№ 38

19 вересня 2024 року

ЦВК назвала переможця виборів в останньому окрузі

  • Середа, Сер. 21 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

21 липня в Україні відбулися позачергові вибори до Верховної Ради.
Виборчий округ №210 на Чернігівщині залишався єдиним, по якому досі не було оголошено переможця виборів. Усе через те, що там тривали пост- виборчі суди між двома кандидатами в народні депутати – Сергієм Коровченком і Борисом Приходьком.
13 серпня Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив позов Приходька, який просив скасувати результати голосування на виборчій дільниці №740243, що працювала в Козелецькому геріатричному пансіонаті (с. Часнівці), і зобов’язав ОВК №210 визнати ті результати недійсними.
У відповідь на це Сергій Коровченко подав скаргу до Шостого апеляційного адміністративного суду міста Києва, але 15 серпня вранці той відмовив кандидату в її задоволенні.
У результаті, ЦВК прийняло рішення зобов’язати ОВК №210 надати Центр- виборчкому черговий уточнений протокол із результатами голосування не пізніше 12 години 16 серпня.


Ранок п’ятниці виявився доволі передбачуваним – прихильники кандидатів у народні депутати, які оскаржують лідерство в окрузі №210, зібралися біля будівлі окружної виборчої комісії, між ними виникла конфліктна ситуація. На один із поверхів будівлі кинули димову шашку, щоб «викурити» опонентів. Під будівлею окружної виборчої комісії відразу зібралася велика кількість людей, деякі з них у балаклавах. У різних ЗМІ обох кандидатів звинувачували у спробі захопити ОВК і втрутитися в роботу комісії. Беручи до уваги всі події, 16 серпня ЦВК достроково припинила повноваження всього складу ОВК округу №210 та взяла на себе її повноваження стосовно встановлення підсумків голосування в окрузі через те, що ОВК так і не виконала рішення ЦВК від 15 серпня. Водночас комісія звернулася до Нац- поліції для забезпечення збереження виборчої документації зазначеної ОВК до сформування її нового складу та реагування згідно з законом. Цього ж дня ЦВК визнала недійсним голосування на виборчій дільниці №740243 цього округу.
У результаті ЦВК сама встановила результати позачергових виборів народних депутатів України в ОВО №210, визнавши обраним народним депутатом України Бориса Приходька з перемогою у 38 голосів над своїм опонентом.
Наразі новообраного нардепа Бориса Приходька ще не зареєстрували на сайті ЦВК. За останніми даними зареєстровано лише 238 із 424 народних обранців.
Нагадаємо, що перше засідання новоствореного депутатського корпусу заплановано вже на 29 серпня.

Інформація «ГП»

Прочитано 32079 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!