№ 38

19 вересня 2024 року

Французька делегація побувала в Прилуках

  • Вівторок, Лют. 13 2024
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

2 лютого до Прилук із робочим візитом завітала делегація Французького агентства Expertise France у складі керівника проєкту підтримки місцевих органів влади Чернігівської області щодо відновлення і впровадження реформи децентралізації Орельєна Маса, директорки програми багатогалузевої технічної допомоги mAIDan Ukraine Аліси Розанової, координаторки програми Софії Олійник та аташе з питань кооперації, культури та комунікацій Посольства Франції в Україні Фредеріка Руссо.
Разом із очільницею міста Ольгою Попенко гостей зустрічали посадовці міської ради, керівники закладів освіти, культури, медицини, соцзахисту, директори комунальних закладів міста житлово-комунальної сфери.
Це не перша зустріч із французькою делегацією. У вересні минулого року вже вдалося обговорили деякі теми розвитку Прилук і чим може бути корисним майбутнє співробітництво. Цього ж разу зустріч була спрямована саме на приєднання нашої громади до проєкту mAIDan Ukraine, який розрахований на 15 місяців і фінансується за кошти Міністерства Європи та Закордонних Справ Франції.


Під час спілкування сторони визначили пріоритетні напрямки роботи. Це зокрема допомога громаді у перегляді, оновленні та розробці стратегічних для територіальної громади документів, що сприятимуть відновленню та розвитку, підтримка у сфері мобільності, культурної спадщини, сільського господарства та інновацій у попередніх галузях, а також подальший розвиток і посилення співпраці між французькими та українськими громадами.
За результатами зустрічі було знайдено порозуміння у сфері мобільності, а саме можливості створення в Прилуках комунального автобусного парку. Зацікавило гостей також і питання збереження культурної та історичної пам’яті нашого народу. Директорка Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. Маслова Тетяна Зоць коротко окреслила членам делегації вже існуючий проєкт по створенню нового культурного осередку, зокрема, зі збільшеним сховищем для експонатів, на базі однієї з історичних будівель у Прилуках, який, на жаль, не вдається реалізувати самостійно.
Реальну можливість отримати допомогу в реалізації ряду проєктів отримав і очільник КП «Прилукитепловодопостачання» Андрій Гавриш для свого підприємства.
Загалом було обговорено чимало нагальних потреб для нашого міста та громади, які, на жаль, під час війни міський бюджет не має змоги закрити самостійно, адже левова частка коштів нині спрямовується на підтримку Збройних Сил України. Саме тому співпраця з міжнародними організаціями є як ніколи актуальною.

За матеріалами міської ради

Прочитано 42 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 503 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!