№ 38

19 вересня 2024 року

Дискримінація по-прилуцьки

  • Середа, Сер. 08 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

«Шануй свого батька та матір свою,
щоб довгі були твої дні на землі,
яку Господь, Бог твій, дає тобі!» –
4 Божа Заповідь.


Депутати міської ради, що в більшості своїй молоді, здорові та фінансово забезпечені люди, які, дякуючи нам, дорвалися до влади, утворили нам дискримінаційну дію, встановивши, всупереч нормам Конституції, Законам України та пересічним нормам моралі, такий «порядок»: щоб ми, старі, немічні та хворі, користувалися пільгами перевізників лише в окремі години дня.
Усе змінюється: час, умови оплати і послуг перевізників і навіть самі депутати, але тільки не цей установлений дискримінаційний «порядок».
Ми вже давно оплачуємо проїзд як і всі, та дискримінаційне Положення щодо нас нинішні депутати чомусь не скасовують. Хто вони? Це наші сини та дочки – діти своїх престарілих батьків; онуки дідів, бабусь, прадідів і прабабусь.
Але як у житті виглядає такий «порядок»?
До прикладу.
Хворій і немічній людині з мікрорайону «Сорочинці», пенсія якої складає всього 1400 гривень і комунальне навантаження якої становить 800-1000 гривень, потрібно поїхати до лікаря та здати аналізи. Аналізи в міській лікарні офіційно приймають до 10-ї години. Але в 9:30 чергу вже просять не займати. То як їй, користуючись пільгами, встигнути на аналізи? Аж ніяк. Бо першою пільговою маршруткою №14, яка відправляється о 9:17 із Сухополової, вона на цей час аж ніяк не встигне. Отже, стара немічна людина змушена добиратися до лікарні міським транспортом, який іде раніше 9-ї години ранку, коли ще не діє пільговий тариф.


Що це для неї значить? А значить це те, що вона мусить добиратися на «перекладних». Тобто, спочатку до центра міста, а потім пересідати на інший автобус. Але якщо в неї вже мало сил, високий тиск, голова паморочиться, погано бачить, погано чує, погано себе почуває, то це як? Мало того, ще й мусить оплатити проїзд по безпільговому тарифу, а це в обидва кінці як мінімум 20 гривень. А назавтра треба їхати за результатами аналізів і до лікаря. І знову те саме. І знову 20 гривень за проїзд. А ще через день – у водолікарню. Та ще й треба побігати по аптекам та купити ліки, ціни на які так накручені пожадливими фармацевтами, що не завжди їх можна оплатити. Про це думали наші обранці, коли приймали такий «порядок»? Звісно, ні. Думаю, що думки в них у цей час були більш приземлені, меркантильні.
Нагадую, що мова йде про старих, хворих і немічних людей, фізичні та фінансові можливості яких, м’яко кажучи, украй обмежені.

А скільки можна навести ще аналогічних прикладів? Невже такий дискримінаційний «порядок» по відношенню до хворих і немічних людей діє і в інших містах нашої держави? Кажуть – ні.
Зрозуміло. Бо то була б дискримінація на всю державу. Такий «порядок» не міг бути пояснений навіть тоді, коли дана категорія мешканців міста перевозилася безкоштовно. Бо держава гарантувала Законом безкоштовний проїзд, не вказуючи строків.
То хотілося б спитати всіх ситих і вгодованих: «До яких пір ви ще збираєтеся знущатися з немічних і хворих, із тих, хто вас підняв на владну висоту й тим самим дав вам різні можливості?..»

Борис Ненастя

Прочитано 1758 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Є проблема
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 245 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!