№ 38

19 вересня 2024 року

Нова вбиральня слугуватиме 100 років

  • Середа, Лип. 15 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Проблема відсутності в центрі Прилук такої важливої для містян будівлі як громадська вбиральня тривожила нас довгий час. Ще більше протиріч з’явилося, коли почали визначатися з вартістю такого об’єкту. Як би там не було, «золотий туалет» чи «туалет на мільйон» як його часто називають прилучани, уже побудований і нарешті наближається той час, коли він розпочне своє функціонування. Дане питання серед числа інших розглядалося на 70-ій сесії міської ради 10 липня.
Як зазначив профільний заступник міського голови Олександр Сивенко, для розрахунку програми функціонування громадської вбиральні в нашому місті бралися до уваги абсолютно всі вихідні дані, згідно яких розроблявся робочий проєкт. Це і кількість відвідувачів за добу (100 чоловік), і, відповідно до такої кількості, витрати на послуги водопостачання та водовідведення, на електропостачання, з урахуванням того, що в зимовий період вбиральня опалюватиметься також за допомогою електрики. Також враховувалася кількість наявних кабінок у туалеті, кількість найманих працівників, режим роботи вбиральні загалом (цілорічно, щоденно з 8.00 до 21.00 та з 8.00 до 18.00 у зимовий період), вартість будівлі, розміри амортизації та термін використання будівлі. До речі, термін використання будівлі нової громадської вбиральні відповідно до вихідних даних становить 100 років. Власне, виходячи з усіх вищезазначених даних і була розрахована необхідна вартість утримання вбиральні.
Крім того, варто зазначити, що громадська вбиральня матиме 2 джерела фінансування – це як кошти відвідувачів, так і кошти міського бюджету. У проєкті міської цільової програми прописано, що вартість одноразового відвідування громадської вбиральні коштуватиме прилучанам і гостям міста 2 грн. Але увійде в силу цей тариф лише з вересня поточного року. До того ж часу вхід, за умови найшвидшого відкриття, буде безкоштовним. На це закладені гроші з міського бюджету.


Повертаючись до джерел фінансування, пояснимо, що після затвердження тарифу для містян, з міського бюджету необхідно буде оплатити заробітну плату двом найманим працівникам, які почергово працюватимуть у вбиральні, що власне і затвердили своїм рішенням на черговій сесії депутати, виділивши 130 тисяч грн до кінця року. Це будуть універсальні працівники, які виконуватимуть одночасно роль касира та прибиральника в санітарні години. Також із коштів міського бюджету буде оплачуватися послуга водопостачання та водовідведення. А от за рахунок коштів відвідувачів проходитиме оплата послуг електропостачання, закупка всіх необхідних гігієнічних засобів, технічного устаткування, придбання й обслуговування касового апарата, спецодягу та амортизаційні відрахування.
Як зазначила міський голова Ольга Попенко, на сьогодні громадська вбиральня вже забезпечена всіма необхідними гігієнічними засобами на перший час відповідно до рішення виконавчого комітету від 16 червня.
Як довгоочікувана громадська вбиральня працюватиме, та чи все буде так як планувалося, сподіваємося вже зовсім скоро перевірити. У подальшому ж, зізналася Ольга Михайлівна, можливий навіть варіант здачі приміщення в оренду (уже й бажаючі є). Але поки що треба хоча б просто запустити будівлю в роботу. А це саме те, чого всі прилучани так давно чекають.
Що ж стосується старої вбиральні, яка знаходиться неподалік новозбудованої, та не витримує жодної критики, то як тільки новий туалет відкриється, її відразу ж демонтують і викладуть територію тротуарною плиткою.

Мар’яна Гибенко

Прочитано 622 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!