№ 38

19 вересня 2024 року

Головні питання 31 сесії

  • Середа, Вер. 06 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

31 серпня відбулося засідання 31 сесії Прилуцької міської ради 7 скликання. На розгляд депутатів за планом порядку денного було висунено 31 проект рішень.
Про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території міста Прилуки за підсумками І півріччя 2017 року перед депутатами доповідали керівник Прилуцької місцевої прокуратури Богдан Зарічанський та начальник Прилуцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Руслан Крахмілець.
Правом виступу в рамках доповіді за питанням скористалися заступник голови ГО «Право на захист» Сергій Цибенко та громадський діяч Ольга Костюк. У рамках свого виступу Сергій Цибенко висловив ряд зауважень до роботи поліції та надав міському голові й депутатському корпусу від імені ГО «Право на захист» та БК «Лічман» заяву з проханням висловити недовіру керівнику поліції та призначити нового очільника відділу з-поміж правозахисників міста Прилуки.
Після виступу Сергія Цибенка правоохоронці відповіли на ряд депутатських запитань, зокрема тих, що стосувалися роботи камер відеоспостереження.
Під час голосування даний проект рішення не набрав достатньої кількості голосів і не був ухвалений депутатським корпусом міської ради.
Засідання чергової сесії продовжилося розглядом ряду проектів рішень, за якими доповідала начальник фінансового управління міської ради Олена Ворона. Суперечливим виявилося питання щодо виділення коштів із загального фонду міського бюджету. За проектом пропонувалося виділити кошти (1 млн 314 тис. грн.) на заробітну плату непедагогічним працівникам закладів освіти та 50 тис. грн. на реорганізацію дошкільного навчального закладу №23 у будинок для людей похилого віку. Депутат міської ради Дмитро Пахомов уніс пропозицію, яку підтримали його колеги, голосувати за ці два пункти окремо.

Відповідно, шляхом спільного обговорення депутати ухвалили всі вищезазначені рішення, окрім виділення коштів на відкриття будинку для літніх людей (За – 16 голосів, рішення не прийнято), і перейшли до розгляду та затвердження наступних.
Проект рішення Про роботу виконавчого комітету Прилуцької міської ради за II квартал 2017 року узагалі прийняли одноголосно й без додаткового обговорення.
По проекту рішення Про внесення змін до структури і чисельності та затвердження Положення про Прилуцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в новій редакції виступила Касьян Юлія Миколаївна, директор даного центру. Вона висловила прохання підтримати проект рішення про введення ставки прибиральниці. Через збій у програмі «Розумна рада» під час голосування рішення не було прийняте (За – 16 голосів), тому вирішили голосувати повторно. 19-ма голосами депутатів міської ради це рішення все-таки було підтримане.
4 проекти рішень, що стосувалися землекористування, містили інформацію з обмеженим доступом, тому розглядалися виключно депутатським корпусом.
Далі, в питанні «Різне», виступали депутати з нагальними потребами. Наприклад, Ященко Л. В. звернулася з проблемою відсутності у закладах освіти пожежних сигналізацій та питанням встановлення лежачого поліцейського по вул. Садовій біля ЗОШ №14, де він конче необхідний на переході між будівлями школи. На жаль, ще на попередній сесії депутати міської ради не підтримали проект рішення про виділення коштів для встановлення таких перегород на автошляхах міста.
Сакадьол П. О. повідомив про звернення громадян, мешканців прилеглих до заводу «Пластмас» будинків по вул. Андріївській, щодо наявності незрозумілих викидів у повітря зранку та увечері. Депутат  попросив сформувати спеціальну комісію для перевірки даних фактів.
Окрім того, надали право бути присутній і виступити із заявою жительці Прилук Чухрай О.П. Вона вже понад 30 років добивається покращення житлових умов, бо мешкає в кімнатці загальною площею 11 кв. м. На даний час пенсіонерка є 61-ю в черзі на отримання житла. Заява Ольги Павлівни була прийнята до відома. Та чи зрушиться з місця її проблема досі не зрозуміло.

Інформація «ГП»

Прочитано 1729 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Прилуцький Парламент
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 298 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!