№ 38

19 вересня 2024 року

Радикальна партія – за відміну грабіжницьких тарифів на газ

  • Середа, Квт. 05 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

31 березня, на 25 сесії Прилуцької міської ради за ініціативою фракції Радикальної партії Олега Ляшка в Прилуцькій міській раді було одноголосно прийнято звернення до Президента України, Кабінету Міністрів, Голови Верховної Ради, Голови НКРЕКП з вимогою негайно відмінити рішення НКРЕКП, яким введено щомісячну абонплату за підключення до системи газопостачання. З такою пропозицією на сесії виступив голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка у Прилуцькій міській раді Віктор Копачевський.
Олігархи, перейшовши межу здорового глузду, накинули на українців черговий тарифний зашморг у вигляді абонплати за газ. Так, із 1 квітня споживачі будуть вимушені платити щомісяця абонентську плату за підключення до системи газопостачання незалежно від фактичного обсягу споживання газу. На догоду енергетичним олігархам цю плату ввела Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і компослуг.


Це рішення болюче вдарить насамперед по простих громадянах, які і так економно споживають газ. Платити пропонують не пропорційно обсягу споживання, а за потужність лічильника. Чим вона вища, тим більша сума до сплати. Для прикладу, за найменший лічильник G1,6 потрібно сплатити 56 гривень на місяць. Якщо немає лічильника, то сума вже становить 90 гривень, а якщо в тебе встановлений найпоширеніший лічильник G4 (це 54% споживачів), то прийдеться заплатити 134 гривні на місяць. А якщо так сталося, що в тебе лічильник G6 (це системи зі старими газовими котлами, переважно в пенсіонерів, які не мають коштів їх оновити), то плата складе вже колосальні 224 гривні на місяць.
Найбільше постраждають ті абоненти, які сезонно користуються газом – наприклад, використовують його тільки влітку на дачі. Також постраждають ті люди, що мало споживають газу, не мають лічильників і мають велику кількість прописаних на своїй площі. У них плата може зрости у півтора або й більше разів. При цьому субсидії на сплату цих поборів не передбачені!
Олігархи, зрозумівши, що люди відреагували на здорожчання блакитного палива, почали економити, не захотіли втрачати над прибутків і вигадали ще один щомісячний здирницький платіж.
Фактично це свідчить про те, що уряд Гройсмана-Порошенка вкотре став на захист не українського народу, а купки олігархів, адже підраховано, що в першу чергу від введення абонплати за газ виграють власники газорозподільних компаній. 70% цього бізнесу контролює олігарх Фірташ з партнерами та компанії російських олігархів. Лише у 2017 році від абонплати облгази отримають додатково біля 24 мільярдів гривень.

Прес служба Чернігівської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка

Прочитано 25 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Прилуцький Парламент
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 460 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!