№ 38

19 вересня 2024 року

Чи з’являться в Прилуках валідатори?

  • Середа, Вер. 11 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Запровадженню автоматизованої системи оплати проїзду в громадському автотранспорті дано добро.
Ще 18 червня це питання розглядалося на засіданні виконкому. Але тоді виник спір, чи можливе зростання суми відшкодування за перевезення громадян пільгової категорії, куди так чи інакше підпадають і діти шкільного віку у разі впровадження безготівкового розрахунку. Повернулися до нього вже під кінець літа.
Зі слів начальника управління праці та соціального захисту, у разі, якщо не зміниться механізм пільгових категорій, тобто їх і залишиться 10, як є на сьогодні, не буде збільшено вартість проїзду, то сума відшкодування також залишиться попередньою. 2019 року, спираючись на результати обстеження пасажиропотоку спеціалістами Харківського університету, визначено, що сума в 1 млн 590 тис. грн, виділена на цей рік, є найбільш оптимальною для пільгових категорій населення.
Що ж стосується дітей шкільного віку, то на початку навчального року класними керівниками буде зроблено опитування школярів з метою дізнатися, хто з них узагалі користується громадським автотранспортом (не лише до школи й додому, а й у інших напрямках). І вже в середині вересня, маючи на руках уточнені показники, управління освіти має визначити орієнтовну суму відшкодування за перевезення школярів. Адже, на вимогу громадськості, діти повинні користуватися громадським автотранспортом без обмежень у їхній кількості й часі та протягом усього року.


Як роз’яснив членам виконкому Олександр Сивенко, першочерговим завданням у напрямку впровадження безготівкової оплати проїзду є проведення конкурсу на визначення оператора, який цим займатиметься. Усе тому, що кожний оператор, тобто суб’єкт господарювання, який впроваджуватиме й реалізовуватиме даний проєкт, має свій механізм, свою вартість валідатора. Це може бути як державна, так і приватна структура. Маючи оператора, можна буде вже говорити про сам механізм реалізації. Насправді варіантів чимало. Найбільш використовувані з них (за досвідом інших міст України) – використання картки містянина, звичайної банківської картки, яка сьогодні є практично в кожного громадянина, для проведення безготівкової оплати проїзду, або ж сканування спеціального QR-коду на валідаторі за допомогою прикладання свого мобільного телефону.
За словами заступника міського голови, наразі в жодному місті України повноцінно даний напрямок не працює. Виходить, Прилуки можуть стати певним чином першопрохідцями в такому проєкті, адже в більшості випадків подібний напрямок безготівкового розрахунку розповсюджується на підприємства комунальної форми власності. У нашому ж місті таких немає, а із суб’єктами господарювання приватної власності найти порозуміння трохи складніше. Та все ж мета поставлена й місто до неї рухається.

Інформація «ГП»

Прочитано 1261 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 372 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!