№ 38

19 вересня 2024 року

Проїзні талони для прилуцьких школярів

  • Вівторок, Січ. 16 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Довго тривали суперечки стосовно вартості проїзду прилуцьких школярів у громадському транспорті. Й от у новому 2018 році управління освіти Прилуцької міської ради та місцеві перевізники все-таки дійшли певних домовленостей.
Отже, перевезення школярів здійснюватиметься за спеціальними талонами, нумерація яких проводитиметься протягом року, починаючи з одиниці.
Управління не пізніше 15 числа місяця, що передує місяцю здійснення перевезень, повинно направити уповноваженій особі, яка відповідає за перевезення лист щодо потреби в талонах. Перевізники ж у свою чергу зобов’язуються виготовляти ці талони та передавати їх до управління освіти протягом трьох днів із моменту отримання замовлення.
Далі управління освіти передаватиме ці талони керівникам навчальних закладів. Проставивши підписи та печатки на всіх талонах, директори шкіл мають роздати їх учням або ж їхнім батькам.
Оскільки загальноосвітні школи працюють в п’ятиденному режимі, то кожному учню на тиждень видаватиметься по 10 талонів. За умовами Договору про відшкодування коштів на перевезення дітей шкільного віку, юні пасажири повинні будуть заплатити водію 2 грн із власної кишені та віддати один проїзний талон (за нього в подальшому перевізник одержить 1 грн відшкодування). Звісно, можна буде скористатися талонами й більше двох разів на день, але тоді до кінця звітного періоду доведеться сплачувати повну вартість проїзду в громадському транспорті – 4 грн. Якщо ж із якихось причин дитина не використала всі свої проїзні талони, то вони й надалі залишаються дійсними. Це значить, що учні отримують на наступний місяць талони, з урахуванням залишку. А от утрачені та пошкоджені талони, на жаль, заміні чи поновленню підлягати не будуть, тому треба бути уважними.
Загалом, порядок забезпечення пільгового перевезення дітей шкільного віку громадським автотранспортом на міських автобусних маршрутах визначено, усі сторони дійшли домовленостей. Але остаточного його затвердження депутатами міської ради очікується на позачерговій сесії, яка відбудеться в п’ятницю 12 січня 2018 року. Тобто, 15 січня, коли школярі повернуться на навчання після зимових канікул, школи вже повинні будуть отримати комплекти проїзних талонів.

Інформація «ГП»

Прочитано 1782 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 260 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!