№ 19
9 травня 2024 року

Новий тариф на перевезення школярів

  • Четвер, Січ. 18 2024
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Виконком Прилуцької міської ради затвердив новий тариф на перевезення учнів на міських автобусних маршрутах загального користування. Відтак вартість однієї поїздки для школярів становитиме 10 гривень, діти ж пільгової категорії, а також за наявності проїзних талонів їздитимуть безкоштовно.
З понеділка розпочався другий семестр шкільного навчання, а тому знов актуальним стало питання вартості перевезення школярів в міському громадському транспорті.
Нагадаємо, що до 31 грудня 2023 року учні місцевих шкіл мали змогу користуватися пільговим перевезенням за наявності проїзного талону (2 штуки на день) в робочі дні, номінальна вартість якого становила 3 грн. В інших випадках змушені були сплачувати повну вартість проїзду, встановлену на місцевому рівні – 15 грн. Наразі мова не йде про тих дітей, які мають право на пільгове перевезення в громадському автотранспорті згідно закону при наявності відповідного посвідчення, що підтверджує той чи інший їхній статус.
Перевізники вже давно були не задоволені таким станом речей, а особливо надто низькою вартістю проїзного талона, яка підлягала компенсації з міського бюджету.
Як пам’ятаємо, не так давно, з подачі самих же перевізників, розглядався варіант зміни ситуації з перевезенням школярів, застосувавши ніжинський приклад оплати проїзду – 5 грн у навчальний період і 8 грн під час літніх канікул.


Однак, на думку посадовців Прилуцької міської ради, це було б некоректно, адже вже не перший рік діє міська цільова Програма щодо пільгового перевезення учнів навчальних закладів. Тож, із великою вірогідністю, повернення від безкоштовного проїзду до платного викликало б велике обурення з боку батьків прилуцьких школярів.
Саме тому 11 січня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету. На порядку денному розглядалося два питання – «Про встановлення тарифу на послуги з перевезення дітей шкільного віку на міських автобусних маршрутах загального користування м. Прилуки» та «Про затвердження форми талона».
Напередодні міський голова Ольга Попенко зустрілася з перевізниками – суб’єктами підприємницької діяльності, які здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування по місту Прилуки та обговорила й узгодила з ними дане питання.
Таким чином, виконавчий комітет своїм рішенням ухвалив установити тариф на послуги з перевезення дітей шкільного віку на міських автобусних маршрутах загального користування по м. Прилуки в розмірі 10,00 грн за одну поїздку та затвердив форму талону для безкоштовного проїзду школярів із новою номінальною вартістю, яка підлягатиме відшкодуванню (10 грн).
Також в даному рішенні:
1) управління освіти міської ради зобов’язано здійснювати контроль за дотриманням закладами загальної середньої освіти м. Прилуки Порядку забезпечення пільгового перевезення дітей шкільного віку громадським автотранспортом на міських автобусних маршрутах загального користування;
2) суб’єктам підприємницької діяльності, які здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування м. Прилуки, необхідно забезпечити перевезення школярів (без пред’явлення ними талону для обліку пільгового перевезення дітей шкільного віку) за тарифом, вказаним у пункті 1 даного рішення, щодня крім канікулярного періоду, при пред’явленні ними учнівського квитка.
«Тобто дитина, заходячи в салон автобуса, віддає водію талон і користується громадським транспортом безкоштовно. А вже потім із міського бюджету відшкодовуються перевізнику (в залежності від кількості талонів) кошти за даний вид перевезення», – пояснив Олександр Сивенко.
Якщо дитина не має талону на пільгове перевезення, вона користуватиметься громадським транспортом за встановленим тарифом 10 гривень. Таке перевезення здійснюватиметься при наявності в дитини учнівського квитка щоденно, крім канікул. Учнівський квиток батьки мають придбати самостійно, вклеїти в нього фото дитини 3х4 см і передати для завірення до навчального закладу, в якому та навчається. Даний учнівський квиток не потрібно буде змінювати щороку, лише оновлювати дані про терміни навчального року.

Прочитано 21 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Шановні прилучани! 9 травня в Україні відзначають День Європи –...
Уже близько 2 тижнів у місті активно триває ямковий ремонт...
Учасники бойових дій, люди з інвалідністю внаслідок війни, члени...
У рамках участі в проєкті міжнародної технічної допомоги...
Відтепер подвиг наших полеглих Героїв-земляків може бути...
Щиросердно вітаю вас із найбільшим християнським святом –...
Шановні прилучани! Прийміть найщиріші вітання з величним...
«Чоловік повинен не говорити, а робити» – такої думки...
Два будинки готують до відключення від ЦО Відповідно до Порядку...
ода й уся рослинність починає активно рости та квітнути, трава,...

Хто на сайті

Зараз 603 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!