№ 38

19 вересня 2024 року

Найважливіші рішення лютневої сесії

  • Середа, Лют. 28 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

«Муніципальна поліція» знову лишилася без фінансування

Уже вдруге депутати не проголосували за затвердження Програми «На варті чистоти й порядку» на 2018-2020 роки, яка передбачає фінансування послуг КП «Муніципальна поліція» в поточному році в розмірі 931777,90 грн.
Заслухавши звіт начальника КП Олександра Кухтика за виконану в минулому році роботу, обранці прилучан у раді наполягли на тому, що комунальне підприємство не має права на життя в теперішньому форматі. Та не всі депутати були настільки категоричними, адже ідея створення органу, який контролюватиме дотримання правил благоустрою міста, передбачає не тільки штрафи за їх порушення, а й надання можливості прилучанам виправляти власні помилки. На захист «муніципалів» стали й голови комітетів самоорганізації населення, оскільки завдяки співпраці з інспекторами підприємства вони вирішували питання, якими опікувалися ліквідовані дільничні інспектори поліції. А поки депутати не можуть визначитися з долею КП, дев’ять його штатних працівників не отримали заробітної плати за січень та лютий 2018 року.

Виділено кошти на будівництво громадської вбиральні

Для виконання ремонтно-будівельних робіт громадській вбиральні в центральній частині міста під час сесії виділили 830 тис. грн. Ще 100 тис. грн – на проведення археологічної експертизи (розвідки) земельної ділянки під об’єктом будівництва та 22 тис. грн для коригування проектно-кошторисної документації, складеної в минулому році.
Вочевидь, це рішення детально обговорювалося під час засідання бюджетної комісії, адже дебатів навколо його прийняття в сесійній залі не прозвучало.
Туалет із усіма зручностями, пристосований для користування людьми з особливими потребами, повинен ще й уписатися в ландшафт історичної зони міста. Це, звісно, задоволення не з дешевих, але місто занадто довго чекало на таку елементарну зручність.

Контроль за ремонтом прилуцьких доріг

Депутат міської ради Олександр Козик ініціював звернення міської ради до Генерального прокурора України Луценка Ю.В., Міністра МВС України Авакова А.Б., Голови СБУ Грицака В.С., Голови НАБУ Ситника А.С., Голови САП Холодницького Н.І. щодо контролю якості ремонту доріг у м. Прилуки.
У ньому йдеться про те, що фірми, які виграють тендери на виконання ремонтних робіт, виконують свою роботу недобросовісно, а потім перереєстровуються під новою назвою й по колу заробляють на своїх же робочих недоліках. Вирішити проблему на місцевому рівні досі не вдавалося, тож депутати більшістю голосів підтримали звернення колеги.

Півмільйона бюджетних коштів на одноразову допомогу прилучанам

Одноголосно депутати ухвалили міську цільову Програму «Надання одноразової грошової допомоги жителям міста Прилуки на 2018-2020 роки», оскільки кількість звернень від громадян до міської ради щодо надання грошової допомоги, у тому числі й на поховання визначених чинним законодавством категорій осіб, щороку зростає.
Так, протягом 2015 року до міської ради наді-  йшло 568 заяв про надання грошової допомоги, з них 475 заяв було задоволено. За 2016 рік надійшло 688 заяв, із них 674 заяви було задоволено. Протягом 2017 року до міської ради надійшло 745 заяв, із яких задовольнили 706.
У поточному році на виконання Програми з міського бюджету спрямують 560 тис. грн, у наступному, за наявності коштів, буде виділено 930 тис. грн, а в 2020 році – 960 тис. грн.

Депутатські звернення та запити

Нововведення стосовно облаштування комерційних вузлів приладами обліку природного газу викликало великий резонанс серед підприємців Прилук. Згідно із законодавством, лічильник, вартість якого становить понад 20 тис. грн, має бути встановлений коштом суб’єкта господарювання, хоча в установці даного лічильника має бути зацікавлений сам надавач послуг.
Депутат міської ради Артем Рожко звернувся до колег із проханням підтримати звернення Прилуцької міської ради до Президента України П. Порошенка, Кабінету Міністрів України та НКРЕ щодо можливості облаштування комерційних вузлів приладами обліку природного газу коштом підприємства-надавача послуги.
Також Артем Миколайович подав запит щодо необхідності розроблення Програми поліпшення житлових умов учасників бойових дій (у зоні проведення АТО) та сімей загиблих учасників бойових дій (у зоні проведення АТО).
З не менш важливим запитом до міської ради звернувся й депутат Дмитро Третяченко, який вимагав надання Прилуцькою місцевою прокуратурою інформації щодо незаконного вивантаження «львівського» сміття на території міста Прилуки та порушення санітарних норм зерносушильними підприємствами міста.
Із запитами до міської ради виступив і депутат Олег Шевель. Він наполіг на впровадженні он-лайн трансляції всіх засідань виконавчого комітету Прилуцької міської ради зі збереженням їх на офіційному YouTube-каналі міської ради та розробленні й винесенні на розгляд ради міської цільової програми розвитку інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектору міста Прилуки на 2018-2020 роки на умовах співфінансування з боку мешканців приватного сектору чи інших осіб.
Обговорюючи болюче питання ремонту асфальтного покриття, депутатський корпус ухвалив рішення про висловлення недовіри начальнику управління капітального будівництва міської ради Анатолію Ященку та рекомендував міському голові звільнити посадовця з подальшим розслідуванням його діяльності на посаді правоохоронними органами.

Коротко про різне

Також на засіданні було взято до відома інформацію начальника фінансового управління Олени Ворони про виконання міського бюджету за 2017 рік.
Про хід виконання робіт на каналізаційному колекторі в рамках розгляду питань порядку денного доповів заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Руслан Котляр.
З проектом рішення про затвердження Положення про організацію та проведення ярмарків у м. Прилуки (у новій редакції) виступав заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко.
Одноголосно депутати підтримали рішення про надання земельних ділянок учасникам АТО.
Технічні рішення щодо затвердження Статутів Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І. Маслова, Прилуцької школи мистецтв, Прилуцької дитячої музичної школи ім. Л.М. Ревуцького, Прилуцького міського Будинку культури, Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти Прилуцької міської ради в новій редакції також прийняли без змін та обговорень.
У рамках проекту «Громадський бюджет» рішенням про виділення коштів було направлено 268 тис. 400 грн та 98 тис. 150 грн для придбання спортивних майданчиків у ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 ім. С.Г. Шовкуна.
На 880 тис. грн поповнився й статутний фонд КП «Міськсвітло». Кошти будуть спрямовані на встановлення та заміну ламп розжарювання на енергоефективні світлодіодні в різних мікрорайонах міста.

Інформація «ГП»

Прочитано 1719 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Прилуцький Парламент
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 319 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!