№ 38

19 вересня 2024 року

ЦНАП працює: підсумки І півріччя 2020 року

  • Середа, Лип. 15 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт


Наразі у відділі адміністративних послуг міської ради надається 164 адміністративні послуги. І як зазначила його керівник Світлана Дурдас, протягом І півріччя 2020 року до ЦНАПу надійшло 20 057 письмових звернень.
Найбільш поширеними протягом звітного періоду були звернення для отримання наступних послуг:
– реєстрація (зняття з реєстрації) місця проживання осіб (надійшло 1700 заяв та до місцевого бюджету за надання вищезазначеної послуги перераховано 41 600 грн);
– реєстрація речових прав на нерухоме майно (надійшло 8251 звернення та до місцевого бюджету було перераховано 755 550 грн);
– послуги Держгеокадастру (надійшло 3450 звернень і перераховано коштів до місцевого бюджету в сумі 89 335 грн);
– видача довідок про склад сім’ї (надійшло 5341 звернення. Видача цих довідок є безкоштовною послугою);
– оформлення паспортних послуг (закордонних 149 паспортів, з них термінових 22 паспорта на суму 22 748 грн, нетермінових 127 паспортів на суму 86 614 грн. Загальна сума за оформлення закордонних паспортів складає 109 362 грн. Паспортів України у формі ID-картки – 136 штук, з них термінових – 24 на суму 11 304 грн, нетермінових – 49 штук на суму 17 595 грн, з них 63 паспорта, які отримувалися вперше після досягнення 14 років, загальна сума з отримання паспортів громадянина України у формі ID-картки складає 28 899 грн).
Та все ж лідируючу позицію в надходженні до місцевого бюджету займає реєстрація нерухомості, як і протягом попередніх звітних періодів.
Також, за звітний період, за проведення державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців було зареєстровано 163 звернення, з них 64 звернення щодо державної реєстрації фізичної особи-підприємця, 25 звернень щодо державної реєстрації припинення фізичної особи-підприємця, 2 заяви щодо новоутвореної юридичної особи шляхом заснування. Всього до місцевого бюджету було перераховано 4200 грн та до державного бюджету було перераховано 3190 грн.


Крім того у І півріччі 2020 року Прилуцький ЦНАП почав надавати комплексну послугу для батьків новонароджених – єМалятко. Тобто, за однією заявою можна отримати одночасно близько 10 державних послуг від різних органів влади. Користуючись сервісом єМалятко, батьки новонародженої дитини отримують значні переваги, а саме: економлять час та сили, зменшують кількість відвідувань установ до одної – всі послуги можна замовити в один час і в одному місці, заповнивши лише одну заяву.
До того ж, варто зазначити, що починаючи з травня 2020 року в ЦНАПі можна отримати послугу 2 в 1 – це оформлення паспорта громадянина України при досягненні особою 14-річного віку з одночасним присвоєнням реєстраційного номера облікової картки платника податків. Впровадження даної послуги дозволяє зменшити кількість візитів до державних органів і з користю використати заощаджений час у своє задоволення. Послуга надається безкоштовно.
Всього до місцевого бюджету за адміністративні послуги, надані посадовими особами відділу адміністративних послуг у І півріччі 2020 року перераховано 1 028 946 грн.
У подальшому серед основних завдань реформування сфери адміністративних послуг є підвищення якості надання існуючих послуг, впровадження нових інформаційних технологій, електронних послуг, автоматизовану систему керування чергою для спрощення процедури надання адміністративних послуг. Також, планується здійснювати додаткові адміністративні послуги, а саме: послуги соціального характеру (призначення житлових субсидій, державних допомог тощо) та пенсійні адміністративні послуги.

Інформація «ГП»

Прочитано 625 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1465 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!