№ 38

19 вересня 2024 року

ВІСНИК МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ

  • Вівторок, Трав. 08 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Підсумки загальноміського місячника з прибирання

Відновлення Прилук після затяжної зими шляхом проведення місячника з благоустрою та санітарної очистки міста триває з 10 квітня. Довгоочікувана весна завітала до міста з квітучими клумбами, прибраними вулицями, побіленими бордюрами та пофарбованими лавами Центрального парку й Театральної площі.
Найбільша частина заходів із прибирання та вивезення сміття зроблена комунальним підприємством «Послуга». Прибудинковими територіями опікувались КП «Прилукижитлобуд» і власники житлових будинків. КП «Міськсвітло» виконувало роботи по ліквідації захаращеності самосійними паростками багаторічних зелених насаджень. До прибирання долучилось і КП «Прилукитепловодопостачання». Велику роботу проведено головами комітетів самоорганізації населення в мікрорайонах.
Активну участь у заходах із прибирання взяли Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж ім. І.Я. Франка, Прилуцький агротехнічний коледж, Прилуцький професійний ліцей, Прилуцьке медичне училище, заклади управління освіти міської ради.
Не залишились осторонь і суб’єкти господарювання – ТОВ «Фінком», СТОВ «Батьківщина», ПАТ «Завод «Будмаш», ТОВ ВТФ «Керамік-Прилуки», Прилуцька райдержадміністрація, залізнична станція, автостанція та інші.
Також до місячника долучилися Громадська рада при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради, управління освіти, управління соціального захисту населення міської ради.
Більшість підприємств, установ, закладів і громадських організацій брали активну участь у прибиранні. Та на фоні згуртованості й небайдужості населення до чистоти рідного міста, виникали вже «звичні», але неприємні ситуації. Ігноруючи загальноміський графік вивезення відходів, мешканці міста повторно засмічували прибрані ділянки, змушуючи «Послугу» постійного збиватися з наміченого графіка роботи по вивезенню сміття. А у встановлені контейнери для збору відходів потрапляли не тільки «заборонені» рештки рослинного походження, а й меблі, сантехніка, будівельні відходи та навіть рештки тваринного походження.


Пішовши назустріч прилучанам, на замовлення підприємств та голів комітетів самоорганізації населення КП «Послуга» встановлювало великогабаритні контейнери для збору рослинних решток. Користуючись цією можливістю, деякі водії нахабно вивозили власне сміття причепами. Особливо гостро цю проблему відчули мешканці мікрорайонів, де контейнерні майданчики знаходилися неподалік від проїжджої частини.
Повідомити про порушення правил благоустрою КП «Муніципальна поліція» мешканці навіть не мали змоги, адже водії автівок із неприємними подарунками затримуватися на місці «злочину» не збиралися.

Зменшено обсяг оптимізації штатної чисельності медичних закладів

До розпорядження міського голови від 19 квітня 2018 року №121р «Про оптимізацію штатної чисельності медичних закладів міста, які надають вторинну медичну допомогу» внесено суттєві зміни.
Перший етап оптимізації чисельності працівників у такій кількості посад, що скорочуються, передбачає:
– комунальний лікувально-профілактичний заклад «Прилуцька центральна міська лікарня» – 30 посад (замість 45);
– Прилуцька міська дитяча лікарня – 7 посад (замість 15) та проведення оптимізації ліжкового фонду на 5 замість 10 ліжок (із 40 до 35 ліжок);
– Прилуцька міська стоматологічна поліклініка – 3 посади (замість 5).

На черзі капремонт дорожнього покриття вулиці Вавілова

Улітку на головну автомагістраль при в’їзді до Прилук очікує капітальний ремонт. Від в’їзду в місто з боку Заїзду до вулиці Ждановича на вулиці Вавілова повністю замінять асфальт, бордюри, ливнеприймальні колодязі та піднімуть люки.
Тендер на здійснення робіт уже оголошено. Його результати стануть відомими в червні. Нині ж аварійну ямковість на ділянці ліквідовують шляхом підсипки. Підсипковий матеріал був зібраний з вулиць, де триває поточний ремонт асфальтного покриття. Також зібраним безкоштовним матеріалом підсипають аварійні ділянки доріг, на яких заплановано ремонтні роботи цього літа.

Заміна підземних комунікацій у ЗОШ-інтернаті та ДНЗ №8

У Прилуцькій загальноосвітній школі-інтернаті вийшла з ладу 70-метрова ділянка мережі тепловодопостачання. Строк експлуатації мережі закладу давно вичерпано, тому вона потребувала негайної заміни.
Роботу по заміни труб із 1 травня виконує КП «Прилукитепловодопостачання». Спеціалісти діють оперативно та обіцяють, що впораються з поломкою до середини цього тижня. Виконуючи основний фронт зварювальних та земляних робіт, комунальники не порушують навчального процесу.
Також працівники КП залучені до ремонтних робіт на об’єкті каналізаційної мережі ДНЗ №8. Заміну місця пориву чавунних труб із водовідведення на сучасні здійснили за лічені години. Але подібні поломки потребують комплексного вирішення, адже підземні мережі міста майже повністю зношені. Останнім часом прориви стають все частішими, тож комунальна служба завжди в роботі. На виклики реагує своєчасно й відстежує можливі недоліки каналізаційної системи до її збою.

Відродження конкурсу акторської майстерності ім. Миколи Яковченка

Рішенням виконавчого комітету Прилуцької міської ради від 25 квітня відновлено проведення Все- українського відкритого конкурсу акторської майстерності ім. Миколи Яковченка.
Конкурс було започатковано ще у 2008 році меценатом Юрієм Коптєвим та Товариством «Чернігівське земляцтво» в Києві.
Відновлення свята акторської майстерності відбулося з метою залучення окремих виконавців до творчої діяльності в галузі театрального мистецтва; популяризації та розповсюдження творчих доробок окремих виконавців; сприяння обміну творчим досвідом; популяризації сучасних форм театрального мистецтва; всебічної підтримки талановитих виконавців, розширення культурних, інформаційних зв’язків між регіонами області та України.
Харизматичні й талановиті актори зможуть виступити на сцені міського Будинку культури вже наприкінці травня.
Граничний вік учасників не обмежено, а розпочати дивувати прилуцьку публіку своєю грою конкурсанти можуть із 10-річного віку.
Під час десятихвилинних виступів актори та аматори мистецтва мають продемонструвати улюблений жанр (оригінальний, музичний, хореографічний, вокальний, інший на вибір учасників), монолог та фрагмент вистави.
Оцінку конкурсних програм здійснюватиме журі, до складу якого запросять провідних фахівців театрального мистецтва, діячів культури та мистецтв.
Усі прослуховування відбуватимуться публічно. А журі оцінюватиме творчі виступи учасників конкурсу за наступними критеріями:
– рівень акторської майстерності та сценічної культури;
– артистичність, відповідність сценічного костюма;
– художній рівень та відповідність створення сценічних образів режисерському задуму;
– музичне та сценічне оформлення.
Для забезпечення роботи конкурсу та нагородження переможців за участь у творчих поєдинках конкурсанти повинні сплатити організаційний внесок у розмірі 300 гривень.
Детальніше про участь у конкурсі можна дізнатися за контактами міського Будинку культури – тел.: 8(04637) 3-04-32, 3-02-60 (вул. Юрія Коптєва, 28) та відділу культури й туризму Прилуцької міської ради – 3-02-60.

Прибуток від знання!

Прилуцьким студентам, що навчаються у вищих навчальних закладах України, очної та заочної форми навчання пропонується взяти участь у конкурсі, переможець якого отримає грант (стипендію) на сплату одного року навчання в українському вищому навчальному закладі (незалежно від того державний він чи комерційний).
Наразі можна взяти участь у двох грантах в залежності від спеціалізації навчання.
Участь у першому конкурсі пропонується для студентів 2-5 курсів факультетів маркетинг, менеджмент. Детальніше за посиланням: https://www.cybershark.com.ua/scholarship-ua/
Другий конкурс стане корисним для студентів факультетів економіки та фінансів. Деталі: https://deltabank-online.com.ua/scholarship-ua/
Прийом робіт проводиться з 20 березня по 15 травня 2018 року.

Інформація «ГП»

Прочитано 1874 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 393 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!