№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Четвер, Лист. 09 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Матеріальна  допомога  родинам  військових

Рішенням сесії було додано кошти на допомогу родинам наших загиблих земляків-військовослужбовців. До кінця року в даному напрямку не вистачало 400 тисяч гривень.
Ще 1 мільйон було додано на новий напрямок допомоги – прилучанам-військовослужбовцям, які отримали поранення в ході війни з російськими окупантами. Конкретні суми матеріальної допомоги тут можуть варіюватися, відповідно до потреб і тяжкості поранення. У подальшому кошти по даному напрямку будуть ще додаватися. Аналогічні програми діють у багатьох містах України, зокрема й у наших сусідів – у Ніжині та Чернігові.

Депутати погодили виконання ямкового ремонту

Ще в липні поточного року на розгляд депутатів вносився проєкт рішення про проведення ямкового ремонту. Тоді планувалося виділити на це 12 мільйонів гривень. Звісно, все заплановане вже не вдасться зробити до кінця року, адже ми залежні від погоди. Але є достатньо великих і найбільш аварійних ям на автошляхах, які ще можна поремонтувати.
Як зазначив Олег Созінов, якщо йти через тендерну процедуру, то визначення виконавця робіт займе понад 20 днів. Натомість, зважаючи на нинішні умови, згідно з діючим законодавством, можна піти по окремих лінійних об’єктах транспортної інфраструктури. У свою чергу Державна агенція автомобільних доріг України не заперечує виконання таких ремонтних робіт, при дотриманні всіх технологій, при температурному режимі до –50 С. Невикористані кошти лишаться у бюджеті.

 

Заробітна плата медикам до кінця року

Окрім депутатів сесійне засідання відвідали й представники медичної сфери Прилук. Адже саме їх та їхньої заробітної плати стосувалося одне з питань порядку денного.
Так, аби медичні працівники нашого міста мали можливість завершити поточний рік із заробітною платою на рівні, не нижчому за той, який був обіцяний нашим президентом, було погоджено виділення додатково 9 мільйонів гривень із міського бюджету та відповідно затверджено міську цільову Програму «Надання населенню вторинної медичної допомоги на 2023 рік» зі змінами.
Як пояснила головний лікар Центральної міської лікарні Яна Погоріла, без цих додаткових коштів медичні працівники не змогли б отримати обіцяні 20 тисяч (лікарі) та 13 тисяч (медсестри) гривень уже за жовтень. Їхня заробітна плата залишилася б на рівні мінімальної.

Гімназії та ліцеї в Прилуках

Після оголошення чергової перерви за додані питання порядку денного депутати голосували вже новим складом. На цей час сесійну залу покинули 2 представники «Слуги народу» (Олександр Прозур та Юлія Марченко), а також Володимир Назім та Євгенія Авер’янова з фракції «Наш край». Одначе кворум втримали Павло Сакадьол від «Батьківщини» та депутат від «Європейської солідарності» Артем Гензель, які в короткі строки прибули на сесію.
Минулого року в ході серпневої сесії було затверджено перший етап трансформації закладів освіти міста Прилуки шляхом переходу деяких закладів освіти на гімназії, тобто ненабору 10-х класів і повного переходу після випуску одинадцятих класів.
Цього року даний план трансформації вже був виконаний у 5 закладах освіти: школи №№2, 3, 10, 12 і 13 не набрали 10-х класів і з них 2 заклади освіти, такі як ліцеї №3 та 10 цьогоріч випустили вже й 11-ті класи. Тобто дані заклади готові до переходу в статус гімназії як того вимагає закон «Про повну загальну середню освіту».
У ході 46 сесії депутати затвердили другий етап трансформації мережі закладів освіти на 2024-2027 навчальні роки, шляхом переводу таких закладів освіти як ліцей №1, №9, №7, №13 та №14 на гімназії через 2 роки, а ліцей №5 – на академічний ліцей, як це було визначено в проєкті мережі, тобто вже з 2024 року не дати адміністрації цього закладу можливість набирати перші класи, щоб безболісно перевести його на новий рівень із 2033 року.

 За матеріалами міської ради

Прочитано 31 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Прилуцький Парламент
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 288 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!