№ 38

19 вересня 2024 року

Діалог з громадою

  • Вівторок, Черв. 27 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Шановна громадо та мешканці 25 виборчого округу (м-н Газове), дозвольте проінформувати вас про стан вирішення порушених вами проблемних питань.

Зовнішнє освітлення
На даний час у нашому мікрорайоні якісно освітлено: вул. Польову, 2-й в’їзд Вишневий, 1 пров. Богунського; частково: вул. Любові Забашти, вул. Раскової та вул. Добролюбова. У IV кварталі 2017 року заплановано освітлення вул. Поліни Осипенко, вул. Богдана Хмельницького та вул. Авіації; за рахунок направлених депутатських коштів – 3-й пров. Костянтинівський, пров. Любові Забашти, 1-й пров. Чехова. За рахунок кредитних коштів НЕФКО в 2018 р. мають бути освітлені вул. Костянтинівська, вул. Білецького-Носенка (частина, задіяна під рух автобусів), вул. Перемоги та вул. Чехова. У черзі на освітлення залишаються вул. Раскової (від вул. Богунської до буд. 65 по вул. Раскової та від буд. 63 і до вул. Польової), вул. Білецького-Носенка (від вул. Польової до вул. Білецького-Носенка, р-н КП «Послуга»), вул. Білецького-Носенка (від вул. Польової до буд. 100/1 по вул. Білецького-Носенка), вул. Добролюбова (від вул. Чехова до буд. 26 по вул. Добролюбова), вул. Житня (від вул. Костянтинівської до вул. Богунської), вул. Житня (від вул. Костянтинівської до 1 пров. Коцюбинського), 2 пров. Богунського, вул. Любові Забашти (від вул. Польової до пров. Любові Забашти). У лютому 2017 року мною було відправлено звернення до управлінської команди міста з проханням визначити необхідну для згаданих робіт суму коштів. За 4 місяці відповідь так і не надійшла. По завершенні І півріччя питання буде знову порушене.

Ґрунтові вулиці
Чому мешканці будинків, що розташовані на ґрунтових вулицях, сплачують однакові суми податків з тими, хто проживає на асфальтованих? Люди неодноразово скаржились на якість дорожнього покриття й утримання доріг. Другий рік поспіль на вимогу побудувати щебеневу дорогу я отримую відповідь від управлінської команди міста, що такий варіант порушує вимоги нормативної документації та не враховує положення чинних нормативно-правових актів. Представники Департаменту з питань проектування об’єктів будівництва технічного регулювання та науково-технічного розвитку мінрегіонбуду України на це питання відповіли, що «білощебеневі» дороги – це перехідний тип покриття згідно з ДБН В.2.3-5-2001 «Вулиці та дороги населених пунктів», а  відповідно до статті 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» це питання перебуває у віданні виконавчих органів сільських, селищних, міських рад. Особисто я готовий і далі шукати вирішення даного питання, наприклад, шляхом будівництва бетонних доріг чи якимось іншим. Чекаю пропозицій від управлінців міста.

 Відремонтоване асфальтове покриття вул. Костянтинівської та вул. Білецького-Носенка
У 2016 році  на вул. Костянтинівській та на вул. Білецького-Носенка відбулися капітальні та «ямкові» ремонти дорожнього покриття. Під час проведення робіт прилучани наголошували управлінцям та підрядним організаціям, що дана ділянка повинна слугувати мінімум 10 років без додаткових ремонтів. Мешканцям було вказано на некомпетентність у цьому питанні. Менш ніж за рік експлуатації дорога вже вкрилась мереживом тріщин, часом відкришився щебінь/відсів. Це приносить помітний дискомфорт і передує утворенню ям. Інформація про ці недоліки була донесена у письмовому вигляді до влади міста. З усієї кількості ушкоджень тільки ділянку по  вул. Білецького-Носенка (від буд. 55 до вул. Чехова) планують відремонтувати у І півріччі 2017 року. Я вважаю, що всю пошкоджену мережу треба не ремонтувати, а укладати заново. Оскільки зіпсувалась вона лише за 1 рік.

Додатковий контроль за асфальтуванням
Громада міста уже другий рік поспіль скаржиться на стан відремонтованих у 2016 році доріг та прибудинкових територій та на якість робіт у поточному. Влада міста має кардинально протилежну точку зору й наголошує на тому, що роботи проводяться згідно з чинним законодавством. Для уникнення таких суперечок ще в 2016 році я запропонував провести незалежну експертизу вирубок із відремонтованих ділянок вулиць та прибудинкових територій. Її результат доведе чи спростує відповідність наданої нам послуги ДБН (Державні будівельні норми), а якість асфальтобетонної суміші – ДСТУ (Державний стандарт України). Дана пропозиція, як і ряд інших щодо контролю за асфальтуванням, була відхилена. Хоча вони й не вимагали додаткового фінансування. Тому на сесію міської ради в червні 2017 року я вніс проект рішення «Про депутатський запит депутата міської ради Шевеля О.М. щодо організації проведення фізико-механічних випробувань», який передбачає використання незалежної експертизи якості асфальтування в місті на період 2016-2020 рр.
вул. Житня
Мешканці вул. Житньої надіслали прохання організувати рух громадського транспорту  на ділянці від вул. Богунського до вул. Київської шляхом розробки нового автобусного маршруту або внесення змін до вже існуючих. Раніше посадовці міської ради зазначили, що задовольнити цю вимогу можна лише після ремонту асфальтового покриття по вул. Житній. Ремонт заплановано на ІІ півріччя 2017 року. Оскільки розробка і запуск маршруту триває 4-6 місяців, я заздалегідь звернувся з проханням розпочати необхідні процедури по новому автобусному маршруту паралельно з процесом ремонту вулиці. Після чого отримав відповідь про недоцільність створення такого маршруту в зв’язку з наявністю автобусних зупинок на вул. Перемоги та на вул. Костянтинівській. Люди обурені таким ставленням. Я ж наполягаю на тому, що дане питання не потребує значного фінансування. Потрібно лише розробити пакет необхідних документів і виставити новий маршрут на конкурс, а там буде зрозуміло, чи зацікавить когось з господарюючих суб’єктів робота на даному маршруті. Тому на поточну сесію міської ради я вніс проект рішення «Про депутатський запит депутата міської ради Шевеля О.М. щодо організації руху громадського транспорту по вул. Житній».

вул. Польова
Минулого року мешканці вул. Польової направили прохання розглянути можливість покращити стан дорожнього покриття їх ґрунтової вулиці. Управлінці міста відхилили варіант будівництва щебеневої дороги. Для вирішення цього питання мною було розроблено проект громадського бюджету, який мав покращити стан усіх наших ґрунтових доріг, вносив пропозицію виділити фінансування на ремонт дороги на сесію міської ради, в обох випадках не набрав необхідну кількість голосів. Також я  презентував проблематику вулиці на громадській раді міста, за підтримки народних депутатів з трибуни ВРУ було зачитано запит до органів влади нашої області щодо виділення фінансування на ремонт вулиці, але можновладці відповіли, що м. Прилуки має значний фінансовий потенціал, і  має вирішувати питання стану дорожнього покриття за рахунок власного бюджету.

вул. Перемоги: рух вантажівок
Близько десяти років мешканці вул. Перемоги відстоюють своє право на тихе та безпечне життя у своїх домівках і поки що програють цей нерівний бій вантажному транспорту, який курсує їх вулицею, спричиняючи дискомфорт та фінансові збитки: ремонт домоволодінь, які «тріщать по швах» у результаті інтенсивного руху вантажівок. Проблема згаданої вулиці була висвітлена на телеканалі «1+1» 28 березня 2017 року. За результатами зустрічі з громадою вул. Перемоги було визначено, що є можливість вантажному транспорту об’їхати вул. Перемоги через відомчу дорогу ПАТ «Укрнафта», яка проходить через село Красляни. Але для цього згадана дорога має перейти на баланс служби автомобільних доріг у Чернігівській області. Від ПАТ «Укрнафта» надійшла інформація про необхідність першочергово дізнатись позицію Прилуцької міської ради. Служба автомобільних доріг у Чернігівській області повідомила, що вбачає передачу недоцільною. Нардепу, який підтримує громаду вул. Перемоги у боротьбі з вантажівками, надійшов лист від міністра МВС України Авакова А.Б., де зазначено «…За інформацією, наданою Національною поліцією України, вул. Перемоги використовується для проїзду вантажних транспортних засобів, які перево-зять сільськогосподарську продукцію з території Срібнянського, Ічнянського, Талалаївського та Прилуцького районів до зерносушарок ТОВ «Батьківщина» та ТОВ «Елеватор-агро», які розташовані в м. Прилуки та в с. Івківці Прилуцького району, а також до цукрового заводу, який розміщений в смт. Линовиця Прилуцького району…». Чому прилучани повинні потерпати від господарської діяльності суб’єктів господарювання, які не мають відношення  до нашого міста? Моя  пропозиція є наступною: закрити вул. Перемоги для руху транзитного вантажного транспорту, а власники такого транспорту повинні самі вирішувати питання щодо організації руху своїх транспортних засобів по відомчій дорозі ПАТ «Укрнафта», яка проходить через село Красляни.

вул. Костянтинівська: зливова каналізація та очисні споруди
Неприємний запах з очисних споруд, що знаходяться в районі вул. Білецького-Носенка, давно викликає нарікання громади вул. Костянтинівської та суміжних. На зборах за участі громади, представників УЖКГ міської ради, КП «Прилукитепловодопостачання» та за моєї присутності було обговорено це питання. Думка фахівців така: очисні споруди потребують капітального ремонту вартістю приблизно 2 млн. грн. Потрібно виготовити проект, що буде коштувати міському бюджету 100-150 тис. грн. Усунення підтоплення вул. Костянтинівської на ділянці від вул. Герцена до вул. Польової потребує такого самого фінансування і також роботи з проектною документацією. Згадана ділянка визнана управлінською командою як проблемна в частині підтоплення. Адже рівчаки, прокопані по приватним домоволодінням для виведення води, приносять сміття й хімічні рештки з вулиці, а також являються місцем розведення комарів. Така ситуація не припустима в 21 столітті.

P.S. Шановні сусіди!!!

Проблеми нашого мікрорайону самі собою нікуди не зникнуть. Саме нам з вами необхідно визначатися з проблемними питаннями і звертатись до органів влади з ВИМОГОЮ передбачити в бюджеті міста на поточний період чи на майбутнє кошти на фінансування робіт, пов’язаних з вирішенням проблем нашого мікрорайону. Тому я прошу: озирніться навколо і визначте для себе, що саме вас не влаштовує в благоустрої вулиці, провулку чи в’їзду, і що треба змінити на краще. Аварійні дерева, стовпи зв’язку та електрики, незадовільне зовнішнє освітлення, стан як ґрунтових, так і асфальтованих доріг, підтоплення вулиць та домоволодінь під час дощів та танення снігу, необхідність підсипки ґрунтових доріг щебенем, грейдерування чи очищення вулиць від снігу та всі інші речі, які вам дошкуляють та погіршують умови вашого проживання.
Визначившись, зателефонуйте мені (050-262-25-68), і ми разом з вами оформимо всі необхідні звернення  до органів влади для отримання фінансування з міського, будь-якого іншого бюджету чи джерела фінансування. Якщо ми не будемо говорити про проблеми нашого мікрорайону, то влада «зробить круглі очі та з дитячою безпосередністю» скаже нам: «Так ви ж до нас не зверталися – значить у вас все добре і нічого від влади не потрібно». Зрозумійте ще одну річ: станом на сьогодні органи влади ще не дійшли того рівня, щоб самим знати кожну проблему нашого міста та попереджуючи звернення громадян самим вирішувати проблемні питання, які заважають людям жити.

Тому, шановні сусіди!!! Не будьте байдужими, не чекайте, давайте розпочнемо з себе. Просто зателефонуйте до мене. Я сам відвідаю вас за місцем проживання, разом ми узгодимо подальші дії для покращення нашого мікрорайону.

З повагою депутат Прилуцької міської ради від 25 виборчого округу (мікрорайон «Газовий») Олег Шевель

Прочитано 1903 разів
Оцінити матеріал
(7 голосів)
Опубліковано в Прилуцький Парламент
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 508 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!