№ 19
9 травня 2024 року

Новенькі пікапи для військових

  • Четвер, Січ. 25 2024
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Потреба в постачанні автомобільної техніки на фронт постійно залишається на високому рівні. На жаль, під час бойових дій автівки є розхідним матеріалом. Сьогодні без лукавості можна сказати, що військовим потрібні різні автомобілі: вантажні (бортові, автофургони, фури, в тому числі великогабаритні), спеціальні (паливозаправні, автоцистерни, автотягачі, екскаватори, причепи), мікроавтобуси (легкові, вантажні), санітарні та автомобілі високої прохідності.
Саме до таких, автомобілів високої прохідності, і відносяться пікапи, які Прилуцька міська рада нещодавно закупила для військових.
Так, 16 пікапів для українських захисників на суму понад 20 мільйонів гривень придбали з міського бюджету. Перші 10 автівок Mitsubishi з двома комплектами гуми показали військовослужбовцям територіальної оборони 19 січня. За три дні в місто доправили ще 6 пікапів.


За словами міського голови Ольги Попенко, дані автівки типу пікап було придбано відповідно до міських цільових Програм підтримки територіальної оборони міста Прилуки та ЗСУ. Шість таких автомобілів замовляли наші захисники з ТрО міста Прилуки, а решту 10 автомобілів мають віддати військовослужбовцям, які боронять кордони Чернігівської області та виконують бойові завдання на Сході та Півдні країни.
Звісно, і це підтверджують наші земляки-військовослужбовці, таких авто не вистачало ще під час першого їхнього відрядження в зону бойових дій на Донбасі. Тоді хлопці купляли все самі або з допомогою волонтерів. Сьогодні ж, знайшовши порозуміння між депутатами, вдалося організувати таку вагому допомогу військовим.
Таким чином, на сьогодні всі автівки вже в місті і вони є власністю громади, лишається офіційно передати їх підрозділам ЗСУ, що відбудеться впродовж наступних тижнів. Перше, що потрібно зробити, це поставити автівки на облік, зареєструвати їх, а потім необхідне рішення сесії про передачу пікапів нашим військовим.
Автомобілі придбали в автоцентрі «Богдан-Авто Чернігів». Компанія взяла участь у відкритих торгах. На сьогодні пікапи обладнані всім необхідним: є запасні колеса, мінімальний набір інструментів для їх заміни, автомобілі повнопривідні, мають дизельні двигуни, укомплектовані знаками аварійної зупинки, кондиціонером, повним приводом, мультимедійним центром тощо.
Як зазначають військові, саме такі автомобілі найчастіше ними використовуються. Так, дуже зручно на них переміщатися мобільно-вогневим групам, які полюють за шахідами. Крім того, високий кліренс, повний привід і блокування дає змогу переміщуватися досить мобільно. Звісно, це не броньований автомобіль, але для того, щоб виконати бойову задачу, – це гарний застосунок.
До того ж, треба зазначити, що куплені пікапи зовсім скоро змінять свій зовнішній вигляд. Зі сніжно-білих і сірих вони перетворяться на справжній військовий транспорт, «одягнувши» на себе захисний піксель.
За значну підтримку батальйону в питаннях боє- здатності та підтримку Збройних Сил України в боротьбі за перемогу над московським ворогом депутатський корпус і колектив Прилуцької міської ради отримали грамоти від командира Прилуцької тероборони підполковника Андрія Сікалова.
У свою чергу командир 2 роти 164 батальйону ТрО Владислав Кіча, який був присутній при першій передачі ключів від автомобілів, зазначив: «Представницький орган, тобто міські депутати, виконали свій обов’язок і проголосували. Я сприймаю це не як подарунок. Я сприймаю це, як інструмент, який нам передають для того, щоб ми виконували з нашими бойовими побратими свій бойовий обов’язок. Не більше того».

За матеріалами міської ради

Прочитано 28 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Шановні прилучани! 9 травня в Україні відзначають День Європи –...
Уже близько 2 тижнів у місті активно триває ямковий ремонт...
Учасники бойових дій, люди з інвалідністю внаслідок війни, члени...
У рамках участі в проєкті міжнародної технічної допомоги...
Відтепер подвиг наших полеглих Героїв-земляків може бути...
Щиросердно вітаю вас із найбільшим християнським святом –...
Шановні прилучани! Прийміть найщиріші вітання з величним...
«Чоловік повинен не говорити, а робити» – такої думки...
Два будинки готують до відключення від ЦО Відповідно до Порядку...
ода й уся рослинність починає активно рости та квітнути, трава,...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!