№ 38

19 вересня 2024 року

ВІСНИК МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ

  • Середа, Квт. 11 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Про тарифи на перевезення пасажирів у громадському транспорті, встановлення контейнерних майданчиків для роздільного збору сміття від ГО «Чисте місто Прилуки», 100-річчя Товариства Червоного Хреста України, відзнаку міського голови «За заслуги» та «заслуги» екс-мера Юрія Беркута говорили на дев’ятому засіданні Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради, яке відбулося 3 квітня.

ДУМКА ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ

Погодження тарифів на перевезення

Першим питанням порядку денного члени Громадської ради – голови 35 громадських організацій міста, розглянули тариф на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у звичайному режимі.
Заступник міського голови Олександр Сивенко озвучив представникам громадськості проект рішення по тарифу, який наразі проходить оприлюднення та буде винесений на розгляд виконавчого комітету наприкінці квітня.
Загальноміський тариф планують затвердити в розмірі 5 грн, а пільговий – 2 грн 50 коп. У разі погодження такого тарифу перевізники визначили за собою право використовувати для надання послуг населенню маломісні автобуси категорії М-2, оскільки для іншого транспорту він буде збитковим. Також умовами погодження даного тарифу стороною перевізників є його перегляд у червні 2018 року та право на підвищення тарифу в разі зростання вартості паливно-мастильних матеріалів на 10% або підвищення мінімальної заробітної плати найманих працівників.
А з тарифом на перевезення пільговиків у розмірі   2 грн 50 коп. перевізники взагалі не погодились, тому що вважають за потрібне перевозити пільгові категорії містян по 3 грн.
Представник перевізників Сергій Райтузов під час свого виступу на захист позиції підприємців зазначив, що в травні почне діяти Постанова Кабміну про монетизацію пільг. Платитимуть за проїзд усі, але пільговики отримуватимуть від держави грошову компенсацію, тому потреба пільгового тарифу взагалі відпаде.
Щоправда, відшкодовуватимуть обмежену кількість поїздок. Вирішувати, скільки грошей компенсувати, яка кількість поїздок прийнятна (мінімум 30 на місяць) та чи вводити систему монетизації взагалі, уряд пропонує на місцях.
Така перспектива не заспокоїла членів Громадської ради – навпаки, вони рекомендували даний тариф на погодження виконавчому комітету й наголосили, що за час тимчасового підвищення тарифу якість перевезень абсолютно не змінилася. Тому й гарантії тому, що з підвищенням вартості перевезень поїздки в громадському транспорті стануть комфортнішими, в містян немає.

Утилізація з доплатою

Заробляти на власному смітті запропонував прилучанам голова громадської організації «Чисте місто Прилуки» Руслан Ніязов. Огороджені та перекриті дахом контейнерні майданчики для роздільного збору відходів розміром 4 м на 1,5 м ГО встановлюватиме безкоштовно, а от їхні користувачі зможуть на цьому заробити. Пропозиція була озвучена для голів ОСББ на засіданні Громадської ради, але зацікавила більшість присутніх. Після наповнення контейнерів відповідальний мешканець багатоквартирного будинку має викликати представників відповідної служби з утилізації, відходи зважать, а частину коштів перерахують на рахунок ОСББ.

За вагомі й сумнівні заслуги

Нагородження відзнакою міського голови м. Прилуки «За заслуги» віднедавна обговорюватиметься на засіданні Громадської ради. Цього разу члени дорадчого орану мали затвердити для нагородження поданих громадськими організаціями, які об’єднують учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, представників. Почесних претендентів представляли їхні колеги, але зважаючи на те, що всіх представників за їх відсутності почути не вдалося, Громадська рада відклала перегляд кандидатів до нагородження.
Жваве обговорення в залі викликав лист-відповідь на запит Громадської ради міста директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євгена Баженкова щодо звільнення Юрія Беркута із займаної посади в Прилуцькому відділенні Фонду соціального страхування.
Адресант повідомив представників громади, що отримав лист від прилучан, які підтримують колишнього міського голову. Відповідь Євгена Баженкова та прикладений до неї лист-звернення зачитав заступник голови Громадської ради Володимир Нежиборець.
У витязі з листа-звернення, що докорінно суперечить текстові звернення Громадської ради, зазначається:
«З усією відповідальністю запевняємо, що думка людей, які уповноважили нас написати звернення, кардинально відрізняється від думки інтриганів, що час від часу створюють скандальні ситуації в місті, районі та області. Прилучани, яких ми представляємо, схвалюють призначення Юрія Володимировича Беркута на посаду заступника начальника Прилуцького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області.
Окрім того, Беркута Юрія Володимировича знають у Прилуках як порядну, інтелігентну, високоінтелектуальну людину з глибокими моральними якостями та чеснотами.
… Саме завдяки ефективній діяльності Юрія Беркута, як міського голови, Прилуки суттєво осучаснили своє «обличчя», а саме: оновилася Центральна частина міста; з’явилися дві нові площі; встановлені монументи святителю Іоасафу Бєлгородському, Тарасу Шевченку, Миколі Яковченку, Любові Забашті та інші; розпочалося будівництво нової гімназії; капітально ремонтувалися дошкільні, позашкільні, загальноосвітні та медичні заклади; відкрився центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів; повернуто статус дитячої лікарні; відкрито дитячу бібліотеку в зручному для дітей місці; оснащено комп’ютерними класами всі навчальні заклади тощо.
Під керівництвом Юрія Беркута влада в місті була прозорою та відкритою. Він одним із перших створив у міській раді сектор по боротьбі з корупцією. Першим на теренах області створив сучасний центр адміністративних послуг. І це далеко не весь перелік того позитивного, що було відкрито, апробовано, утворено, розпочато й започатковано Юрієм Володимировичем».
Даний текст за підписом голови ГО «Прилуцький козацький полк» Сергія Ткаченка, депутатів Прилуцької міської ради Дмитра Пахомова, Володимира Назіма, Анатолія Ілюхіна, В’ячеслава Драчука, Івана Руденка та члена виконавчого комітету Дмитра Цегельника також отримали Міністр соціальної політики України Андрій Рева та начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області Володимир Нашиванько.
Своє обурення текстом листа та призначенням на відповідальну посаду Юрія Беркута висловили колишній головний лікар центральної міської лікарні Петро Святенко, Громадський активіст Ольга Костюк, член громадської ради, депутат Прилуцької міської ради 6 скликання Олексій Дорошенко та Валентин Денисенко. Громадська рада вирішила повторно звернутися до керівництва Фонду соціального страхування з поясненнями власної позиції стосовно ситуації та проханням надати повний текст звернення з усіма його підписантами.

Ювілей Товариства Червоного Хреста України

З нагоди 100-річчя з дня заснування Товариства Червоного Хреста України, яке відзначатимуть 18 квітня, голова Прилуцької міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста Олена Охріменко довела до відома присутніх членів Громадської ради підсумки роботи, яку здійснила організація в минулому році.
У 2017 році 28 внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу у вигляді подарункових сертифікатів на купівлю продуктів харчування на суму 56 тис. грн. 8 дітей оздоровлено за рахунок ТЧХУ в дитячому літньому таборі «Імперія дитинства». Вартість путівок становила 72 тис. грн. 18 дітей із числа ВПО та дітей демобілізованих військовослужбовців із екскурсією відвідали Київський зоопарк та музеї, провели час у дитячому розважальному комплексі «Місто професій».
Майже щотижня для дітей, які відчули наслідки військового конфлікту, проводяться розважальні заходи: походи в кіно, екскурсії, майстер-класи, іпотерапія.
У минулому році медсестрами ТЧХУ було надано медико-соціальний супровід 35 хворим на МРТБ. За цей період хворі отримали 381 продуктовий набір на суму 45 072,30 грн. На сьогодні на супроводі ТЧХУ знаходиться 28 хворих на МР туберкульоз.
Також товариством надано допомогу обласному будинку маляти «Надія» памперсами та дитячим харчуванням на суму 12 349,61 грн, побутовою технікою (телевізор, електрочайник) та магнітною дошкою на суму 22 739,25 грн.
Прилуцький центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів від Прилуцької МРО ТЧХУ отримав допомогу на суму 13 244,00 грн. Це фотоапарат та дидактичний набір для розвитку за системою М. Монтесорі.
КЗ «Прилуцький навчально-реабілітаційний центр» за підтримки ТЧХУ відвідала група клоунів-лікарів із міжнародної організації «Червоні носи» та протягом тижня проводили реабілітацію для вихованців закладу.
Також ТЧХУ здійснює допомогу самотнім громадянам похилого віку та інвалідам (проводить благодійні обіди, продуктові набори, привітання на свята, подарунки, розважальні заходи, вирішеня різних соціально-побутових питань тощо), займається пропагуванням безоплатного донорства, навчає населення навичкам надання першої допомоги.
За 100 років діяльності Товариство підтвердило свою гуманну роль у суспільстві, ставши його надійною опорою та організацією, куди люди можуть звернутися за підтримкою в найскрутніші часи.

Інформація «ГП»

Прочитано 1702 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 317 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!