№ 38

19 вересня 2024 року

Понад 20 млрд грн на підкупи

  • Середа, Бер. 27 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Економіст Віктор Скашевський оцінив у Facebook розміри електорального хабаря в сумі більш ніж 20 млрд грн на вибори Президента, і це лише протягом 2 місяців – 1 тур у березні та 2 тур у квітні місяці.
1. 4,2 млрд грн – автоматична індексація пенсій (2017-2018 роки) і якраз присвячена до чергових виборів Президента. Чому б це?
2. 4,4 млрд грн – одноразові доплати найбіднішим пенсіонерам із мінімальною пенсією (по 1205 грн у березні та квітні 2019 року).
3. 10 млрд грн – монетизація субсидій із державного бюджету (включаючи вартість листівок-повідомлень 3 млн 300 тис. українських сімей із інформацією про те, що це зроблено за особистим дорученням діючого Президента).
4. Від 1 до 2 млрд грн – одноразові соцвиплати по схемі (сіток) із місцевих бюджетів (так званий фонд «Турбота»), про що детально з телеекрану розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. А також, кому, та за що такі соцвиплати будуть надані.
Здивування громадян держави викликає таке співпадіння в часі, коли всі виплати чомусь будуть проведені за рахунок казни держави та перед першим і другим турами виборів Президента.
Доплати та соціальну допомогу одержать близько 13-14 млн найбідніших українських громадян виборців, здебільшого пенсіонерів. І саме ці люди нікуди не будуть виїздити під час виборів і дисципліновано та керовано прийдуть на виборчі дільниці, а це близько 50% потенційних виборців. Не важко зрозуміти за кого вони повинні будуть проголосувати, та про це їм і так постійно нагадують агітатори виборів від владного кандидата. І можливо, якщо доживуть ці пенсіонери-виборці до наступних виборів через 5 років, то можуть знову одержати чергові подачки від влади.
Слід звернути увагу, що всі ці доплати та соціальні допомоги разові, або експериментальні (монетизація субсидій), тобто штучно надані найбіднішим громадянам-виборцям із метою їх спонукання в черговий раз підтримати на виборах діючого Президента.


А звідси є всі підстави вважати, що це – передвиборча технологія фінансування за гроші українських платників податків із казни держави для підтримки інтересів одного із кандидатів у Президенти.
Масові фальсифікації в підготовці виборів вражають своїм цинізмом та нахабством. Так і в нашому місті штаб єдиного кандидата від влади примушує агітаторів не лише зібрати соцдані на кожного виборця, але й загітувати по 10 виборців додатково за вказану кандидатуру, звісно, за додатково одержану 1000 грн. У зв’язку з тим, що більшість громадян відмовляється надавати обіцянки голосувати за вказану кандидатуру, а деяких виборців агітатори записують у ці списки без їх відома, це викликає негативну реакцію. Що ж це, як не масова підготовка фальсифікацій із масовим киданням недійсних бюлетенів, адже на ці вибори підготовано 60 млн бюлетенів, значно більше, ніж є виборців в Україні? Незважаючи на вже заведені кілька сотень кримінальних справ працівниками поліції, це не зупиняє штаби владного кандидата продовжувати злочинні дії. Вражає й той факт, що на цьому підкупі нагрівають руки в розподілі коштів між агітаторами та членами виборчкомів самі штаби владного кандидата, тобто йде «дерибан» державних коштів. Судячи з того, що відсутній перепис населення в Україні, то за даними соціологів, на сьогодні має бути 26 млн виборців, із яких майже 6 млн виборців знаходяться за кордоном на заробітках і, як правило, не зможуть прийняти участі у виборах. Мабуть тому агітаторів від влади в місті змушують записувати в списки давно померлих.
Ніхто зараз не зможе прорахувати й потрачених коштів олігархів: Р. Ахметова, І. Коломойського, В. Пінчука, Д. Фірташа,С. Льовочкіна та коштів, які надходять через олігарха Медведчука з Росії для фінансування виборчої кампанії кандидата в Президенти Бойка. Профінансованими олігархами вважаються П. Порошенко, Ю. Тимошенко, В. Зеленський, О. Ляшко та деякі інші кандидати. Саме на ці кошти замовляються необ’єктивні проплачені соцопитування щодо лідерства вказаних кандидатів у Президенти.
Найбільш достойними, й на нашу думку, непроплаченими з боку олігархів являються кандидати в Президенти Ігор Смешко та Анатолій Гриценко, які мають чіткі програми та бачення змін до кращого в державі. Вони мають наміри боротися з корупцією та олігархами, створювати обороноздатну армію та проводити ефективні зміни в економіці держави.
У разі ж перемоги нинішньої влади на цих виборах, вищевказаним кандидатам у Президенти, пов’язаним із олігархами, доведеться відпрацьовувати потрачені на них кошти. Для прикладу, і зараз партнер діючого Президента Ренат Ахметов заробляє разом із ним на «Ротердам Плюс», накручуючи на донецькому вугіллі, що надходить через Росію та Білорусію, подвійну ціну. Являючись монополістом в енергетиці, Ренат Ахметов продає електроенергію громадянам України в 1,5 рази дорожче, ніж громадянам Угорщини. А на часі заплановано вирішення питання із владою в передачі йому у володіння всіх електромереж держави. Аналогічна ситуація і з постачанням природного газу населенню з боку олігархів Фірташа, Ахметова, Льовочкіна, Бойка, Медведчука, коли ціни на газ для населення на 30% дорожчі, ніж для громадян Європи. І це тоді, коли в самій Україні добувається близько 16 млрд куб. м природного газу. А для потреб населення достатньо 14 млрд куб. м цього газу. Але такі махінатори «Нафтогазу», як його керівник Коболєв, шляхом змішування нашого вітчизняного газу з російським, робить його у 4,5 рази дорожчим, називаючи це європейськими стандартами. При цьому керівник «Нафтогазу» має щомісячну заробітну плату на державному підприємстві більше, ніж 2 млн грн, уже придбав оселю в США з евакуацією туди своєї матері. І це при тому, що рівень життя населення за останні 5 років знизився у 2-3 рази.
Народ ушосте за роки незалежності України змушений буде на непрозорих брудних виборах голосувати не за демократичні й соціальні перетворення та лідера нашого світлого майбутнього, а за диктатора-царя з безмежними владними повноваженнями, що дають йому змогу царювати разом із олігархами та «любими друзями» й далі. Адже в жодного з кандидатів у Президенти в програмах ми не бачимо намірів звуження повноважень Президента, не знаходимо пунктів про створення умов для прямої демократії населення, проведення референдумів як в Україні, так і в її регіонах по важливим питанням. Відсутні наміри передати владу та кошти бюджету на місця, та виборність місцевої влади й суддів, процедур відкликання цієї влади і суддів, можливості імпічменту Президента та зняття недоторканості та відкликання депутатів. Єдиною нашою демократією залишаються ці вибори Президента та восени Парламенту й ми продовжуємо жити у феодально-корумпованій державі, якій дуже далеко до цивілізованої та демократичної Європи.
Що ж нас буде чекати після виборів уже в травні цього року? Судячи з нинішньої ситуації, шаленого розгулу корупції, «казнокрадства», масового скуповування голосів виборців із числа найбідніших верств населення, результати цих виборів можуть бути непрогнозованими та невизнаними як в Україні, так і в цілому світі. Порушити цю сітку масових підкупів виборців на сьогодні зможе лише поліція на чолі з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, решта ж правоохоронних органів націлена на допомогу владному кандидату та фактично усунулася від цієї боротьби.
У нинішній ситуації війни на Донбасі, окупованого Криму, значного спаду економіки України, шаленої корупції та зневіри зубожілого населення до влади непотрібні були б нам чергові потрясіння та майдани на крові патріотів, але влада ігнорує ці обставини та провокує таку ситуацію, намагаючись утриматися при владі. Загрозою є й можливі агресивні дії з боку Росії.
Хто ж стане Президентом і надійним гарантом Конституції та суверенітету держави? Як розгорнуться події цих останніх тижнів Президентської гонки? Останні наші надії – на ці вибори та осінні Парламентські, депутатського корпусу, адже 28 років нас, громадян України, влада корупціонерів і злодіїв водить по пустелі, як у Біблії Мойсей. І невже нам потрібно ще чекати просвітління через 12 років?
Шановні виборці, не лишайте країну останньої надії, прийдіть обов’язково на виборчі дільниці та проголосуйте за компетентну, чесну та відповідальну людину на цю посаду. Не продавайте свій голос за мізерні подачки, бо це ж ваші, вкрадені владою, гроші. Голосуйте за велінням душі, совісті та честі і тоді нам Бог допоможе.
Звертаємося до всіх виборців – ветеранів Збройних Сил і силових структур, інвалідів ВВВ, афганців, чорнобильців, учасників АТО та ваших сімей – прийдіть на ці вибори та проголосуйте за наше майбутнє, майбутнє наших дітей та онуків.

Громадська організація пенсіонерів та
ветеранів силових структур
міста Прилуки та Прилуцького району,
Голова Громадської організації
Валерій Сагайдак

Прочитано 1702 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Є проблема
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1395 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!