№ 38

19 вересня 2024 року

Запрацював Блок інтенсивної терапії

  • Середа, Сер. 28 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Упродовж кількох останніх днів Фейсбук рясніє від неймовірної кількості коментарів під одним із фото місцевого жителя – користувача мережі. На ньому було зафіксовано процес руйнації будівлі одного із цехів місцевого заводу «Будмаш». А наші люди люблять поговорити, дай лиш тему, а тут таке – щось ламають, вирізають, продають… і без їхнього відома.
Хто, як не керівництво підприємства, де відбуваються такі руйнації, може якнайкраще пояснити ситуацію. Тож, за роз’ясненнями, як то кажуть із перших уст, редакція звернулася до директора заводу «Будмаш» Сергія Бережного.
І з перших же хвилин розмови Сергій Захарович поспішив запевнити, що нічого поганого на території підприємства не відбувається. «Так, дійсно, ми прибираємо старий цех, а на його місці розпочнеться нове грандіозне будівництво». Цех, який власне і привернув увагу громадськості, був збудований у 1972-74 роках для випуску цементовозів. На той час ці машини постачалися по всьому Радянському Союзу, в країни Варшавського договору. Дійсно, як говорить керівник підприємства, тоді це було актуально, був великий попит. Та за останні років 3-5 жодного замовлення на цементовози не надходило. «Ця техніка вже давно застаріла. Та й не сильно наша держава може похвалитися розвитком будівництва. А там, де й споруджуються великі будівлі, нашою вітчизняною технікою давно ніхто не користується. Найчастіше задіюється німецька, англійська, голландська техніка, з якою нам складно конкурувати», — зауважив С. Бережний.


Уже близько 5 років даний цех стоїть заморожений, але на його утримання продовжують витрачатися немалі кошти – по декілька сотень тисяч гривень на рік. «Звісно, як і кожен господар, я намагався підтримувати будівлю в належному стані, але, на жаль, більше ми не можемо цього робити. Та й сенсу в тому немає. Цех, як то кажуть, без вікон, без дверей, дах протікає. Скоро він і сам міг би рухнути. Тільки подумайте, територія в 7 тисяч квадратних метрів просто так занепадала. Упродовж останніх 2-х років ми всі займалися цією проблемою, думали, шукали шляхи якимось чином реанімувати будівлю. І рішення знайшлося – ми привели в місто великого інвестора, а разом із інвестором у Прилуки входить усім відомий «Епіцентр»», — розповів Сергій Захарович. Тобто, зовсім скоро на місці величезного старого цеху стоятиме нова, гарна будівля магазину, торгова площа якого займатиме близько 5 тисяч квадратних метрів. Буде тут і вся необхідна інфраструктура – зручні під’їзди, стоянки тощо. А найприємніше, що термін будівництва в генпідрядника визначений у межах 3-4 місяців. І замовник обіцяє відкриття магазину з традиційним перерізанням стрічки вже на Новий рік.
Не варто забувати й іще про один аспект такого грандіозного будівництва для нашого міста. Це, звісно, поява великої кількості робочих місць і гарної заробітної плати. Та й надходження до місцевого бюджету додадуться.
Що ж стосується самого заводу «Будмаш», то Сергій Бережний укотре запевнив, що ніхто його не руйнує. Завод як працював, так і працює. Усе ж необхідне обладання, яке ще можна використовувати, перенесено в інші приміщення й кілька цехів активно працюють. Замовлення надходять, техніка постачається в різні міста України, також у Німеччину. Та звісно, колишніх масштабів уже немає. Ну, не потрібні країні підйомники й цементовози, проєктовані ще за радянських часів. Тому не варто боятися щось змінювати, треба використовувати з усією користю те, що є.
Ще на одні планові зміни Сергій Захарович привідкрив завісу. Неподалік будівлі, про яку йшла мова вище, знаходиться старий ливарний цех, який також давно не працює. І саме на тому місці керівництво заводу планує побудувати багатоповерхову парковку для машин, яка буде закритою й працюватиме цілодобово. Крім того, заплановано масштабний благоустрій території та ще багато чого цікавого для прилучан, інформацію про що поки тримають у таємниці.
Зміни завжди відбуваються на краще. Віримо в це.

Мар’яна Гибенко

Прочитано 986 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 248 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!