№ 38

19 вересня 2024 року

ВІСНИК МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ

  • Середа, Квт. 18 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Новий етап реалізації проекту НЕФКО

Перший досвід проведення тендерних процедур за міжнародними стандартами виявився для Прилук успішним. 12 квітня в сесійній залі міської ради відбулося розкриття тендерних пропозицій із модернізації зовнішнього освітлення «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери та системи зовнішнього освітлення м. Прилуки».
Тендерний комітет управління капітального будівництва Прилуцької міської ради розпочав відкриття пропозицій об 11:00. Засідання транслювалося в режимі он-лайн. Цього дня його свідками стали представники робочої групи, міський голова Ольга Попенко, секретар міської ради, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, депутати, учасники тендеру та представники громадськості. У всіх тонкощах проведення процедури розкриття заявок тендерний комітет консультував представник проекту НЕФКО Анатолій Деревянко. Близько двох годин начальник управління капітального будівництва міськради Анатолій Ященко відкривав коробки, конверти й папки з документами, озвучуючи наявність головних для зарахування пропозиції.
За умовами тендерної документації учасники «торгів» мали представити власні розрахунки та супровідні документи на модернізацію освітлення 39 головних вулиць Прилук та Центральної площі. Обсягом робіт із модернізації вуличного освітлення враховано заміну 988 шт. наявних світильників із лампами ДРЛ потужністю 300 Вт на світлодіодні світильники потужністю 75 Вт та 995 шт. наявних світильників із лампами ДНаТ потужністю 150 Вт на світлодіодні світильники потужністю 30 Вт. Також тендерними умовами передбачається заміна 79000 метрів проводу типу А25 на самонесучий ізольований провід (СІП). Про це під час апаратної наради, яка відбулася 16 квітня, доповів заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко.
Документи на участь у тендері подали 6 учасників. Найбільшу вартість для здійснення вище зазначених робіт запропонувало ТОВ «ДОРСТРОЙМОНТАЖ КИЇВ» (19 млн 397 тис. 863 грн 40 коп.). ТОВ «ЛУЧ» увійшло до числа претендентів на модернізацію освітлення з 19 млн 201 тис. 243 грн 72 коп. Консорціум у складі ПП «РЕМВОДПЛАСТ ПЛЮС» та ТОВ «ЕКТА ПРОМ» запропонув 18 млн 843 тис. 382 грн 53 коп. До трійки учасників тендера з найнижчою вартістю пропозиції увійшли ТОВ «Союз – Світло Україна» (14 млн 588 тис. 811 грн 99 коп.), ТОВ «СМАРТ-ЛАЙТ ГРУПП» (13 млн 299 тис. 994 грн 70 коп.) та ТОВ «МіксЛайт» (11 млн 851 тис. 444 грн).
Нагадаємо, що завдяки співпраці міської ради з проектом НЕФКО місто отримає 11 млн 990 тис. грн кредитних коштів під 3% річних на 5 років із відстрочкою в погашенні на 6 місяців. А ще, додатково до кредиту, – грант у розмірі 5 590 000 гривень, який не потрібно компенсувати.
Основна частина кредитних надходжень буде використана для модернізації вуличного освітлення, а грантові кошти спрямують на впровадження енергозберігаючих технологій у ЗОШ №№2, 13 і ДНЗ №9.
Для реалізації обох проектів міська рада виділила співфінансування в розмірі близько 6 млн грн. Тому цілком очікувано, що переможець «торгів» криється у трійці пропозицій із найнижчою вартістю. Зараз же триває перевірка поданих документів та розрахунків, при необхідності будуть направлені звернення до відповідних установ та організацій. Після результатів перевірки, пропозиції, а особливо зауваження передадуться експертам проекту НЕФКО для остаточного визначення переможця.
Присудження контракту на виконання модернізації вуличного освітлення відбудеться 28 травня, укладення контракту заплановано на 11 червня, роботи розпочнуться 21 червня, перший транш надійде 9 липня, а другий – 7 жовтня. Очікувана дата завершення робіт – 5 січня 2019 року. Цього ж місяця надійде останній транш за виконання робіт.

Розпочато відновлення прилуцьких доріг

Перед початком основних робіт із відновлення асфальтного покриття на дорогах міста міська рада уклала спеціальний договір із ліквідації 750 кв. м аварійної ямковості. Подібне рішення зумовлено тим, що тендерні процедури на виконання поточного й капітального ремонтів потребують доволі багато часу, а аварійних ситуацій на дорогах потрібно уникати вже сьогодні.
Цьогоріч міська рада виділила близько 11 млн грн для виконання капітального ремонту прилуцьких доріг. У першу чергу він здійснюватиметься на ділянках вулиць: Вавілова, Київській, Костянтинівській та інших.
Поточний ремонт асфальтного покриття транзитних вулиць здійснюватиметься коштом обласного бюджету в обсязі 8 млн грн. Його виконавцем стане обласне управління капітального будівництва. На черговій сесії міської ради планують виділити необхідну суму для виготовлення проектно-кошторисної документації з цього виду ремонтних робіт, аби розпочати відновлення якомога швидше.
У 2016 році вперше були виділені кошти на асфальтування 10 тис. 459 кв. м прибудинкових територій, загальна вартість яких становила 2 млн 708 тис. грн. А в 2017 році на ремонт в’їздів, проїздів, прибудинкових територій об’ємом 6 тис. 557 кв. м виділили 2 млн 165 тис. 855 грн.
Цьогоріч ремонт прибудинкових територій продовжиться. На облаштування дворового покриття багатоквартирних будинків, в’їздів та виїздів із ґрунтових доріг із міського бюджету виділено 2 млн 500 тис. грн. Іще 3 млн грн передбачено на ремонт тротуарів, який не здійснювався близько десяти років.
Капітальний ремонт доріг, відновлення прибудинкових територій, в’їздів, проїздів та тротуарів розпочнеться одразу після проведення тендерних процедур, – стало відомо із доповіді начальника управління ЖКГ міської ради Олега Созінова під час апаратної нарди міського голови 16 квітня.

Перевізників позбавили права на введення тимчасових тарифів

Під час засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради, яке відбулося 10 квітня, було внесено зміни до форми Договору на перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування. Доповідачем із даного питання виступив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко.
Посадовець зазначив, що відповідно до рекомендацій Антимонопольного комітету, необхідно виключити з Договору пункт 1.4.7 «Права перевізника», в якому йдеться про те, що в разі виникнення форс-мажорних обставин (зміна умов виробничої діяльності та реалізації даного виду послуг, що не залежать від господарської діяльності перевізника, у тому числі в разі зміни вартості палива більш ніж на 10% від останньої розрахункової) Перевізник має право в 10-денний термін установлювати економічно обґрунтований тимчасовий тариф на період виконання процедури погодження тарифу на перевезення пасажирів, згідно з вимогами чинного законодавства.

Затверджено план дій для міських КП

10 квітня члени виконавчого комітету Прилуцької міської ради прийняли рішення Про затвердження заходів по роботі підприємств житлово-комунального господарства міста Прилуки у весняно-літній період 2018 року та підготовці до осінньо-зимового періоду 2018-2019 років.
Згідно з планом, представленим начальником управління ЖКГ Олегом Созіновим, робота міських комунальних підприємств розписана по кожному будинку й об’єкту. Розлогий документ на 18 аркушах можна детально вивчити на сайті міської ради в рубриці «Організаційно-розпорядчі документи», «Проекти рішень виконавчого комітету», 2018 рік, 10 квітня.

Генеральне прибирання міста

Місячник благоустрою та санітарної очистки міста стартував 10 квітня. Прибирання заплановано здійснити в усіх мікрорайонах Прилук. Найбільшу частину роботи виконують комунальні підприємства міста, але до прибирання не повинні бути байдужими й мешканці. Головне завдання прилучан – прибрати прибудинкові території приватного сектора згідно з термінами плану вивозу відходів, щоб КП «Послуга» не поверталося до прибраних ділянок по декілька разів. Також не варто лишати гілля та рослинні рештки на проїжджій частині, щоб не заважати рухові транспорту.
Для господарів, які виносять сміття на вже прибрані ділянки, застосовуватимуться засоби адміністративного впливу. Відповідно до Адміністративного кодексу України порушення правил благоустрою територій населених пунктів тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 1360 грн, а на посадових осіб та суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 грн.

Звернення громадян до міської ради

За інформацією громадської приймальні міської ради, наведеної в аналітичній довідці про роботу зі зверненнями громадян за І квартал 2018 року, до Прилуцької міської ради надійшло 676 письмових та усних звернень, що на 139 звернень менше, ніж у І кварталі 2017 року.
Станом на 5 квітня 2018 року виконано 623 звернення, з них: 272 звернення або 44% задоволено, 270 звернень роз’яснено, на 18 звернень надана відмова, 63 звернення перебувають на додатковому контролі до остаточного виконання. Ще 53 звернення знаходяться на розгляді. Порушення термінів розгляду звернень у І кварталі 2018 року допущено не було.
Щотижня, згідно з графіком, у звітному періоді проводилися особисті прийоми громадян керівними посадовими особами міської ради, під час яких надійшло 49 звернень, із них 42 – до міського голови. На особистий прийом до міського голови прилучани зверталися з питань поліпшення житлових умов, соціального захисту, роботи комунальних підприємств міста, освіти, охорони здоров’я та ін.
За окремим графіком міським головою, заступниками міського голови та керуючою справами виконавчого комітету міської ради проводяться «прямі» телефонні лінії зв’язку з громадянами, який завчасно оприлюднюється в засобах масової інформації.
Також громадяни мають можливість надсилати звернення до міської ради на електронну адресу громадської приймальні ( Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. ) та звертатися на «гарячу» телефонну лінію міського голови за номером телефону громадської приймальні.

Інформація «ГП»

Прочитано 1793 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 310 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!