може змінюватися.

За матеріалами міської ради

Прочитано 29 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 426 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!