№ 38

19 вересня 2024 року

Назріває нова хвиля протестів

  • Середа, Лют. 27 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

В Україні в період підготовки до виборів Президента України назріває нова протестна хвиля пенсіонерів-силовиків. У минулому році акції протестів екс-військових та екс-міліціонерів збирали тисячі протестуючих по містам і обласним центрам, а також у Києві. Як результат, активістам вдалося добитися від влади подачок і перерахунку пенсій у «ручному режимі».
Але, одержавши перші виплати в квітні 2018 р. та в січні 2019 р., а це мізерні доплати по 25% від належних до виплати сум, люди зрозуміли, що уряд Гройсмана та Реви їх у черговий раз «кинув». Що стосується пенсіонерів МВС, то мікроскопічний розмір повернення боргів за період 2016-2017 рр. зовсім довів людей до відчаю.
При цьому в пенсіонерів військових та інших силових структур забрали, керуючись ПКМУ №103 від 21.02.2018 р., всі надбавки та премії, а екс-міліціонерам зменшили їх до смішних 0,1-0,2%, що відповідає копійчаним виплатам.
Замість реального підвищення належних пенсій екс-військовим пенсіонерам згідно ЗУ №2262-ХІІ від 09.04.1992р. та ПКМУ №704/2017р. вдвоє, пенсіонери одержали надані владою в «ручному режимі» пенсії, вдвоє менші суми.
Більшість військових пенсіонерів та екс-міліціонерів не мають намірів прощати владі черговий обман і борги. Вони пішли двома шляхами: перший – це відстоювати свої конституційні права та соціальні гарантії, передбачені ст. 22, ст. 24, ст. 58 Конституції України в судах до Пенсійного фонду України та КМУ.
На сьогодні більше 13 тис. військових пенсіонерів та екс-міліціонерів виграли ці справи в окружних судах, а 04.02.2019р. і у Верховному Суді України. Але виплати боргів, навіть по рішенням судів, не відбуваються, з посиланням на відсутність коштів у бюджеті Пенсійного фонду.


Другий шлях – це громадські акції та протести на вулицях та у зверненнях до майбутніх гарантів Конституції – кандидатів у Президенти та кандидатів у депутати Верховної Ради восени.
Змушені будемо пройти весь шлях у судових інстанціях аж до Європейського суду по правам людини.
Судячи з того, як влада ігнорує рішення судів і протестні акції, виникає думка, що чиновники чекають, поки пенсіонери силових структур вимруть. Адже з тих, хто виграв судову тяганину з владою та Пенсійним фондом у 2018 р., більше, ніж 700 пенсіонерів уже померло, не витримавши знущання над законом і громадянами, та не отримавши борги.
Тих екс-міліціонерів та екс-військових, що мають рішення судів на повернення боргів, Пенсійний фонд поставив на чергу, яка чекає виплат, починаючи ще з 2012р. Пояснення Пенсійного фонду одне – відсутні кошти, в той час, коли чиновники державних структур призначають собі мільйонні зарплати та премії. Наприклад, керівник «Нафтогазу» отримує 2 млн грн щомісяця.
Активісти громадських організацій пенсіонерів силових структур вже відправили в січні лист-ультиматум до Кабінету Міністрів України, в якому попередили владу про формування «протестного фронту» в Україні.
Громадська організація пенсіонерів силових структур міста Прилуки та Прилуцького району також вже направила кандидатам в Президенти свої вимоги-звернення. Не всі згодні прийняти наші вимоги.
Враховуючи той факт, що кандидати в Президенти мають намір в черговий раз вийти в лідери за рахунок виборців-пенсіонерів, не гребуючи підкупом та тиском і брехливими результатами соцопитувань, схилити їх голосувати за їх кандидатури – ми попереджаємо, що майже 500 тис. пенсіонерів-силовиків України та члени їхніх сімей будуть голосувати за такого кандидати в Президенти, який не буде нас обманювати, та який не пов’язаний із олігархічними кланами, що знищують країну й націю своїми «європейськими» тарифами та мізерними «африканськими» пенсіями й зарплатами та псевдореформами.
Нинішні вибори Президента – це грандіозний за розмірами та цинізмом підкуп майже 6 млн виборців за допомогою адресної виплати готівки по субсидіях та доплат, а також використання їх у якості агітаторів, членів виборчих комісій, спостерігачів від єдиного кандидата від влади та деяких технічних кандидатів від усім нам відомих олігархів. І призведе це до витрат близько 20 млрд грн із бюджету, котрі могли б піти на збільшення пенсій, субсидії, медичну допомогу та ліки тяжкохворим, повернення боргів, у тому числі військовим пенсіонерам, оскільки зараз їх буде витягнуто з держбюджету саме на підкуп виборців. Ми спостерігаємо, як перебігають із партії влади чиновники та лжепартійці під нових «монархів» влади з метою зайняти «теплі» місця. Всі ми бачили по телебаченню скандали з підкупом виборців від партії «Батьківщина» та обшуки в їх офісах, де фігурує і наш земляк, депутат Верховної Ради В. Дубіль. Чернігівщина на кожних виборах має своїх героїв-знаменитостей, як це було з С. Березенком від БПП на минулих виборах, і який і зараз готує подібні сітки підкупу виборців.
Обіцянки влади знедоленим людям, які змушені піти агітаторами та яких змусили дати свої паспортні дані і підписати договір-зобов’язання агітувати та голосувати за вказану особу є злочином перед державою та суспільством, а ці вибори можуть бути визнані як недійсні і вивести людей на черговий майдан, як це відбулося з Президентом Ніколасом Мадуро у Венесуелі.
Даючи поетапно 3 тис. грн кожному з цих мільйонів агітаторів-виборців, влада надіється на звичну нашу порядність і відповідальність за одержані кошти, в тому числі, і за адресну допомогу у виплаті субсидій та грошової допомоги.
Але як можна бути відповідальним і чесним за повернення у вас же вкрадених коштів? А тому пропонуємо брати ці 3 тис. грн, бо це ваші гроші, але голосувати по совісті та здійснити своє законне конституційне право за покликом душі і серця. І ніхто не має законного права змусити вас голосувати під тиском та за зобов’язанням, бо це є кримінальним злочином, і відповідати за нього прийдеться. А щоб не використали ваші паспортні дані, обов’язково прийдіть на вибори і проголосуйте особисто. У разі виявлення масових підкупів та інших порушень, ці вибори можуть бути визнані недійсними, а винуватці сядуть до в’язниці.
Вимагаємо від влади реального перерахування пенсій з урахуванням призначених нам при звільненні на пенсію процентних надбавок за вислугу років, за особливі умови служби та премії. Ніякі розстрочки, подачки нас не влаштують. Громадські організації мають намір зібрати підписи по всій країні іще живих пенсіонерів силових структур, тобто перепис всієї нашої армії, а потім почати масштабні акції протесту. Досить нас обманювати і в цей же час безбожно грабувати бюджет і набивати свої кишені.
Нині призначена П.Порошенком його ставлениця на посаду Міністра по справам ветеранів Ірина Фріз, ігнорує наші звернення до неї, а тому ми будемо сподіватись на себе, нашу організованість і силу духу в цій боротьбі, та не відступимо.
Не хотілося б, щоб зіткнулися лобами на одному електоральному полі такі кандидати у Президенти як Анатолій Гриценко та Ігор Смешко, бо це призведе до небажаних результатів і програти можуть обидва.
Звертаємось до всіх пенсіонерів, ветеранів силових структур, екс-міліціонерів згуртуватись і виступити єдиним протестним фронтом разом із членами ваших сімей проти беззаконня та свавілля влади й чиновників.
Поки що наші вимоги підтримав штаб кандидата у Президенти Смешка Ігоря, а тому і маємо намір підтримувати цю кандидатуру на виборах.
Не ясними на сьогодні для нас, виборців, являються перетасовки штабів кандидата в Президенти А. Гриценка, та, поки що, ми не одержали підтримки цих штабів. Надіємося на цю взаємну підтримку.
Шлях у Європу до демократичного суспільства, можливості вступу в ЄС та НАТО буде наданий Україні лише у випадку верховенства Конституції та законів держави, зупинення корупції та підкупу виборців, у тому числі й на цих виборах Президента та Парламенту.

Рада Громадської організації «Об’єднання ветеранів та працівників силових структур України»,
голова Громадської організації В.І. Сагайдак

Прочитано 3214 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Є проблема
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1339 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!