№ 38

19 вересня 2024 року

Плекаємо здоров’я дітей

  • Середа, Лют. 14 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Проблеми фізичного розвитку дітей, зміцнення та збереження їхнього здоров’я ніколи не втрачають своєї актуальності. Особливо це стосується умов сьогодення, оскільки в умовах активного впровадження комп’ютерних технологій різко знизилась рухова активність дітей, як наслідок – підвищився відсоток дітей із ослабленим здоров’ям. Саме тому, відповідно до Законів України «Про дошкільну освіту», «Про фізичну культуру та спорт», Базового компоненту дошкільної освіти фізичне виховання дошкільнят є обов’язковою складовою повноцінного розвитку дітей і спрямоване насамперед на охорону та зміцнення їх психічного та фізичного здоров’я, підвищення захисних сил організму, виховання стійкого інтересу до рухової активності, звички до здорового способу життя, формування життєво-необхідних рухових умінь, навичок та фізичних якостей (швидкість, спритність, витривалість, гнучкість), формування культури здоров’я.


Повноцінному розв’язанню оздоровчих, освітніх та виховних завдань сприяє комплексне використання як традиційних, так і нетрадиційних організаційних форм і методів фізичного виховання. Традиційними формами фізичного виховання, обов’язковими для впровадження в освітній процес комунального закладу «Прилуцький навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради (директор Гусаченко С.В.) є заняття з фізичної культури, фізкультурно-оздоровчі заходи, різні форми організації рухової активності в повсякденному житті (фізичні вправи на прогулянках, фізкультурні свята та розваги, рухливі ігри, самостійна рухова діяльність, дні та тижні здоров’я, індивідуальна робота з фізичного виховання).
8 лютого 2018 року з метою виховання в дітей любові до фізкультури та спорту, ознайомлення з різними видами спорту вчителем-реабілітологом із фізичної реабілітації Колесник В.В. було організовано зустріч вихованців дошкільного та шкільного відділення навчально-реабілітаційного центру з видатними спортсменами нашого міста. У гості до дітей завітали учениця ЗОШ №6 Аліна Погоріла, учні ЗОШ №7 Сергій Ситченко та Антон Росс, студенти гуманітарно-педагогічного коледжу Аліна Чернікова та Олександр Прокопенко. Спорт-смени розповіли дітям про улюблені види спорту, в яких вони досягли визначних успіхів, прийняли участь у спільних іграх та естафетах. Діти із захопленням слухали розповіді гостей, багато хто мріяв про досягнення таких же вершин, а найголовнішим було усвідомлення того, що займатись фізичною культурою та спортом необхідно для збереження й зміцнення власного здоров’я.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Привалова О.В.,
вчитель-реабілітолог із фізичної реабілітації
Колесник В.В.

Прочитано 1715 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!