№ 38

19 вересня 2024 року

Вийшов із ладу лічильник води: що робити?

  • Середа, Лист. 17 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Більшість прилучан уже давно встановили в своїх домівках лічильники води та сплачують за неї не за нормою на кількість мешканців, які проживають за конкретною адресою, як було раніше, а за реально використані куби відповідно до показів того самого лічильника. Але як відбувається власне встановлення в домівці лічильника води та що робити, якщо він із тих чи інших причин вийшов із ладу? Давайте розбиратися.
Отже, першим вашим кроком, за будь-яких умов, має бути звернення до КП «Прилукитепловодопостачання» (вул. Садова, 104), а конкретніше у виробничо-технічний відділ (2 поверх підприємства, прийомні дні – вівторок і четвер з 8.00 до 12.00, тел. 3-52-69). Саме там вам необхідно буде заповнити бланк заяви на заміну чи встановлення нового лічильника. На підприємстві у свою чергу перевірять чи немає у вас заборгованості.
Далі питання розглядається наступним чином – якщо ви вже маєте виготовлений проєкт на водопостачання, де зазначено в письмовому та графічному вигляді, як підведено всі мережі до будівлі та розведено всередині, то повинні самостійно купити новий лічильник, відповідно до технічних можливостей і кількості споживання води (необхідні характеристики вам можуть підказати саме у виробничо-технічному відділі КП після обстеження мережі). Якщо ж готового проєкту немає – проєктанти виробничо-технічного відділу проведуть усі розрахунки та допоможуть вам його виготовити. Вартує ця послуга в районі 1,5 тис. грн. А далі знову ж самостійно купуєте підходящий лічильник: синій або сірий для холодної води та червоний для гарячої.


Наступний крок – встановлення згідно проєкту купленого лічильника. Цей процес може виконати як працівник підприємства, так і приватна особа. Обидва варіанти платні. Далі необхідно зателефонувати до виробничо-технічного відділу КП і за вашою адресою прийде контролер, щоб перевірити правильність встановлення лічильника, зафіксувати початкові покази та опломбувати його для попередження будь-якого роду втручань у систему.
Трапляються також ситуації, коли сам лічильник у нормі, а зламалася пластикова пломба чи розірвалася/перетрухла проволока. У такому випадку також ніякої самодіяльності – звертаємося все в той же виробничо-технічний відділ. Питання заборгованості актуальне й тут. І якщо її немає, то контролер виїжджає за місцем і перевіряє чи не було самовільних втручань, а тоді вже спеціальна комісія вирішує, що робити в кожній конкретній ситуації.
Загалом же для надійної та якісної роботи лічильника води спеціалісти рекомендують встановлювати разом із ним також фільтр (перед лічильником) та зворотній клапан (після лічильника).
Крім того, варто зауважити, що згідно із законодавством раз на 4 роки повинна проходити планова повірка лічильників. І оплачувати її зобов’язаний також власник помешкання.

Мар’яна Гибенко

Прочитано 16396 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 387 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!